Το Ίδρυμα Αντώνιος Ε. Κομνηνός και το υψηλών προδιαγραφών δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ήταν μια εξαιρετική βραδιά με θέα στον Ιερό Βράχο, με 200 εκλεκτούς προσκεκλημένους από τους χώρους του εφοπλισμού, της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της τέχνης, μεταξύ αυτών και οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας της Ελλάδας και της Σλοβενίας, ενώ παράλληλα ήταν μια εκδήλωση γεμάτη πολιτισμό... η οποία δόθηκε για την ολοκλήρωση της μοναδικής έκθεσης ΝοΗΜΑΤΑ

Τάκης και Νάντια Θεοχαράκη, Αντώνης Κομνηνός, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος
Στην είσοδο του εστιατορίου στον τελευταίο όροφο του Μουσείου της  Ακρόπολης με την υπέροχη θέα στο Ιερό Βράχο ο εφοπλιστής Αντώνης Κομνηνός υποδεχόταν τους προσκεκλημένους του στο μεγάλο δείπνο, το οποίο διοργάνωσαν από κοινού το Διοικητικό Συμβούλιο του Μουσείου Ακρόπολης και το Ίδρυμα Αντώνιος Ε. Κομνηνός, μεγάλος χορηγός της περιοδικής έκθεσης ΝοΗΜΑΤΑ. Ήταν μια υψηλών προδιαγραφών βραδιά με εκλεκτούς καλεσμένους σε έναν υψηλής αισθητικής χώρο, όπου τα τραπέζια είχαν στολιστεί με αγριολούλουδα στις αποχρώσεις του μοβ, που αποτέλεσε και το κύριο χρώμα της έκθεση ΝοΗΜΑΤΑ, από τον κατάλογο μέχρι την αφίσα της.

Ο χορηγός της έκθεσης Αντώνης Κομνηνός, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η Πρόεδρος της Σλοβενίας Nataša Pirc Musar, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο γενικός Διευθυντής του Μουσείου, καθηγητήΝικος Σταμπολίδης

Αξίζει να αναφερθεί πως ο κ. Κομνηνός πέρα από σημαντικός παράγων της Ναυτιλίας είναι και ένας μεγάλος λάτρης και υποστηρικτής της τέχνης και του πολιτισμού. Ο ίδιος διαθέτει μια εξαιρετική συλλογή έργων τέχνης, ενώ μέσω του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός στηρίζει σημαντικές πολιτιστικές δράσεις, αρκετές από τις οποίες πραγματοποιούνται στο αγαπημένο του νησί, τη Σύρο.

Αντώνης Κομνηνός, Άννα και Γιώργος Νταλάρας

Η περιοδική έκθεση ΝοΗΜΑΤΑ, που εγκαινιάστηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2023 και ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου 2024, αποτελεί ένα ακόμα λαμπρό πολιτιστικό γεγονός που υποστήριξε το Ίδρυμα του Αντώνη Κομνηνού. Ήταν μια μοναδική τετραλογία, όπου το ΝοΗΜΑ γίνεται ΝΗΜΑ και περιελάμβανε έργα ποικίλα, αγάλματα, ανάγλυφα και αγγεία, νομίσματα, κοσμήματα και εικόνες και πίνακες ζωγραφικής, ενώνοντας για πρώτη φορά την Αρχαιότητα με το Βυζάντιο, με την Αναγέννηση και τη Νεότερη Τέχνη.

Αντώνης Κομνηνός, Κατερίνα Παράσχη, Ντενίζ Λιάπη, Πάνος Λασκαρίδης

Στο δείπνο που δόθηκε πριν από λίγες ημέρες για την ολοκλήρωση της έκθεσης, ο κ. Κομνηνός έχοντας στο πλευρό του του τον γενικό διευθυντή του Μουσείου, καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη υποδέχτηκαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, Nataša Pirc Musar, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Ελλάδα, καθώς και την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και πολλές ακόμα σημαντικές προσωπικότητες από διάφορους τομείς.

Jenny Bloomfield, Παναγιώτης Τσάκος, Αντώνης Κομνηνός

Οι 200 προσκεκλημένοι από τον χώρο του εφοπλισμού, της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τεχνών ξεναγήθηκαν στην έκθεση και στη συνέχεια απόλαυσαν το δείπνο, το οποίο πλαισιώθηκε από τη μουσική συνοδεία άρπας (Ευαγγελία Κοσιόγλου), πιάνο (Μάνος Κιτσικόπουλος) και βιολοντσέλου (Έλσα Παπέλη) με φόντο τον Ιερό Βράχο.

Μαρία Μπαρμπαλιά, Γιώργος και Άννα Νταλάρα, Ρένα Σπηλιοπούλου

Στις ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς υπήρξε η προσφορά ενός συμβολικού δώρου από τον κ. Κομνηνό προς τον Γενικό Διευθυντή του Μουσείου, καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη, ενός χρυσού τόξου με βέλος και έναν μικρό ερωτιδέα, έργο του σχεδιαστή κοσμημάτων Άκη Γκούμα και εμπνευσμένο από τα εκθέματα και τον αλληγορικό χαρακτήρα της έκθεσης. Τον εντυπωσιακό στολισμό της αίθουσας  του εστιατορίου του μουσείου είχε αναλάβει η event planner Φαίη Βαλλίδη και την μουσική επιμέλεια ο Στέφανος Σουλδάτος.

Γιώργος Προκοπίου, Θανάσης Μαρτίνος

Σοφία Στάϊκου-Σάλλα, Μιχάλης Σάλλας

Ριάντ Ζέιν, Ρουμπίνη και Χρήστος Μεγάλου

Αλέξανδρος και Έτα Σαμαρά

Ανδρέας και Μαρία Χατζηγιάννη

Αντώνης Σαμαράς, Ζέτα και Σίμος Παληού

Ανδρέας και Μιλένα Τσαβλίρη, Ελίνα και Θεόδωρος Φέσσας

Νίκος Σταμπολίδης, Αντώνης Κομνηνός

Βασίλης και Μαρίνα Θεοχαράκη

Μάγδα Λιβέρη, Αντώνης Κομνηνός, Μαρίνα Θεοχαράκη

Αναστασία Σαρακάκη, Νινέτα Βαφειά, Βάνα Δελούδη

Μαρκέλλα Καρέλλα, Ολίνκα Μηλιαρέση-Βαρβιτσιώτη, Μιμίκα Κολοτούρα

Θανάσης και Έυα Λασκαρίδη

Τάκης και Νάντια Θεοχαράκη

Ζέτα και Άρης Αντσακλή

Νίκος και Μάιρα Τσαβλίρη, Αντώνης Κομνηνός

Αλεξάνδρα και Γιώργος Προκοπίου

Πέτρος Παππάς Έμη Λιβανίου

Μάιρα και Νίκος Τσαβλίρης

Αντώνης Σαμαράς, Άρης Αντσακλής, Γιώργος Προκοπίου, Δημήτρης Καλλιτσάντσης

Θανάσης Λασκαρίδης, Ρουμπίνη και Χρήστος Μεγάλου, Κωνσταντίνος Τασούλας

Τάνια Παπακωνσταντίνου, Στέλιος Αγιοστρατίτης, Βάνα Δελούδη

Μπίλυ και Μελίνα Δασκαλάκη

Πάνος Λασκαρίδης, Ντενίζ Λιάπη

Νίκος Μουνδρέας, Έλλη Στάη

Θεόδωρος Βάρδας, Κατερίνα Μονογιού, Αντώνης Κομνηνός

Τάκης Μαυρωτάς, Χρήστος Μποκόρος

Έρρικα και Ανδρέας Μεταξάς

Ελένη Μαρτίνου-Κοροπούλη Αφροδίτη Λίτη, Ευγένιος Κοροπούλης

Νικος Σταμπολίδης, Nataša Pirc Musar, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Αντώνης Κομνηνός

Νίκος Σταμπολίδης, Αντώνης Κομνηνός

Μιχάλης Χανδρής Αντώνης Κομνηνός

Θεόδωρος Φέσσας Γιάννης Κούστας

Βασίλης Θεοχαράκης, Σταύρος Ξαρχάκος

Τα τραπέζια είχαν στολιστεί με αγριολούλουδα στις αποχρώσεις του μοβ, που αποτέλεσε και το κύριο χρώμα της έκθεση ΝοΗΜΑΤΑ, από τον κατάλογο μέχρι την αφίσα της.

Το δείπνο δόθηκε στον τελευταίο όροφο του Μουσείου της Ακρόπολης με συγκλονιστική θέα στον Ιερό Βράχο

Η φωτισμένη Ακρόπολη τη βραδιά του δείπνου

Photo: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture