«Γυναίκες στην Τέχνη», μια εντυπωσιακή έκθεση ζωγραφικής στην «ΣΤΟart» Κοραή

Η αγαπημένη μας ζωγράφος, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, ένωσε τις δυνάμεις της με την Αμερικανίδα ζωγράφο, Yumi Hogan, και το αποτέλεσμα ήταν η εντυπωσιακή κοινή έκθεσή τους στην αίθουσα Τέχνης «ΣΤΟart» Κοραή της Εθνικής Ασφαλιστικής, τα εγκαίνια της οποίας προσέλκυσαν σημαντικές προσωπικότητες από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Σήφης Βαλυράκης, Γεωργία Σαμαρά, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Yumi Hogan, Larry Hogan (κυβερνήτης του Maryland)

Με την παρουσία πολλών και σημαντικών προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης της Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη και της Yumi Hogan με τίτλο «Women in the Arts: A Dialogue about Nature and Environment» στην αίθουσα Τέχνης «ΣΤΟart» Κοραή της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο Γιάννης Δεληκωστόπουλος, ο κυβερνήτης του Maryland Larry Hogan και ο Βασίλης Αποστολόπουλος

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο κυβερνήτης του Maryland και σύζυγος της ζωγράφου, Larry Hogan, η πρόεδρος του National Museum of Women in the Arts της Washington DC, Carol Mathews-Laskaris και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο. Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο γ.γ. Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου και ο πρέσβης της Κορέας με τη σύζυγο του, Kim.

Ο γεν.γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, ο Σήφης Βαλυράκης, η Carol Mathews-Laskaris (πρόεδρος του National Museum of Women in the Arts της Washington DC), η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, η Yumi Hogan, ο κυβερνήτης του Maryland και σύζυγος της ζωγράφου Larry Hogan, η Γεωργία Σαμαρά και η κ. Γαρέζου (εκπρόσωπος του Υπ.Πολιτισμού)

Η Mary Mochary (Art Critic Ambassador Senator και former Mayor of Montclair New Jersey), μίλησε για τις δύο καλλιτέχνιδες επισημαίνοντας τους κώδικες και τις προσεγγίσεις της τέχνης τους, το διάλογο τους με τη φύση, η κάθε μια βάσει της κουλτούρας της, η Μίνα της δυτικής και η Υumi της Άπω Ανατολής.

Γιάννης Σηφάκης (διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Marketing και Bancassurance Εθνικής Ασφαλιστικής), Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Δέσποινα Γιαννακοπούλου

Τόνισε επίσης πόσο συμπληρωματική είναι η τέχνη τους από τον «ψίθυρο στην κραυγή» και «από την ηρεμία στην ένταση». Παρούσα, από πλευράς Εθνικής Ασφαλιστικής, η υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας, Μαρία Κόρακα, ενώ παρευρέθηκε και ο γενικός διευθυντής της, Γιάννης Σηφάκης, ο οποίος μίλησε για το μήνυμα της πολιτιστικής ανταλλαγής “Γυναίκες στην Τέχνη” επισημαίνοντας την παγκόσμια διάσταση της τέχνης.

Γιάννης και Μαρίνα Δεληκωστοπούλου, Κλήμης Λάσκαρης

Βασίλης Αποστολόπουλος, Θανάσης Παπαθεοδώρου

Παναγιώτης και Θανάσης Παπαθεοδώρου, Βασίλης Αποστολόπουλος, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Αλέξανδρος, Χρήστος και Λίνα Παπαθεοδώρου

Γιάννης Σηφάκης (διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Marketing και Bancassurance Εθνικής Ασφαλιστικής), Yumi Hogan και ο πρέσβης της Κορέας Soosuk Lim με την σύζυγό του

Yumi Hogan, Μαρία Ψωμά, Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Σούλα Παπουτσίδη

Γιάννης Σηφάκης (διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Marketing και Bancassurance Εθνικής Ασφαλιστικής), Γεωργία Σαμαρά, Μαρία Κόρακα (υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας Εθνικής Ασφαλιστικής, Σήφης Βαλυράκης

Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Δέσποινα Γιαννακοπούλου

 

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Culture