Καλλιτεχνική σύμπραξη

Ο θρυλικός Salvatore Adamo που με τα τραγούδια του έχουν ονειρευτεί... πολλές γενιές και ο ταλαντούχος Βασίλης Λέκκας έδωσαν μια συγκλονιστική συναυλία στο Ηρώδειο

Salvatore Adamo, Ασπασία Λεβέντη (πρόεδρος του International Foundation for Greece), Βασίλης Λέκκας
O θρυλικός Salvatore Adamo με τα τραγούδια του οποίου έχουν μεγαλώσει και ονειρευτεί γενιές και ο δικός μας Βασίλης Λέκκας γεφύρωσαν με μοναδικό τρόπο τον χρόνο αλλά δυο κόσμους μουσικούς  και με ενέργεια “ψυχής” καθήλωσαν ένα κατάμεστο Ηρώδειο. Ηταν μια τρίωρη συναυλία, όπου ο Βέλγος ερμηνευτής  (από πολλούς θεωρείται ο «ερωτικότερος» τραγουδιστής της εποχής του) και ο Ελληνας καλλιτέχνης κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου με τους θεατές να χειροκροτούν όρθιοι για αρκετή ώρα. Ήταν μια μοναδική σκηνική συνύπαρξη σε μια συγκλονιστική συναυλία-σταθμό η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 από το International Foundation for Greece με σκοπό μέρος των εσόδων να διατεθούν στην ανέγερση του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Δήλου, που αποτελεί κι έναν από τους πρωτεύοντες στόχους του Ιδρύματος.

Αλεξάνδρα Προκοπίου, Ασπασία Λεβέντη, Γεωργία Σαμαρά

Τη βραδιά άνοιξε ο Βασίλης Λέκκας που παρέσυρε το κοινό, που κατέληξε να τραγουδάει όρθιο, με την ερμηνεία του και τα δεκάδες τραγούδια που έχει σημαδέψει με το πάθος του, τη θεατρική ερμηνεία του και την υπέροχη φωνή του. Μετά η σκηνή ανήκε αποκλειστικά στο Salvatore Adamo. Ο διάσημος τραγουδιστής των 100.000.000 δίσκων, ο «μελωδός της αγάπης», στην πρώτη του εμφάνιση στο Ηρώδειο, καλησπέρισε στα Ελληνικά και υποσχέθηκε μια μοναδική βραδιά ερμηνεύοντας όλες τις μεγάλες επιτυχίες του.

Κοντά μεσάνυχτα και στην κορύφωση της συναυλίας ο Salvatore Adamo καλεί στη σκηνή τον Βασίλη Λέκκα. Με τις πρώτες νότες το κοινό ακούει μελωδία του Μάνου Χατζιδάκι και το μοναδικό δίδυμο Adamo – Λέκκα να ερμηνεύει «Μην τον ρωτάς τον ουρανό – C’est joli la mer» και κυριολεκτικά να συγκινεί. Για φινάλε της βραδιάς οι δύο καλλιτέχνες επιφύλασσαν την αξεπέραστη και διαχρονική επιτυχία «La nuit» την οποία ερμήνευσαν σε Γαλλικά, Ιταλικά και Ελληνικά. Τη συναυλία παρακολούθησαν πλήθος καλεσμένων από τον επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο.

Ευαγόρας και Βασίλης Λεβέντη, Αγγελική Δελαγραμμάτικα

Άλκης Αλγιαννάκης, Νέλλη Φίλη

Άννα Αλγιαννάκη, Μαρία Γεωργιάδου

Βασίλης Λέκκας και Salvatore Adamo επί σκηνής

Η συναυλία διήρκεσε τρεις ώρες

Οι δυο καλλιτέχνες κράτησαν αμείωτο ενδιαφέρον του κοινού που τους χειροκροτούσε με ενθουσιασμό.

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture