Η Αθήνα προετοιμάζεται για το WOGG, το φαντασμαγορικό γκαλά γυμναστικής

Oλυμπιονίκες και πρωταθλητές συγκεντρώθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και πετώντας χαρταετούς σηματοδότησαν επισήμως την αντίστροφη μέτρηση του χρόνου μέχρι τη διοργάνωση του World Outdoor Gymnastics Gala (WOGG), που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου

Λευτέρης Πετρούνιας, Αννίτα Ναθαναήλ, Βασιλική Μιλλούση

Με το «kite event» στο Παναθηναϊκό στάδιο, στο οποίο συμμετείχαν Ολυμπιονίκες και διακεκριμένοι αθλητές μας που πέταξαν χαρταετούς, η Αθήνα προετοιμάζεται να υποδεχθεί WOGG (World Outdoor Gymnastics Gala), το εντυπωσιακό υπαίθριο γκαλά γυμναστικής.

Κορυφαίοι Έλληνες αθλητές πέταξαν χαρταετούς στο Παναθηναϊκό στάδιο

Το «παρών» στο Καλλιμάρμαρο έδωσε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο οποίος δείχνοντας αγωνιστικό πνεύμα και διάθεση (είναι άλλωστε και Ολυμπιονίκης στο άθλημα του πόλο), μαζί με τους άλλους πρωταθλητές μας, προσπάθησε να νικήσει τους δυνατούς ανέμους και να πετάξει τον χαρταετό.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέλιος Μυγιάκης, ο πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Γιάννης Πάνου (η ψυχή της διοργάνωσης)

Στις 7 Ιουλίου στο ιστορικό στάδιο οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές της ενόργανης, της ρυθμικής και του τραμπολίνο, μαζί με 20 Olympians από 20 διαφορετικές χώρες θα αντιμετωπίσουν τον τέλειο ψηφιακό τους εαυτό.

Γιώργης Λαμπαθάκης, Χριστίνα Oικονόμου, Γιάννης Πάνου, Ελένη Αντωνιάδου

«Το «kite event» ήταν ένας προπομπός για το WOGG. Στις 7 Ιουλίου όσοι βρεθούν στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν Ολυμπιονίκες και κορυφαίους αθλητές από 20 χώρες, καθώς και τους Έλληνες πρωταθλητές μας», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο οποίος μαζί με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Βλάση Μάρα άνηκε στην ομάδα που κατάφερε να πετάξει τον χαρταετό της ψηλότερα από τους άλλους.

Άλεξ Καββαδίας, Νίκος Ηλιόπουλος

Για τη διοργάνωση της 7ης Ιουλίου, ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή μερικοί από τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Το WOGG αποτελεί μία πρωτοποριακή ιδέα και γι΄αυτό το έχει αγκαλιάσει η παγκόσμια οικογένεια της γυμναστικής.

Στο WOGG οι θεατές θα ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, θα εκπαιδευτούν, θα κρίνουν, θα ψηφίσουν και θα είναι αυτοί που θα μοιράσουν τα έπαθλα στους αθλητές. Οι συντελεστές του γκαλά ετοιμάζουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα με περισσότερους από 500 εθελοντές , σχεδόν 500 τετραγωνικά οθονών και άλλες πολλές εκπλήξεις.

Το WOGG αποτελεί την γέφυρα μεταξύ των γνωστών μας physical sports και των επερχόμενων esports που πιθανόν να τα γνωρίσουμε καλύτερα στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Nτέμη Κάϊα, Γιάννης Πάνου, Γιώργος Κυριαζάκος

Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από Ολυμπιονίκες πολλών χωρών να συμμετάσχουν στο πρώτο World Outdoor Gymnastics Gala στην Αθήνα. Δυστυχώς, μπορεί να συμμετάσχει μόνο ένας από κάθε χώρα. Στις 7 Ιουλίου θα έχουμε την χαρά να δούμε από κοντά τεράστιους αθλητές, Olympians και Ολυμπιονίκες, ονόματα όπως ο Φαμπιάν Χαμπουχεν , Max Whitlock, Melitina Staniouta και άλλοι…

Βικτώρια Βέργου (από τη meizu), Νίκος Ηλιόπουλος, Αννίτα Ναθαναήλ, Ελένη Αντωνιάδου, Γιώργος Σμπήτας (από τη meizu), Γιάννης Πάνου

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της διοργάνωσης, σε ένα event, που θα διαρκέσει σχεδόν 5 ώρες θα προβληθεί η ελληνική γυμναστική ενώ μετά την ολοκλήρωση του θα ακολουθήσει δεξίωση για 1000 άτομα και τα έσοδα θα διατεθούν στην Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία με στόχο να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι αθλητές μας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. «Ετοιμαζόμαστε όλοι για το μεγάλο Gala. Αθλητές που έχουν αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα αντιμετωπίσουν τους εαυτούς τους. Μέσω της τεχνολογίας θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τις επιδόσεις τους», τόνισε η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, Ηρώ Ορφανού.

Κώστα Γαλανόπουλος (από το Stoiximan)

Στο πέταγμα των χαρταετών, οι οποίοι έφεραν τα χρώματα των χωρών που θα εκπροσωπηθούν στη διοργάνωση της 7ης Ιουλίου, συμμετείχε και ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας: «Η εκδήλωση με τους χαρταετούς στο Παναθηναϊκό Στάδιο ήταν ένα είδος… προθέρμανσης για το όμορφο event που θα διοργανωθεί στις 7 Ιουλίου. Θέλουμε να το γνωστοποιήσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο μπορούμε γιατί είναι κάτι πρωτότυπο, κάτι που δεν έχει γίνει σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε ο Ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους.

Ηλίαs Γκότσης, Σόφη Πασχάλη, Γιάννης Πάνου, Ελένη Αντωνιάδου, Άλεξ Καββαδίας, Νίκος Ηλιόπουλος

Αξίζει να αναφερθεί πως στο «kite event», που διοργανώθηκε στο Καλλιμάρμαρο, συμμετείχαν επίσης και οι κάτοχοι Ολυμπιακού μεταλλίου: Στέλιος Μυγιάκης (χρυσό μετάλλιο στην πάλη), Νίκη Μπακογιάννη (ασημένιο μετάλλιο στο άλμα εις ύψος), Σοφία Παπαδοπούλου (χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα), καθώς και οι Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές μας με διεθνείς διακρίσεις: Γιώργος Τζελίλης, Νέρι Νιαγκουάρα, Βλάσης Μάρας, Μαρία Χριστοφορίδου, Ευαγγελία Πλατανιώτη, Εβελίνα Παπάζογλου, Βασιλική Μιλλούση, η εθνική ομάδα του ανσάμπλ, η εθνική ομάδα της ενόργανης και οι ομάδες των χορηγών που στηρίζουν τη διοργάνωση.

Λευτέρης Πετρούνιας, Γιάννης Πάνου, Νίκος Ηλιόπουλος, Βασιλική Μιλλούση

Ήδη, έχει αρχίσει η προπώληση εισιτηρίων από τη www.viva.gr. Χρυσός χορηγός (Gold Partner) της διοργάνωσης είναι η εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού Stoiximan, Trophy χορηγός: η εταιρεία Κρητικός, Αργυροί χορηγοί (Silver Partners) είναι οι εταιρείες: Odeon, Meizu και Mercedes Benz και Χάλκινοι χορηγοί (Bronze Partners) είναι οι εταιρείες: Achaia Clauss, Νίκη Εκδοτική και οfarmakopoiosmou.gr.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Events