O κορυφαίος Αμερικανός life coach Μάικλ Νιλ στο Μουσείο Μπενάκη

Είναι ένας διάσημος «προπονητής ζωής», ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της κυκλοφορίας του διεθνούς best-seller του «Η επανάσταση αρχίζει μέσα μας» και όπως ήταν φυσικό αποτέλεσε τον πόλο έλξης για όλους εκείνους που γνωρίζουν την επιτυχημένη πορεία του

H life coach Σοφία Κουτσιανά με τον μέντορά της και διάσημο Αμερικανό συγγραφέα και life coach, Μάικλ Νιλ. (μεγάλη κύρια φωτό)

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη ο διάσημος Μάικλ Νιλ, προσκεκλημένος της πιστοποιημένης life coach Σοφίας Κουτσιανά, η οποία έχει θητεύσει στο πλευρό του για μεγάλο διάστημα, έδωσε μια συναρπαστική ομιλία με θέμα:«Απελευθέρωσε τη δυναμική σου, πως να βελτιώσεις τις δυνατότητές σου, τη ζωή και τις σχέσεις σου» αναπτύσσοντας τη ριζοσπαστική μέθοδο coaching (προπόνησής) του που βασίζεται στη θεωρία των Τριών Αρχών.

Φαίη Μπαρμπαλιά-Μάνεση, Έλενα Μπαρμπαλιά-Σαρακάκη

Ο Αμερικανός συγγραφέας επισκέφθηκε την Ελλάδα για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της κυκλοφορίας του διεθνούς best-seller του The Inside-Out Revolution «Η επανάσταση αρχίζει μέσα μας», που κυκλοφορεί στη χώρα μας, από τις Εκδόσεις Διόπτρα.

Ελένη Κωνσταντινίδη, Αλεξία Βαρδινογιάννη

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό 500 ατόμων από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο, καθώς και επιφανείς εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας., ο Μάκλ Νιλ κατάφερε να εντυπωσιάσει και να γοητεύσει τους πάντες.

Μαρέβα Μητσοτάκη

Η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου παρουσίασε την εκδήλωση και η Σοφία Κουτσιανά προλόγισε τον μέντορά της, αναφερόμενη στην επιδραστικότητα της μεθόδου του, η οποία οδηγεί ανθρώπους που έρχονται σε επαφή με τις Τρεις Αρχές, σε δραστικές αλλαγές στο προσωπικό και επαγγελματικό τους επίπεδο.

Νίκη Λαλιώτη, Ιλεάνα Ισμυρίδη

Στην ομιλία του, ο Μάκλ Νιλ ανέλυσε το πώς ο καθένας μας έχει την ικανότητα να απελευθερώσει τις δυνατότητές του για να πετύχει να αποκαλύψει την καλύτερη εκδοχή της ζωής του, μέσα από συναρπαστικά παραδείγματα και ενδιαφέρουσες αναφορές. Ακολούθησε συζήτηση με τον ίδιο, τη Σοφία Κουτσιανά, τη Μαρία Σαράφογλου και την ενεργή συμμετοχή του κοινού που απηύθυνε ερωτήματα για την αυτοβελτίωση και την εφαρμογή της μεθόδου.

H Σοφία Κουτσιανά με τον πατέρα της Νίκο Κουτσιανά (δημιουργός της Apivita)

Ο Μάικλ Νιλ είναι life coach διεθνούς φήμης και συγγραφέας των best-sellers «Μπορείτε να Αποκτήσετε Αυτό που Θέλετε», «Νιώστε Ευτυχισμένοι Τώρα!» και «Supercoach», καθώς και δημιουργός των ηχογραφημένων προγραμμάτων κατάρτισης Effortless Success και Coaching from the Inside-Out.

Κώστας Λαλιώτης, Νίκη Κουτσιανά (δημιουργός της Apivita)

Εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια, ως coach, σύμβουλος, μέντορας και παρακινητής δημιουργικών αλλαγών, στηρίζει διασημότητες, ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων, μέλη βασιλικών οικογενειών και ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν τον εαυτό τους και τη ζωή τους.

Μαρίνα Λαλιώτη, Ελένη Βασιλειάδη

Είναι επίσης ιδρυτής της Supercoach Academy, μιας διεθνούς σχολής που διδάσκει σε coaches πώς να ενσωματώσουν στο έργο τους το μοντέλο της αντίληψης της ζωής από μέσα προς τα έξω. Τα βιβλία του Μάικλ Νιλ έχουν μεταφραστεί σε δεκατρείς γλώσσες, ενώ οι διαλέξεις και τα σεμινάριά του έχουν μεταμορφώσει τη ζωή πολλών ανθρώπων τόσο στις ΗΠΑ όσο και στις πέντε ηπείρους του κόσμου.

Εμμανουήλ Γιακουμάκης (πρύτανης της ΑΣΟΕΕ), Μίμης Ανδρουλάκης, Δημήτρης Σαράφογλου

Η Σοφία Κουτσιανά είναι κόρη των δημιουργών της εταιρείας φυσικών καλλυντικών Apivita, Νίκου και Νίκης Κουτσιανά. Αν και δεν ακολούθησε τα επιχειρηματικά βήματα των γονιών της, εντούτοις επηρεάστηκε έντονα από το περιβάλλον που μεγάλωσε και από μικρή αναζητούσε έναν πιο ολιστικό τρόπο ζωής. Έτσι έκανε σπουδές πάνω στην ολιστική υγεία σε Σαν Φρανσίσκο και Καναδά.

Ιωάννα Σουλιώτη, Βίκυ Βωβού

Η κ. Κουτσιανά στοχεύοντας οι Τρεις Αρχές να διαδοθούν και στην Ελλάδα φέρνοντας μαζί τους την ηρεμία, διαύγεια, δημιουργικότητα και ευτυχία που υπόσχονται, έχει δημιουργήσει το site www.isofia.com όπου παρουσιάζει τη μέθοδο και τα διαφορετικά προγράμματα και συνεδρίες που μπορεί κάποιος να επιλέξει, είτε σε ατομικό επίπεδο, είτε για ζευγάρια, γονείς, στελέχη, ηγέτες και coaches που θα ήθελαν να εκπαιδευτούν.

Ισιδώρα Σιδέρη, Γιάννης Ζουγανέλης

Λίγα λόγια για το βιβλίο του Νιλ  The Inside-Out Revolution – «Η επανάσταση αρχίζει μέσα μας»: Ο κορυφαίος life coach Μάικλ Νιλ σε αυτό το ριζοσπαστικό βιβλίο, καταρρίπτει την κλασική πεποίθηση που χαρακτηρίζει όλα τα ανθρώπινα προβλήματα, ότι δηλαδή οι συνθήκες και οι συγκυρίες είναι εκείνες που διαμορφώνουν και καθορίζουν την εμπειρία μας από τη ζωή. Παρουσιάζει και μοιράζεται μαζί μας μία ανατρεπτική θεώρηση ζωής που βασίζεται σε Τρεις Aρχές και έχει ως άξονα την παραδοχή: Δεν ζούμε το τι πραγματικά συμβαίνει, αλλά τις σκέψεις μας γι’ αυτό που συμβαίνει.

Κατά τον Νιλ, όλες οι προσπάθειες μας να ελέγξουμε το περιβάλλον μας για να νιώσουμε πιο ευτυχισμένοι είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Όταν σταματήσουμε να προσπαθούμε να αλλάξουμε τον κόσμο και τους άλλους, τότε το μυαλό μας θα απελευθερωθεί. Όταν κατανοήσουμε τις Τρεις Αρχές, θα βιώσουμε την καθαρότητα της σκέψης, την ηρεμία και την ευτυχία ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες, χωρίς να χρειάζεται να δουλέψουμε με τον εαυτό μας για μήνες ή χρόνια μέχρι να νιώσουμε μια θετική αλλαγή μέσα μας.

Μαρίζα και Βικτωρία Φασιανού

To βιβλίο «Η επανάσταση αρχίζει μέσα μας» μας δείχνει τον τρόπο, μια για πάντα, να μειώσουμε το στρες στην καθημερινότητά μας, να αποκτήσουμε δυναμική ενέργεια, να βελτιώσουμε θεαματικά τις προσωπικές και επαγγελματικές μας σχέσεις και να ενισχύσουμε την παραγωγικότητά μας, οδηγούμενοι αβίαστα στην ευτυχία και την επιτυχία. Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα από τις Εκδόσεις Διόπτρα www.facebook.com/mneill www.twitter.com/michael_neill.

Μάνια Ντέλου, Τζωρτζίνα Έλληνα

Η Μαρία Σαράφογλου, ο Μάικλ Νιλ και η Σοφία Κουτσιανά στη συζήτηση που ακολούθησε μετά την ομιλία του Μάικλ Νιλ.

Σοφία Κουτσιανά, Αλεξάνδρα Αυγερινού, Μάικλ Νιλ, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (από τις Eκδόσεις Διόπτρα)

Μαρία Σαράφογλου, Μάικλ Νιλ, Σοφία Κουτσιανά

Λάκης Παπαδόπουλος

Μαρίνα Σωτηρίου, Σοφία Κουτσιανά, Εκάβη Βαλλερά, Μαρία Καχραμάνογλου

Το αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη κατάμεστο τη βραδιά της ομιλίας του Μάικλ Νιλ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το life coaching (προπόνηση ζωής) ξεκίνησε από την Καλιφόρνια στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και απευθύνεται σε ανθρώπους έχουν ανάγκη από καθοδήγηση, οι οποίοι αναζητούν κάποιον να τους βοηθήσει με ένα μεθοδικό τρόπο να ανακαλύψουν τι πραγματικά θέλουν, να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους, να βελτιώσουν τη ζωή τους και να επιτύχουν τους στόχους τους.

 

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture