Mίνως Μάτσας: «Ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει», μια αξέχαστη συναυλία στη Ρωμαϊκή Αγορά για τους σκοπούς της HOPEgenesis

Στην καρδιά της παλιάς πόλης των Αθηνών, κάτω από τον Παρθενώνα και τον έναστρο ουρανό, στη Ρωμαϊκή Αγορά, η μοναδικότητα του χώρου ενώθηκε με τη μαγεία της μουσικής υπέρ του κοινωφελούς σκοπού της HOPEgenesis.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Μίνως Μάτσας, η Όλγα Κεφαλογιάννη (πρέσβης του φιλανθρωπικού έργου της HOPEgenesis), ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς (πρόεδρος της HOPEgenes)is

Ο ταλαντούχος και πολυβραβευμένος συνθέτης Μίνως Μάτσας, έδωσε μια αξέχαστη συναυλία χαρίζοντας στους θεατές μια βραδιά γεμάτη από μουσική και μοναδικές στιγμές. Ο ίδιος ο Μίνως εμφανίστηκε στο πιάνο με τη συνοδεία στο τραγούδι της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και του Κώστα Τριανταφυλλίδη ενώ τους τρεις καλλιτέχνες πλαισίωσε επταμελή ορχήστρα από σολίστες μουσικούς.

Στέφανος Χανδακάς, Ελίνα Σμπώκου, Μίνως Μάτσας, Όλγα Κεφαλογιάννη

Στην καρδιά της παλιάς πόλης των Αθηνών, κάτω από τον Παρθενώνα και τον έναστρο ουρανό, στη Ρωμαϊκή Αγορά, η μοναδικότητα του χώρου ενώθηκε με τη μαγεία της μουσικής υπέρ του κοινωφελούς σκοπού της HOPEgenesis.

Ο Μάκης Μάτσας  της Minos EMI (υπερήφανος πατέρας) με τον Δημήτρη Λιγνάδη

Τραγούδια από το ξεκίνημα της καριέρας του συνθέτη ως σήμερα, ορχηστρικά κομμάτια αλλά και διασκευές κλασσικών τραγουδιών ενορχηστρωμένα όλα από τον ίδιο, ερμήνευσαν με σπάνια εκφραστικότητα οι δυο τραγουδιστές, έπαιξαν με υψηλή δεξιοτεχνία οι μουσικοί, επηρεασμένοι όλοι από την ενέργεια του χώρου, την αξία του σκοπού αλλά και την ανάγκη όλων μας για προσφορά και αλληλεγγύη γιατί ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει.

Η Μαρία Μπαρμπαλιά με την κόρη της Έλενα Μπαρμπαλιά-Σαρακάκη

Τραγούδησαν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και συμμετείχαν (αλφαβητικά) οι μουσικοί: Αντώνης Ανδρέου – Τρομπόνι, Πέτρος Βαρθακούρης – Κοντραμπάσο, Τάκης Βασιλείου – Κρουστά, Χρήστος Ζερμπίνος – Ακορντεόν, Κυριάκος Γκουβέντας – Βιολί, Μανώλης Καραντίνης -Μπουζούκι, Γιώργος Χατζόπουλος – Κιθάρα και ο συνθέτης στο πιάνο.

Η Ρούλα Μάτσα με την κόρη της Μαργαρίτα Μάτσα, τον γαμπρό της Γιώργο Φραγκογιάννη και την εγγονή της

Η συναυλία έγινε με φιλανθρωπικό σκοπό για την ενίσχυση του έργου της ΑΣΤ.Μ.Κ.Ε. HOPEgenesis, που έχει ως αποστολή την υποστήριξη της οικογένειας και την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας.

Ελίζα Βόζεμπεργκ (Ευρωβουλευτής), Όλγα Κεφαλογιάννη (Βουλευτής Α΄Αθηνών και πρέσβης του φιλανθρωπικού έργου της HOPEgenesis)

Ο Μίνως Μάτσας, αφιλοκερδώς, χάρισε στο κοινό μία μαγική μουσική βραδιά και δήλωσε: «Σας ευχαριστώ που ανταποκριθήκατε στην πρόσκληση για έναν τόσο ευγενή σκοπό, σε μία μουσική βραδιά κάτω από την Ακρόπολη, στη Ρωμαϊκή Αγορά, ένα τόπο συνάντησης, προκειμένου να μοιραστούμε μαζί μουσικές και τραγούδια γιατί ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει. Eύχομαι στο τέλος της βραδιάς να ανεβούμε, όλοι μαζί, λιγάκι πιο ψηλά στη μαγική πόλη της Αθήνας».

Γιάννης Ζουγανέλης, Μίνως Μάτσας, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Η Όλγα Κεφαλογιάννη Βουλευτής Α΄ Αθηνών ΝΔ, και πρέσβης του φιλανθρωπικού έργου της HOPEgenesis, ανέφερε: «Σε μία ξεχωριστή βραδιά, τέχνης, χαράς δημιουργίας και προσφοράς, στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα μαγικό σημείο με πάρα πολλούς συμβολισμούς, όπως είναι η Ρωμαϊκή Αγορά, ακούστηκαν οι υπέροχες μουσικές του Μίνου Μάτσα προκειμένου να δοθεί μέσω της HOPEgenesis ένα μήνυμα ελπίδας για ζωή σ’ αυτή τη σκληρή και πρωτόγνωρη συγκυρία. Όλοι μας χρειαζόμαστε να συναντιόμαστε να επικοινωνούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις, χρειαζόμαστε την τέχνη και τον πολιτισμό στη ζωή μας. Γιαυτό και ο στίχος του Τάσου Λειβαδίτη “o κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει”, είναι τόσο επίκαιρος».

Ο δικηγόρος Χριστόφορος Καπαρουνάκης με τη σύζυγό του και ιστορικό Τέχνης, Άννα Χατζηνάσιου

Τέλος, ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος της HOPEgenesis, συγκινημένος τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς, που ένας σπουδαίος και καταξιωμένος καλλιτέχνης όπως ο Μίνως Μάτσας αφιέρωσε τη συναυλία αυτή για τους σκοπούς της HOPEgenesis. Είμαστε ευγνώμονες τόσο στον ίδιο για την πρωτοβουλία όσο και στην Εφορία Αρχαιοτήτων για την διάθεση του μοναδικού αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς Αθηνών».

Ο καρδιοχειρουργός Στρατής Παττακός με τον Μάκη Μάτσα

Την εκδήλωση υποστήριξαν οι χορηγοί: ΛΟΥΞ, SEPTONA, VARDAS, MANIFEST FACILITY MANAGEMENT, MINOS EMI, U.T.G. TECHNICAL EQUIPMENT, ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ, AMBU24, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ.

Η Ειρήνη Κουτσούκου με την κόρη της Μαριλένα Κουτσιούκου-Καλλιτσάντση

Κατερίνα Τσαγκά, Αγάπη Πολίτη

Θωμάς και Ολίνκα Βαρβιτσιώτη

Γιώργος Παπατζάνης, Χριστίνα, Όλγα και Ελένη Κεφαλογιάννη

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Κεφαλογιάννης με την ξαδέλφη του Δανάη Κεφαλογιάννη

Ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος με την κόρη του, Χριστίνα, και τον καθηγητής Αρχαιολογίας και διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης Νίκο Σταμπολίδη

Η ψυχολόγος Τζίνα Θαναπούλου με τον σύζυγό της πλαστικό χειρουργό Κωνσταντίνο Παπακωνσταντίνου

Η Τόνια Φουσέκη της Athens Xclusive Designers Week

O Τζώνης Καλημέρης με τη σχεδιάστρια μόδας Χριστίνα Κοντοβά

Επί σκηνής ο Μίνως Μάτσας με τους Κώστα Τριανταφυλλίδη και Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Τάνια και Κώστας Μπερλής

Πένυ Σαρρή, Μάκης και Ρούλα Μάτσα, Εύη και Γιάννης Κυριακόπουλος

Γιάννης και Ισιδώρα Ζουγανέλη

Βάλια Φράγκου

Κίμων και Κατερίνα Καλόγλου

Στέφανος Χανδακάς, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μίνως Μάτσας

Η συναυλία δόθηκε στη Ρωμαϊκή Αγορά

 

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture