Εκδήλωση για την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Στον εορτασμό για την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για την επίσημη έναρξη του δημοσίου διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο το «παρών» έδωσαν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν και η πρέσβης Καλής Θελήσεως της Unesco και πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα», Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο

Την 1η Ιανουαρίου 1981, πριν από σαράντα χρόνια, η χώρα μας εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ο εορτασμός της σημαντικής αυτής επετείου στο Ζάππειο, αν και έγινε υπό τη σκιά των αυστηρών μέτρων για την προστασία από την εξάπλωση της πανδημίας, εντούτοις ήταν ιδιαίτερα λαμπρός. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τα Ευρωπαϊκά Θέματα Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Το «παρών» έδωσαν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν και η πρέσβησ της Unesco και πρόεδρος του συλλόγου «Ελπίδα» Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Η κυρία Βαρδινογιάννη ντυμένη στα μπλε, τα χρώματα της πατρίδας μας, είχε επαφές με την πολιτειακή ηγεσία της χώρας αλλά και με παράγοντες της Ευρωπαϊκής κοινότητας.

Ομιλίες απηύθυναν  ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. David Sassoli, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα απηύθυναν ο Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ και Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Antonio Costa και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

 Παράλληλα με την εκδήλωση στον χώρο του Ζαππείου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια φωτογραφικής έκθεσης για τα 40 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Events