Α Jewel Made In Greece: με τη λάμψη του ελληνικού κοσμήματος για 7η χρονιά

Το ελληνικό κόσμημα είχε την τιμητική του στη μεγάλη συνάντηση δημιουργών ελληνικού κοσμήματος, που για 7η συνεχή χρονιά διοργανώθηκε στο Ζάππειο με τη συμμετοχή 75 καλλιτεχνών και υπό την αιγίδα του Enterprise Greece

Αριστερά: Ο Γιώργος Φιλιόπουλος κόβει την κορδέλα των εγκαινίων μαζί με τη διοργανώτρια Μαίρη Σαμόλη. Δεξιά: Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, Κατερίνα Γκαγκάκη, Ελένη Τσολάκη

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν, να αγγίξουν και να απολαύσουν κοσμήματα με διαφορετικές υφές, χαρακτήρες και συμβολισμούς σε μία γιορτή έμπνευσης, υψηλής αισθητικής και δημιουργικότητας. Όλα αυτά συνέβησαν στο Ζάππειο στα λαμπερά εγκαίνια του «Α Jewel Made In Greece», το οποίο προωθεί την ανάδειξη του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος σε όλο τον κόσμο.

Παντελής Κοντάκης, Ντέλλα Ρούνικ

Για 7η συνεχή χρονιά το «Α Jewel Made In Greece» διοργάνωσε τη συνάντηση δημιουργών, με την συμμετοχή 75 καλλιτεχνών και την αιγίδα του Enterprise Greece.  Η εμπνεύστρια και δημιουργός του «Α Jewel Made In Greece», εικαστικός Μαίρη Σαμόλη σε σύντομη ομιλία της αναφέρθηκε στη συγκίνηση, την περηφάνια και την ικανοποίηση του να βλέπει το όραμα να γίνεται θεσμός και πραγματικότητα για την αναγνώριση του ελληνικού αποτυπώματος στον κλάδο του κοσμήματος σε όλο κόσμο.

Εριέττα Βορδώνη, Γιώργος Κακαβάς

Εκπλήξεις και καινοτομίες χαρακτήρισαν την 7η διοργάνωση, καθώς οι επισκέπτες της Έκθεσης είχαν φέτος την χαρά να γνωρίσουν και να μυηθούν στην Αμερικανική οπτική και εμπειρία καθώς το AJMIG φιλοξένησε τη New York City Jewelry Week για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα στο πλαίσιο της Συνάντησης πραγματοποιήθηκε και το εκπαιδευτικού χαρακτήρα round table «A Jewel & The Law» με αντικείμενο τα νομικά θέματα που απασχολούν συχνά τους δημιουργούς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθούν στο κόσμημα.

Μαρκέλλα Σαράιχα, Κατερίνα Γκαγκάκη

Λίγο πριν την ολοκλήρωση του ενδιαφέροντος και λαμπερού τετραημέρου στο Ζάππειο, η διοργανώτρια Μαίρη Σαμόλη, ο έγκριτος γεμολόγος και επιστημονικός συνεργάτης του AJMIG Γιώργος Σπυρομήλιος, η εικαστικός Ντέλλα Ρούνικ, η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού και οι δύο εκπρόσωποι της NYC JEWELRY WEEK Jessica B. Johnes και Bella Neyman απένειμαν μετά από ψηφοφορία του κοινού, των δημιουργών και της επιτροπής, τα ετήσια θεσμοθετημένα βραβεία του AJMIG επιβραβεύοντας την υψηλή αισθητική και την ιδιαίτερη τεχνική.

Μαίρη Σαμόλη, Εβελίνα Παπαντωνίου, Ντέλλα Ρούνικ

Μία ζωντανή συνάντηση, μία γιορτή δημιουργικής έκφρασης, παραγωγικού διαλόγου, υψηλής αισθητικής και συνεργατικής επιχειρηματικότητας, έδωσε για μία ακόμη χρονιά ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και ελληνικής εξωστρέφειας τονίζοντας ότι το «Made in Greece» είναι τίτλος τιμής για κάθε δημιουργό σύγχρονου κοσμήματος.

Τάκης Καρπούτζογλου, Μαίρη Δουρίδα

Ίρις Κρητικού, Μαίρη Σαμόλη, Ντέλλα Ρούνικ

Σωσώ Παπαϊωάννου, Μαρία Χαραλαμποπούλου, Τάκης Μαυρωτάς, Εριέττα Βορδώνη, Αθηνά Παπαθανασίου

Ηλέκτρα Καλούδη

Δημήτρης, Βερίνα, Μαίρη και Βασίλης Σαμόλης

‘Αποψη από τη συνάντηση «Α Jewel Made In Greece» στο Ζάππειο

Ένα εντυπωσιακό κόσμημα της έκθεσης

Ο κατάλογος που συνοδεύει την 7η διοργάνωση της έκθεσης «Α Jewel Made In Greece»

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Advertorials