Το 2020 ξεκινά με βραβεύσεις για τον Δήμο Κηφισιάς

Με οικοδεσπότες τον δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο και την αντιδήμαρχο Δημοσίων Σχέσεων Νίνα Βλάχου πραγματοποιήθηκε, στον υψηλής αισθητικής χώρο του κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση» στο Κεφαλάρι, η φετινή εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του δήμου, η οποία συγκένρωσε πλήθος προσωπικοτήτων από διάφορους χώρους.

Νίνα Βλάχου, Γιάννης Παντελεάκης, Δημήτρης Λιανός, Κωστής Χατζηδάκης, Γιώργος Θωμάκος, Γιώργος Κουμουτσάκος

Η εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Δήμου Κηφισιάς, αποτελεί εκτός από έθιμο και σπουδαία πολιτιστική συνάντηση πολιτικών, αυτοδιοικητικών, δημοσιογράφων, ανθρώπων των Τεχνών, των Γραμμάτων και της Προσφοράς. Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα στους φιλόξενους χώρους του κοινωφελές Ιδρύματος «Ιωάννη Σ. Λάτση» στο Κεφαλάρι.

Μαρινέλλα, Νίνα Βλάχου

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και η αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Νίνα-Ασπασία Βλάχου υποδέχτηκαν τους υψηλούς προσκεκλημένους που τίμησαν με την παρουσία τους την βραδιά καθώς και όλους τους δημότες που παρευρέθηκαν. Την έναρξη της νέας χρονιάς ευλόγησε ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος.

Ζωή Μπελούκα, Γιώργος και Ροδάνθη Μπαμπινιώτη

«Τα δύο εικοσάρια της νέας χρονιάς μας εμπνέουν να διεκδικήσουμε το άριστα» επεσήμανε καταχειροκροτούμενος στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος συνεχίζοντας «Ξεκινάμε χαμογελαστά και αισιόδοξα. Είναι χρέος μας να υπηρετούμε τον Δήμο Κηφισιάς, με το φυσικό κάλλος, την βαθιά ιστορία και την σημαντική αρχιτεκτονική αισθητική. Θέλουμε η Κηφισιά να παραμείνει η Κηπούπολη της Αττικής. Ο Δήμος μας είναι σταθερά προσανατολισμένος στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις αξίες της Κηφισιάς».

Νίνα Βλάχου, Βασιλική Θάνου, Γιώργος Θωμάκος, Πάνος Λασκαρίδης

Σημαντικές προσωπικότητες που έχουν επιλέξει την Κηφισιά ως τόπο κατοικίας και προσφοράς και που εκπροσωπούν τους χώρους του πνεύματος, των γραμμάτων και τεχνών της επιχειρηματικής ζωής και της κοινωνικής προσφοράς τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους. Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης ανέλαβε την παρουσίαση των ξεχωριστών αυτών ανθρώπων ενώ προβλήθηκαν βίντεο από την ζωή του και το έργο του, του καθενός.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος βραβεύει τον Γιώργο Μπαμπινιώτη

Τιμήθηκαν: -Ο εξέχων καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης, που έχει συνδέσει το όνομά του με την εξέλιξη της νέας ελληνικής γλώσσας. -Η μεγάλη Κυρία του ελληνικού πενταγράμμου, Μαρινέλλα για την πολιτιστική της συνεισφορά στην διαμόρφωση της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. -Η Ηγουμένη Αγάπη, της Ιεράς Μονής Οσίας Φιλοθέης εν Εκάλη για την επί μισό αιώνα θυσιαστική προσφορά της προς τα ορφανά παιδιά και όχι μόνο.

Η αντιδήμαρχος Κος Κουρέπης βραβεύει τη Μαρινέλλα

Επίσης τιμήθηκαν: Η Ομάδα Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών, για την υπερπροσπάθεια της, στην αδιάλειπτη προστασία και ασφάλεια του Δήμου μας -Το πρώτο ιδρυθέν Εμπορικό Κέντρο της Κηφισιάς (Shopping land 1977) για την πολύτιμη επιχειρηματική παρουσία του στην τοπική και όχι μόνο κοινωνία.

Ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Αυλήτης βραβεύει την Ηγουμένη Αγάπη της Ιεράς Μονής Οσίας Φιλοθέης εν Εκάλη

Mαγευτικές μελωδίες των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζηδάκη και Σταύρου Ξαρχάκου πλημμύρησαν την αίθουσα, από τέσσερα μπουζούκια και μια κιθάρα με προεξάρχοντα τον βιρτουόζο του είδους Θανάση Πολυκανδριώτη ενθουσιάζοντας το κοινό.

Η αντιδήμαρχος Νίνα Βλάχου βραβεύει Βασίλη Πάστρα για το 1ο εμπορικό κέντρο Κηφισιάς (shopping land)

Βράβευση των εθελοντών-δασοπυροσβεστών από αντιδήμαρχο Ζέτη Κασσιμάτη. Τα βραβεία παραλαμβάνουν οι Ευάγγελος Κασσίμης και Τάσος Λώς

Διονύσης Γεωργιόπουλος, Ζανέτ Καλαντζάκου, Νίκος Ρωμανός

Δημήτρης Καιρίδης

Χάρης Βαφειάς

Ο Γιάννης Πρετεντέρης ανάμεσα στις Στάσα Αυδή, Σοφία Τικταπανίδου, Τέτα Τσετσέκου, Νίνα Βλάχου

Ζέτη και Ιωάννα Κασιμμάτη, Αλέξανδρος Ανδριανόπουλος, Ζωή Ράπτη, Ελένη Τζανετοπούλου

Γιώργος Θωμάκος, Ζωή Ράπτη, Έλενα Τριπερίνα

Λουκία Κεφαλογιάννη, Γιώργος Κουμουτσάκος

Βαγγέλης Αυλήτης, Νίνα Βλάχου, Θανάσης Πολυκανδριώτης

Ανάμεσα στους 700 προσκεκλημένους, η πρώην πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου, οι υπουργοί Κωστής Χατζηδάκης και Γιώργος Κουμουτσάκος, οι βουλευτές Θεοδωρής Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης, Ζωή Ράπτη, ο πρέσβης επί τιμή, Γενικός Γραμματέας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Γεώργιος Γεννηματάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Βορείου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ- Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΑ- Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, οι Δήμαρχοι Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Πεύκης- Λυκόβρυσης Τάσος Μαυρίδης, Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας, Γορτυνίας Στάθης Κούλης, ο πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», Πάνος Λασκαρίδης, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ιωάννη Σ.Λάτση» Δημήτριος Αφεντούλης, ο υπεύθυνος Προμηθειών του Ιδρύματος Χρήστος Πτερούντιος, ο διευθύνων σύμβουλος Ecali Club Γιάννης Γεωργακάκης οι Πρώην Δήμαρχοι του Δήμου Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, Βασίλης Βάρσος, Εκάλης Βάσω Σπηλιωτοπούλου, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλής Δημοτικών Συνδυασμών του Δήμου μας, Περιφερειακοί, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Νομικών Προσώπων και συλλόγων, άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου, εκδότες, εκπρόσωποι του Τύπου και εκατοντάδες πολίτες. Η αυλαία της γιορτής έκλεισε φιλόξενο foyer του Ιδρύματος όπου τα ποτήρια υψώθηκαν για την καλή χρονιά.

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Events