Έκλεψε τις εντυπώσεις το Spetsathlon 2019

Το καλύτερο Spetsathlon στην επτάχρονη ιστορία της διοργάνωσης, ήταν αυτό που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο 10-12 Μαΐου στις αγαπημένες μας Σπέτσες, το πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού. Περισσότεροι από 1000 αθλητές έζησαν ένα μοναδικό διήμερο γεμάτο δράση, συγκινήσεις, αλλά και διασκέδαση

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος, η Γιούλικα Σκαφιδά και η ψυχή και εμπνεύστρια της διοργάνωσης Μαρίνα Κουταρέλλη

Ο αριθμός των συμμετοχών που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, η παρουσία πολλών και σπουδαίων πρωταθλητών, οι εξαιρετικές επιδόσεις αλλά και τα πολλά happenings, επιβεβαίωσαν τον χαρακτηρισμό του Spetsathlon, ως του κορυφαίου ελληνικού αγώνα τριάθλου. Η Μαρίνα Κουτερέλλη, η ψυχή εμπνεύστρια της διοργάνωσης, ήταν εκεί αρωγός για όλους σε κάθε τους βήμα.

Περισσότεροι από 1000 αθλητές, έζησαν ένα μοναδικό Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση, συγκινήσεις, αλλά και διασκέδαση. Το σύνθημα για την εκκίνηση των εκδηλώσεων δόθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην παραλία του Αγίου Μάμα με Blue Hour Yoga από την @Alexandra_yoga για να συνεχιστεί δυναμικά από το Σάββατο πρωί, αρχικά με τους αγώνες κολύμβησης.

Στον Άγιο Μάμα συγκεντρώθηκαν  κολυμβητές όλων των ηλικιών για να διανύσουν τις αποστάσεις του ενός και των τριών χιλιομέτρων, με την εκκίνηση στους αγώνες να δίνει ο σπουδαίος Παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης. Ο Στέφανος Δημητριάδης της BWIN που συνεχίζει την προετοιμασία του προκειμένου να πετύχει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κολύμπησε εκτός συναγωνισμού μαζί με τον brand ambassador Γιάννη Δρυμωνάκο που καταχειροκροτήσαν όλοι οι θεατές μεταξύ των οποίων και η πρωταθλήτρια κολύμβησης Νόρα Δράκου που υποστηρίζεται από την Herbalife Nutrition, επίσημο υποστηρικτή διατροφής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Κώστας Φλίγγος, Τζούνιορ Ρας, Ένη Αργυρού, Πάνος Θεοδώρου, Γιώργος Καβακάκης, Γιάννης Γιαλιάς, Μάντη Περσάκη, Αντώνης Βασιλάκης, Μαριλίνα Βακονδίου

Στη διαδρομή του 1 χλμ. στους άνδρες νίκησε ο Δάινας Κωνσταντίνος και στις γυναίκες η Στέλλα Αλεξανδρίδου από την Arla Protein Team ενώ στα 3 χλμ, στην κορυφή βρέθηκαν ο Γιώργος Φιρφιλιόνης και η Βασιλική Αγγελοπούλου.

Δημήτρης Κουλούρης, Στέλλα Αλεξανδρίδου, Αλέξανδρος Παπανδρέου

Μετά το τέλος των αγώνων της κολύμβησης, ακολούθησε στην ίδια παραλία SUP Event by BIC που συνάρπασε μικρούς και μεγάλους.

Στέφανος Δημητριάδης, Αναστασία Μαρινάκου, Χρήστος Βολικάκης, Γιάννης Ταμουρίδης, Ζαφείρης Βολικάκης

Το μεσημέρι του Σαββάτου η δράση μεταφέρθηκε στην πλατεία του Ποσειδωνίου με την εκκίνηση του ποδηλατικού αγώνα των 25 χλμ. με εκατοντάδες φίλους των δύο τροχών, να κάνουν το γύρο του πανέμορφου νησιού. Στην γραμμή της εκκίνησης βρέθηκε η SKODA Team Greece 2019, η ομάδα της KOSMOCAR-SKODA με τους Τζένη Μπουλμέτη και Χρήστο Γαρέφη μαζί με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Χρήστο & Ζαφείρη Βολικάκη και Γιάννη Ταμουρίδη της Team Garmin Greece. Την ίδια ώρα στην Πλατεία του Ποσειδωνίου, οι αθλητές και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν υπέροχα κεράσματα από τον Μπάρμπα Στάθη.

Μαρίνα Κουταρέλλη, Δημήτρης Κουλούρη

Μετά την ποδηλασία ήταν η σειρά του φιλανθρωπικού αγώνα τρεξίματος 5Κ #charity4sports Run όπου έδωσαν το παρών  πάρα πολλοί αθλούμενοι μεταξύ των οποίων οι Ολυμπιονίκες Κλέλια και Αννυ Πανταζή .

Κλέλια και Αννυ Πανταζή

Μία πραγματικά γεμάτη ημέρα, ολοκληρώθηκε με τις απονομές στους νικητές των πρώτων αγώνων αλλά και με το Melissa Pasta Night, στην Πλατεία Ποσειδωνίου, στο οποίο όλοι οι συμμετέχοντες δοκίμασαν τα εξαιρετικά ζυμαρικά της Melissa και πήραν την απαιτούμενη ενέργεια για τους αγώνες τριάθλου της επόμενης ημέρας.

Μάκης Καλαράς

Η Κυριακή ξημέρωσε με όλους τους αθλητές να δίνουν ραντεβού στην Πλατεία Ποσειδωνίου για την εκκίνηση του Spetses Triathlon Sprint και του Spetses Triathlon Endurance, με τη συμμετοχή των σούπερ σταρ του ελληνικού τριάθλου Γρηγόρη Σουβατζόγλου από την Ομάδα της Arla Protein, καθώς και των Τζένης Μπουλμέτη, Χρήστου Γαρέφη της SKODA Team Greece 2019, αλλά και του Κύπριου Γιάννη Χριστοδούλου που αγωνίζεται διεθνώς με τα χρώματα της Βρετανίας.

Αναστασία Μαρινάκου, Ρένος Ρώτας

Σούπερ ομάδες είχαμε και στη σκυταλοδρομία, καθώς ο Στέφανος Δημητριάδης, ο Χρήστος Βολικάκης και η Αναστασία Μαρινάκου της Τeam Garmin Greece αλλά και ο Γιάννης Δρυμωνάκος, η Γιούλικα Σκαφιδά και ο Γιάννης Δερμιτζάκης αγωνίστηκαν για την MKO Charity4Sports! Στο Spetses Triathlon Sprint νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο νεαρός Παναγιώτης Μπιτάδος. Στις γυναίκες, νικήτρια αναδείχθηκε η  Νάντια Συντζανάκη. Στο Spetses Triathlon Endurance, πρώτη θέση για τον Γρηγόρη Σουβατζόγλου και για την Τζένη Μπουλμέτη.

Ευαγγελία Τσιορλίδα

Στο φετινό Spetsathlon παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η καινοτόμος και πρωτοποριακή υπηρεσία Garmin Pay που αποτελεί τον πλέον εξελιγμένο τρόπο πληρωμών. Δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους χρεωστικών και πιστωτικών καρτών Visa της Alpha Bank να πραγματοποιούν εύκολα και με ασφάλεια, ανέπαφες πληρωμές σε contactless τερματικά POS, απλώς φορώντας ένα  “έξυπνο” ρολόι Garmin.

Ο Χρυσός Χορηγός του Spetsathlon, η Under Armour είχε πολυπληθή ομάδα η οποία συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στα 5Κ, ενώ και ο Μέγας Χορηγός, η BWIN έφερε στις Σπέτσες τον ιστιοπλόο Δημήτρη Παπαδημητρίου που ανήκει στο πρόγραμμά “Στηρίζουμε τη νέα γενιά Ολυμπιονικών” και αποτελεί μεγάλη ελπίδα στο μέλλον για Ολυμπιακή διάκριση.

Sunset yoga από την @alexandrayoga

Έντονη ήταν και η παρουσία της Herbalife Νutrition που είχε πολυπληθή ομάδα με τον Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά, την Πρωταθλήτρια Κολύμβησης Νόρα Δράκου, τις FitVP Addiction Βίβιαν Δράκου και Πόλυ Χατζόγλου και άλλους.

Νόρα Δράκου

Στο τέλος των αγόνων οι αθλητές μπορούσαν να κάνουν διατάσεις από την ομάδα της Arla Protein – Training Room, αλλά και να απολαύσουν τα οφέλη των μεθόδων αποθεραπείας του συλλόγου Ιωνάς, μια προσφορά της Volatren Emulgel.

Δημήτρης Σταματίου, Βασίλης Κρομμύδας

Η Τελετή των Απονομών έγινε στην Πλατεία Ποσειδωνίου μέσα σε πανηγυρικό κλίμα με όλους τους αθλητές να ανανεώνουν από τώρα το ραντεβού τους για του χρόνου, γιατί για το Spetsathlon δεν αρκεί μονάχα η μία φορά για το χορτάσεις.

Το Spetsathlon 2019 στήριξαν οι: Χρυσός Χορηγός: Under Armour Μέγας Χορηγός του Spetsathlon και του Spetses mini Marathon ήταν η BWIN. Χορηγοί: ARLA PROTEIN, DHL, HERBALIFE NUTRITION, BIC®, Melissa, Kosmocar Skoda, Voltaren Emulgel, Μπάρμπα Στάθης. Beauty Partner του 7ου Spetsathlon ήταν η Biotherm. Timing Sponsor των αγώνων: GARMIN. Financial Sponsors: Alpha Bank και Visa.

Ο Χρήστος Μποφίλιος στο περίπτερο της Alpha Bank Visa

Υποστηρικτές του αγώνα ήταν : Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, Μακεδονικός Χαλβάς, GU Energy, POWERADE, Coca-Cola, οι κινηματογράφοι ODEON, DOLE, Hellenic Seaways, Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, LG Electronics Hellas. Αρωγοί του αγώνα: ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών και το Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες.

Τέλος, η Εκστρατεία Ενημέρωσης για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλαρθρίτιδα «Βήμα Μπροστά», από τη Novartis Hellas, με την αιγίδα  της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ) με έντυπο υλικό και μια εγκατάσταση εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality), ενημέρωσε τους επισκέπτες του ειδικά διαμορφωμένου περιπτέρου για τη νόσο.

Άγγελος Ζυμαράς, Νίκος Καρανικόλας, Mahmut Cinci, Παναγιώτης Μαυρωμάτης, Μιχάλης Κοκοράκης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Events