Η Σπάρτη και ο Τζέραρντ Μπάτλερ στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας σε όλον τον κόσμο!

Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και η επίτιμη πρέσβης της πόλης Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου υποδέχθηκαν στο πλαίσιο της κοινής τους δράση για την προβολή της Σπάρτης τον Τζέραρντ Μπάτλερ, ο οποίος ενσάρκωσε τον Λεωνίδα στην ταινία των «300», τον σπαρτιατικής καταγωγής ηθοποιό Μπίλι Ζέιν και μία ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών της αμερικάνικης κινηματογραφικής βιομηχανίας. Οι διάσημοι προσκεκλημένοι πήραν μέρος στη Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020.

Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας με τη σύζυγό του Ιλεάνα Δούκα, τον Τζέραρντ Μπάτλερ, την επίτιμη πρέσβη της πόλης Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου και τον σύζυγό της Βασίλη Αποστολόπουλο στηο δείπνο που παρέθεσε ο κ. Δούκας και ο δήμος Σπάρτης προς τιμήν ξένων προσκεκλημένων στο Mystras Grand Palace Resort

Η επίσκεψη του Τζέραρντ Μπάτλερ, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας μαζί με μία ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών της αμερικάνικης κινηματογραφικής βιομηχανίας για να συμμετάσχουν στη Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, μπορεί να συνέπεσε με τη δύσκολη συγκυρία της εξάπλωσης του κορωνοϊού όμως έστειλε ένα μήνυμα αισιοδοξίας σε όλον τον πλανήτη.

Ο Πέτρος Δούκας με τους Μπίλι Ζέιν, Τζέραρντ Μπάτλερ, Σπύρο Καπράλο και Τζιάνι Νουνάρι στη Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας 

Αψηφώντας όλες τις δυσκολίες οι διάσημοι προσκεκλημένοι επισκέφτηκαν τη Σπάρτη, για να τιμήσουν τον Λεωνίδα, τους «300», και τους 700 Θεσπιείς, να αναγορευθούν σε Επίτιμους Δημότες της Σπάρτης και να συμμετέχουν στη Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας, στη Λεωφόρο Κωνσταντίνου Παλαιολόγου!

Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας βραβεύει την επίτιμη πρέσβη της πόλης Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ είχε εδώ και μήνες αποδεχθεί την πρόσκληση του Πέτρου Δούκα και του Δήμου Σπάρτης για να συμμετάσχει αφιλοκερδώς στην ενίσχυση της προβολής της εικόνας της πόλης της Σπάρτης και της Ελλάδα και να συμμετάσχει επέτειο της συμπλήρωσης των 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών. Μην ξεχνάμε πως ενσαρκώνοντας τον ρόλο του θρυλικού Λεωνίδα στην ταινία «300», ο Σκοτσέζος Μπάτλερ έγινε στη συνείδηση όλων μας πολίτης της Σπάρτης.

Ο σπαρτιάτικης καταγωγής Μπίλι Ζέιν συμμετείχε στη λαμπαδηδρομία

Έτσι ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας και η επίτιμη πρέσβης της πόλης Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου υποδέχθηκαν στην Ελλάδα προσωπικότητες της κινηματογραφικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο της κοινής τους δράση, για την προβολή της Σπάρτης και κατʼεπέκταση της χώρας μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ο διάσημος παραγωγός Τζιάνι Νουνάρι (Gianni Nunnari), ο οποίος βρίσκεται πίσω από την παραγωγή της ταινίας «300»

Η Ρόη Δανάλη – Αποστολοπούλου, τιμώντας τόσο τον τίτλο της επίτιμης πρέσβης της Σπάρτης που της ανέθεσε ο δήμαρχος της πόλης Πέτρος Δούκας, αλλά και τη σπαρτιατική καταγωγή της, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρωτοβουλία, που σχεδιάστηκε εδώ και αρκετούς μήνες μαζί με το δήμαρχο Σπάρτης και εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσεων που προάγουν τον ελληνικό πολιτισμό, τις Ολυμπιακές αξίες, την ιστορία μας με έμπνευση κι επίκεντρο τη Σπάρτη.

Η επίτιμη πρέσβη της πόλης Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου κρατώντας τη δάδα

Έκτος από τον Τζέραρντ Μπάτλερ την Ελλάδα επισκέφτηκαν ο σπαρτιατικής καταγωγής ηθοποιός Μπίλι Ζέιν (Titanic, Back to the Future) μαζί με σπουδαίους παραγωγούς του αμερικανικού κινηματογράφου, τους Τζιάνι Νουνάρι (300, Immortals, 300: Rise of an Empire, Alexander, the Departed, Shutter Island, Se7en) και Άλαν Σίγκελ (Law Abiding Citizen, Olympus has Fallen, Hunter Killer), καθώς και μία ομάδα καταξιωμένων επαγγελματιών της αμερικάνικης κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Η Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου και ο Τζέραρντ Μπάτλερ κατά τη διάρκεια της αφής της φλόγας

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους ο Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κι επικεφαλής της ομάδας των Partners στήριξης της Δράσης, παρέθεσε Γεύμα Εργασίας, παρουσία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, αφού πρώτα είχαν επισκεφθεί όλοι μαζί τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ με τη δάδα διάνυσε μια συμβολική διαδρομή μέχρι το άγαλμα του Λεωνίδα

Το ίδιο βράδυ επισκέφθηκαν το κέντρο της Αθήνας και δείπνησαν στο Athenee, συζητώντας και ανταλλάσσοντας ενδιαφέρουσες απόψεις για τις προοπτικές προβολής της Ελλάδας μέσω της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ άναψε τη Φλόγα στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου, όλοι οι καλεσμένοι ταξίδεψαν με την Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου, επίτιμη πρέσβης της πόλης και τον Βασίλη Αποστολόπουλο στη Σπάρτη, όπου τους υποδέχθηκε ο δημάρχος της Σπάρτης Πέτρος Δούκας. Ο κ. Δούκας παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των ξένων προσκεκλημένων, με παραδοσιακά Σπαρτιατικά φαγητά και κρασί από την περιοχή στο ξενοδοχείο Mystras Grand Palace Resort. «Πάντα ήταν το όνειρό μου να επισκεφθώ τη Σπάρτη και επιτέλους τα κατάφερα να έρθω στη θρυλική και πανέμορφη πόλη σας και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γι’ αυτό», δήλωσε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια του δείπνου ο Τζέραρντ Μπάτλερ.

Ο Βασίλης Αποστολόπουλος, ο Σπύρος Καπράλος και σε δεύτερο πλάνο οι αντιδήμαρχοι του δήμου Σπάρτης Γεωργία Δεδεδήμου, Γιάννης Ράλλης, Χρήστος Κανάκος

Την Παρασκευή εκατομμύρια τηλεθεατές από όλο τον πλανήτη παρακολούθησαν σπουδαίες προσωπικότητες της αμερικάνικης κινηματογραφικής βιομηχανίας να συμμετέχουν στη Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, στη διαδρομή Μυστράς – Σπάρτη.

Ο Πέτρος Δούκας με τη σύζυγό του Ιλεάνα Δούκα και τον πρόεδρο της ΕΟΕ (Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής) Σπύρο Καπράλο

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ με φόντο το άγαλμα του Λεωνίδα. Ο Σκοτσέζος ηθοποιός μαζί με τον παραγωγό Τζιάνι Νουνάρι αναγορεύτηκαν Επίτιμοι Δημότες της πόλης της Σπάρτης

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπίλι Ζέιν παρέδωσε τη Φλόγα στον Τζιάνι Νουνάρι (Gianni Nunnari) και αυτός με τη σειρά του στη Ρόη Δανάλη – Αποστολοπούλου, η οποία άναψε τη δάδα του Τζέραρντ Μπάτλερ και όλοι μαζί με τη συμμετοχή τους μετέφεραν περήφανα το μήνυμα πως η Ελλάδα μας, η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας είναι πηγή έμπνευσης και οδηγός για το παρόν και το μέλλον.

Ο Πέτρος Δούκας τίμησε και τον γνωστό Αμερικανό παραγωγό Άλαν Σίγκελ (Alan Siegel)

Ο Πέτρος Δούκας με τον βουλευτή Λακωνίας Νεοκλή Κρητικό, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη λαμπαδηδρομία

Μετά από πολλά χρόνια, φέτος, η φλόγα πέρασε μέσα από την πόλη της Σπάρτης και ο Τζέραρντ Μπάτλερ σε μία συμβολική διαδρομή είναι αυτός που άναψε τη Φλόγα στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη. Μια συγκλονιστική στιγμή παγκόσμιας προβολής για τη χώρα μας.

Ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας με τη σύζυγό του Ιλεάνα Έβερτ-Δούκα, τον Τζέραρντ Μπάτλερ, την επίτιμη πρέσβη της πόλης Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου και τον σύζυγό της Βασίλη Αποστολόπουλο στη δεξίωση που παρέθεσε ο κ. Δούκας και ο δήμος Σπάρτης προς τιμήν ξένων προσκεκλημένων στο Mystras Grand Palace Resort

Μετά το τέλος της Λαμπαδηδρομίας, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, αναγόρευσε τον Τζέραρντ Μπάτλερ και τον Τζιάνι Νουνάρι σε Επίτιμους Δημότες της Πόλης της Σπάρτης. Οι κάτοικοι βέβαια της πόλης ακολούθησαν τις συστάσεις του κ. Δούκα να μην προσέλθουν, λόγω κορωνοιού, και να δουν τη λαμπαδηδρομία και την τελετή από την τοπική τηλεόραση που μετέδιδε live το γεγονός.

Μάγδα Λιβέρη, Τζέραρντ Μπάτλερ

Ήταν μία εβδομάδα διεθνούς προβολής για τη Σπάρτη και την Ελλάδα με τη συμμετοχή διάσημων stars και παραγωγών του Hollywood. Η Σπάρτη τέθηκε στο κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας σε όλο τον κόσμο.

Μπίλι Ζέιν, Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου

Στο δείπνο που δόθηκε στο Mystras Grand Palace από τον Δήμο Σπάρτης ο Τζέραρντ Μπάτλερ φωτογραφίζεται ανάμεσα σε ενθουσιώδεις Σπαρτιάτες φωνάζοντας την ατάκα της ταινίας «300» που έγινε θρύλος «This is Sparta!»

Στη συνέχεια και ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας θέλησε να φωνάξει μαζί με τον Τζέραρντ Μπάτλερ το «This is Sparta!».

Ο Βασίλης Αποστολόπουλος, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, η Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου και ο αντιδήμαρχος Σπάρτης Δημήτρης Καπονικολός

Μάγδα Λιβέρη, Μπεν Μπάιντελ

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ με τις αντιδημάρχους Σπάρτης Ελένη Δαράκη και Ντίνα Σακελλαράκου

 

Ο Τζέραρντ Μπάτλερ με την επίτιμη πρέσβη της Σπάρτης Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου και τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, κατά την άφιξη του αγαπημένου σταρ στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Πέτρος Δούκας, Τζιάνι Νουνάρι (Gianni Nunnari), Άλαν Σίγκελ (Alan Siegel), Ρόη Δανάλη-Αποστολοπούλου, Βασίλης Αποστολόπουλος, Μπίλι Ζέιν

 

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture