ARTFLYER: ένας νέος χώρος τέχνης στην Κηφισιά από την Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη

Μετά από μια δεκαετία δραστηριοτήτων το www.artflyer.net, ένα πρωτοποριακό δίκτυο έρευνας και παρουσίασης της σύγχρονης τέχνης, αποκτά πλέον και φυσική μορφή. Στόχος του είναι να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες με τη σύγχρονη τέχνη, να δώσει ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες και να αποτελέσει αφορμή για ένα γόνιμο διάλογο ανάμεσα σε πρωτοπόρους σύγχρονους δημιουργούς και το ελληνικό κοινό.

Αριστερά:Η Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη δημιουργός του www.artflyer.net και τώρα του νέου χώρου τέχνης ARTFLYER στην Κηφισιά. Δεξιά: Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια του νέου χώρου τέχνης που δημιούργησε η νύφη της, Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη.

Tο ARTFLYER, ένας νέος χώρος τέχνης, αφιερωμένος στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία, άνοιξε τις πόρτες του στην Κηφισιά. Μετά από μια δεκαετία δραστηριοτήτων το www.artflyer.net, ένα πρωτοποριακό δίκτυο έρευνας και παρουσίασης της σύγχρονης τέχνης, αποκτά πλέον και φυσική μορφή.

Δάκης Ιωάννου, Μαίρη Κατράντζου, Μαρίνα Καρέλλα, Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη, Erwin Wurm

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Αλεξίας Αντσακλή-Βαρδινογιάννη που έχει στόχο να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες με τη σύγχρονη τέχνη, να δώσει ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες και να αποτελέσει αφορμή για ένα γόνιμο διάλογο ανάμεσα σε πρωτοπόρους σύγχρονους δημιουργούς και το ελληνικό κοινό.

Έλενα Μπαρμπαλιά-Σαρακάκη, Φαίη Μπαρμπαλιά-Μάνεση

Στην εναρκτήρια επετειακή έκθεση The Tenth Anniversary, συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης που έχουν προβληθεί στο www.artflyer.net, όπως οι: Adel Abdessemed, Ron Arad, Tony Cragg, Urs Fischer, Jacques Grange, Dakis Joannou, Marina Karella, Mary Katrantzou, Harold Koda, Christian Louboutin, Jean-Michel Othoniel, Nicolas Party, Laudomia Pucci, Imran Qureshi, David Shrigley, Kiki Smith, Joana Vasconcelos, Bethan Laura Wood, Erwin Wurm με ένα έργο τέχνης ή ένα προσωπικό αντικείμενο που τους αντιπροσωπεύει και έχει επηρεάσει καθοριστικά τη δημιουργική τους έκφραση.

Ζέττα Αντσακλή, Αντωνία Καρρά

Σπάνιες δημιουργίες από τον χώρο της τέχνης, της μόδας, του design, αλλά και αντικείμενα μοναδικής αξίας που πρώτη φορά παρουσιάζονται σε μια συλλογική πρωτοποριακή έκθεση. Φωτογραφίες και αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις του www.artflyer.net παρουσιάζονται στο κήπο της γκαλερί προκειμένου να δημιουργηθεί μια πληρέστερη αφήγηση.

Χαρίκλεια Μουνδρέα, Ναταλία Μουνδρέα, Ρενάτα Σαρακάκη

Το ARTFLYER στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο στην καρδιά της Κηφισιάς το οποίο κτίστηκε από τον καθηγητή Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγή Λορεντζάτο. Πληροφορίες για την έκθεση: ARTFLYER, Αργυροπούλου 15 Κηφισιά 14562, 210 8016167, artflyer@artflyer.net Επιμέλεια: Αλεξία Αντσακλή- Βαρδινογιάννη Διάρκεια έκθεσης: 24 Ιουνίου – 26 Σεπτεμβρίου, 2021 Τετάρτη & Πέμπτη 12 – 8μμ.

Ευάγγελος Πιστιόλης, Νίκος Βαρδινογιάννης

Σχετικά με την Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη

Η Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη σπούδασε οικονομικά και management στο Λονδίνο. Εργάστηκε σαν δημοσιογράφος στη βρετανική έκδοση της Vogue και στη συνέχεια στην ελληνική. Το 2008 διορίστηκε υπεύθυνη συντονισμού του destefashioncollection μιας πρωτοποριακής συλλογής του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ.

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Χρυσή Βαρδινογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μίνως Μάτσας

To 2010 δημιούργησε το website www.artflyer.net για το οποίο φωτογραφίζει και πραγματοποιεί συνεντεύξεις με κάποιους από τους σπουδαιότερους ανθρώπους των τεχνών. Το 2013 επιμελήθηκε την πρώτη έκθεση αφιερωμένη στο design στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς Martino Gamper 100 καρέκλες σε 100 ημέρες Μια πλατωνική ερμηνεία. Το 2021 ιδρύει τον χώρο Τέχνης ARTFLYER στην Κηφισιά. Αργυροπούλου 15 Κηφισιά 14562 Αθήνα T. 210 8016167 www.artflyer.net

Χάρης και Λάνα Δαυίδ

Μαρίνα Αντσακλή-Δοξιάδη, Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη

Αλεξάνδρα Τσαβλίρη-Ανδρεάδη, Κλαίρη Τσαβλίρη-Κανόνη

Μυρτώ Ζαχαριά, Χριστίνα Τριάρχου

Ιλεάνα Μακρή, Μιμίκα Κολοτούρα

Ελένη Στασινοπούλου, Αλίκη Δρακούλη

Ρενάτα Σαρακάκη, Αλεξάνδρα Ποταμιάνου

Χάικ Κουρδογλανιάν, Άρις Αντσακλής, Χριστίνα Ηλιοπούλου

Η Μαρίνα Καρέλλα και η κόρη της Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα της Ελλάδας

Ο Δάκης Ιωάννου με την κόρη του, Μαρία

Βικτώρια Νομικού

Μαρίνα Αντσακλή-Δοξιάδη, Σοφία Δοξιάδη, Θωμάς Δοξιάδης

Δάκης Ιωάννου, Μαίρη Κατράντζου

δομενέας Κογχυλάκης, Βαρδιάννα Βαρδινογιάννη-Κογχυλάκη

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια του νέου χώρου τέχνης που δημιούργησε η νύφη της, Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη

Η Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη δημιουργός του www.artflyer.net και τώρα του νέου χώρου τέχνης ARTFLYER στην Κηφισιά.

Έργο της Marina Karella

 

Δημιουργία της Mary Katrantzou

Έργο της Joana Vasconcelos

Photo: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture