Φασιανός & Χρόνης: Δυο σημαντικά βιβλία σε μια παρουσίαση

Σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα βραδιά σο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη παρουσιάστηκε τα νέο βιβλίο του μεγάλου ζωγράφου Αλέκου Φασιανού «Το μάτι του ζωγράφου» καθώς και εκείνο του διακεκριμένου ποιητή Βαγγέλη Χρόνη «Το φως της σκιάς»

Βαγγέλης Χρόνης, Αλέκος Φασιανός

Ο κόσμος του πνεύματος και της τέχνης έδωσε το «παρών» στην παρουσίαση δύο σημαντικών βιβλίων, η οποία έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη. Πρόκειται για τα νέα βιβλία του μεγάλου μας ζωγράφου Αλέκου Φασιανού «Το μάτι του ζωγράφου» και του διακεκριμένου ποιητή Βαγγέλη Χρόνη «Το φως της σκιάς», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Λυδία Κονιόρδου, Μαρίνα Θεοχαράκη, Βαγγέλης Χρόνης, Κατερίνα Ζηρίδη

Για τις δύο εκδόσεις μίλησαν οι: Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, Λυδία Κονιόρδου, Θανάσης Θ. Νιάρχος, Τάκης Μαυρωτάς, Γιώργος Μανιώτης και Μαριγώ Αλεξοπούλου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν.

Παναγιώτης Τσάκος, Βασίλης Θεοχαράκης, Αλέκος Φασιανός

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Αλέκος Φασιανός και ο Βαγγέλης Χρόνης παρουσίασαν στο Ίδρυμα Θεοχαράκη τον περασμένο Μάιο μια κοινή έκθεση; «Αλέκος Φασιανός • Βαγγέλης Χρόνης 30 χρόνια φιλίας Ζωγραφική και ποίηση». Στην έκθεση παρουσιάστηκαν περίπου 200 σημαντικά έργα ζωγραφικής, σχέδια, χαρακτικά και αντικείμενα από πηλό και μπρούτζο του μεγάλου μας ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, καθώς και το πολύτιμο αρχείο του ποιητή Βαγγέλη Χρόνη με χειρόγραφα, ανέκδοτες φωτογραφίες και πρώτες εκδόσεις.

Από αριστερά: Μαρίνα Θεοχαράκη, Γιώργος Μανιώτης, Μαριγώ Αλεξοπούλου, Τάκης Μαυρωτάς, Θανάσης Καστανιώτης, Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, Βασίλης Θεοχαράκης, Βαγγέλης Χρόνης, Λυδία Κονιόρδου, Αλέκος Φασιανός, Θανάσης Νιάρχος

Τηλέμαχος Χυτήρης, Βαγγέλης Χρόνης, Μαρία Φαραντούρη

Μένια Κούλη, Χριστίνα Τσατσάκη, Μελίνα Δασκαλάκη, Ράνια Μπαλλή

Φούλη Χρόνη, Έλλη Στάη

Σωτήρης Χρόνης, Άντα Παπανδρέου

Λιάνα Βουράκη, Γιάννης Βογανάτσης

Αγάπη Πολίτη, Μαρίνα Θεοχαράκη, Ειρήνη Νταϊφά

Μαρία Φιλοπούλου, Παναγιώτης Δριτσάκος, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη

Ο Παναγιώτης Τσάκος με τις εγγονές του Ελισάβετ (αριστερά) και Ειρήνη

Λέτη Πολύζου, Άγγελος

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση

Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture