Ετοιμαστείτε! Το ερχόμενο Σάββατο 13/4 ο «Piraeus Night Run/Walk»

Ετοιμάστε τα αθλητικά σας παπούτσια... ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου στις 20:00, με αφετηρία και τερματισμό το γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. Στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για τη γυναικεία υγεία, τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις και την άγνωστη πάθηση της ενδομητρίωσης

Η γενική διευθύντρια της AμΚΕ “AWARE” Τζωρτζίνα Χείλαρη με τη φίλη της Μαρίνα Βερνίκου, η οποία θα συμμετάσχει στον αγώνα

Ο αγώνας δρόμου «Piraeus Night Run/Walk» που θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Πειραιά, διοργανώνεται από την AμΚΕ «AWARE» και το Endomarch Greece, στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος Endomarch Worldwide, που έχει ως  σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση  του κοινού  για την ενδομητρίωση.

Ο «Piraeus Night Run/Walk» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου στις 20:00, με αφετηρία και τερματισμό το γήπεδο Καραϊσκάκη. Οι  δρομείς που θα συμμετάσχουν μπορούν να τρέξουν διαδρομές 2,5 χλμ, 5 χλμ. και 10 χλμ.

Ο διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πειραιά & του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας και έχει τη στήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σημειώνεται πως το Κίνημα Endomarch Woldwide δραστηριοποιείται σε 63 πόλεις-χώρες, με στόχο να ευαισθητοποιήσει  το ευρύ κοινό  για τη γυναικεία υγεία, τις χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις  και την άγνωστη πάθηση της ενδομητρίωσης.

Ο αγώνας είναι ένας συνδυασμός τρεξίματος και περιπάτου, στη γνωστή  διαδρομή που γίνεται κάθε χρόνο: Καραϊσκάκη, Μικρολίμανο και επιστροφή στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Επικεφαλής του Κινήματος κατά της ενδομητρίωσης στην Ελλάδα είναι ο γιατρός Γιώργος Χείλαρης και η σύζυγός του Τζωρτζίνα, ο οποίοι έχουν αναλάβει τον συντονισμό των δράσεων στη χώρα.

Η γενική διευθύντρια της AμΚΕ «AWARE», Τζωρτζίνα Χείλαρη, δήλωσε ότι αυτός ο αγώνας δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχε, όπως είπε, η καλά οργανωμένη ομάδα του Δήμου Πειραιά  και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη.  Η κ. Χείλαρη ανέφερε ότι  οι γυναίκες που πάσχουν από ενδομητρίωση πονάνε και δεν έχουν που να απευθυνθούν. Όπως σημείωσε η λέξη ενδομητρίωση δεν υπήρχε πριν από τρία χρόνια και ότι μετά από έρευνα που έκαναν, διαπίστωσαν ότι κανείς δεν γνωρίζει γι αυτήν την πάθηση. «Προσπαθούμε λοιπόν μέσω αυτού του αγώνα να ευαισθητοποιήσουμε όλον τον κόσμο και να μάθουν γι αυτήν την ασθένεια», τόνισε η κ. Χείλαρη. Επιπλέον, ευχαρίστησε την ΠΑΕ Ολυμπιακός και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς αυτόν σίγουρα δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα σε πολλά επίπεδα».

Πληροφορίες για τον αγώνα και δηλώσεις συμμετοχής στο site: www.endomarch.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Events