Στον αστερισμό των Διδύμων: Το λαμπερό πάρτι της Κλέλιας Χατζηιωάννου για τα γένεθλιά της

Σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό, διακοσμημένο με πανέμορφα λουλούδια και με φόντο τη θάλασσα, η ισχυρή κυρία της ναυτιλίας, Κλέλια Χταζηιωάννου, γιόρτασε μαζί με την οικογένεια της και αγαπημένους φίλους τα γενέθλιά της στο σπίτι της στο Λαγονήσι, guest star της βραδιά ήταν ο Λάμπης Λιβιεράτος

Η εορτάζουσα Κλέλια Χατζηιωάννου με τον σύζυγό της, Κωνσταντίνο Σκορίλα, τον αδελφό της, Πόλυ Χατζηιωάννου και τη σύζυγό του, Ρόζμαρι

Στο σπίτι της στο Λαγονήσι με τη συγκλονιστική θέα στο απέραντο γαλάζιο η Κλέλια Χατζηιώννου διοργάνωσε μια αξέχαστη βραδιά για τα γενέθλιά της. Στην υποδοχή βρισκόταν η εορτάζουσα έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Σκορίλα και τα παιδιά τους, Άννα και Λουκά. Οι κυρίες έφτασαν ντυμένες με λαμπερές και αέρινες δημιουργίες, ενώ η γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά και το δροσερό θαλασσινό αεράκι  αποτέλεσαν τον καλύτερο σύμμαχο.

Η Κλέλια Χατζηιωάννου με τον σύζυγό της, Κωνσταντίνο Σκορίλα

Τα δεκάδες κεριά, αλλά και ο εντυπωσιακός στολισμός των τραπεζιών με πολύχρωμα λουλούδια από τον “Pavlos: The Flower Workshop”, όπου τον κυρίαρχο ρόλο είχαν οι παιώνιες, δημιουργούσαν έναν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό σκηνικό. Το εκλεκτό μενού του καθιστού δείπνου επιμελήθηκε το «Δειπνοσοφιστήριον».

Η Κλέλια Χατζηιωάννου υποδέχεται την Κατερίνα Παναγοπούλου

Η γενέθλια τούρτα ήταν από μόνη της ένα έργο τέχνης, στολισμένη επίσης με πολύχρωμα λουλούδια και σε απόλυτη συμφωνία με την όλη διακόσμηση του χώρου και των τραπεζιών. Η Κλέλια καθόταν στο κεντρικό τραπέζι και έσβησε τα κεράκια σε ένα ιδιαίτερα χαρούμενο και συγκινητικό κλίμα, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, τον σύζυγό της, τα παιδιά της, τον αδελφό της Πόλυ Χατζηιωάννου και τη σύζυγο του Ρόζμαρι, τους κουμπάρους της, Ντόρα Πάλλη και Παναγιώτη Σιούτο, καθώς και από αγαπημένους φίλους.

Βασίλης και Ρόη Αποστολοπούλου

Αμέσως μετά ο Λάμπης Λιβιεράτος ανέβηκε στη σκηνή που είχε στηθεί ειδικά και με ιδιαίτερο μπρίο και κέφι ερμήνευσε μοναδικά κομμάτια του σήμερα, αλλά και των 90’s, ξεσηκώνοντας  όλους μας να ανέβουμε στην πίστα. Ήταν μια νοσταλγική επιστροφή στη δεκαετία, στην οποία ο καλλιτέχνης είχε σημειώσει μεγάλες επιτυχίες όπως ” Και εγώ σου εξηγώ”, “Σκόρπια ζωή”, “Μπαμ και κάτω” , “Παραδεισέ μου” κλπ. Ο χρόνος κύλησε όμορφα με καλή μουσική και παρέα. Φεύγοντας η οικοδέσποινα είχε ένα ωραίο δώρο για όλους τους καλεσμένους της. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα καλόγουστη δημιουργία από την καλή φίλη της, Λιάνα Βουράκη: ένα τιρκουάζ δισκάκι από πορσελάνη με ζωγραφισμένα επάνω της κόκκινα φιλιά.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης με τη σύζυγό του, Πόπη Καλαϊτζή

Λίγα λόγια για την Κλέλια Χατζηιωάννου: Προέρχεται από ισχυρή εφοπλιστική οικογένεια με καταγωγή από την Κύπρο και συγκεκριμένα από το χωριό Πεδουλάς. Ο πατέρας της ήταν ο θρυλικός εφοπλιστής Λουκάς Χατζηιωάννου, ο οποίος άφησε εποχή με τις ιδιαίτερα εύστοχες  επαγγελματικές του κινήσεις τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, διαπρέποντας στον παγκόσμιο χώρο της ναυτιλίας. Γι’ αυτό άλλωστε και ο Τύπος τον αποκαλούσε, και όχι άδικα, “ο βασιλιά των τάνκερ” (και την Κλέλια αντίστοςχα “η πριγκίπισσα των τάνκερ”). Ο Λουκάς Χαζτηιωάννου κινείτο με μεγάλη ευκολία μεταξύ Αθήνας, Λονδίνου, Μονακό και Νέας Υόρκης. Έφυγε από τη ζωή τον Δεκέμβριο του 2008.  Δεκατρία χρόνια αργότερα, το 2021, θα τον ακολουθήσει στην τελευταία του κατοικία και η αγαπημένη του σύζυγος, Νέδη Χατζηιωάννου, κόρη του εύπορου επιχειρηματία Σάββα Μισιρλή και της Κλειώς, η οποία ήταν απόφοιτη της Ακαδημίας Λεμεσού. Παντρεύτηκαν το 1958 στη Λεμεσό, μετακόμισαν για λίγο στην Τζέντα στη Σαουδική Αραβία και αργότερα στο Λονδίνο. Απέκτησαν τρία παιδιά, τον Πόλυ, τον Στέλιο (ο Mr easyJet, στον οποίο έχει απονεμηθεί από την Βασίλισσα Ελισάβετ ο τίτλος του “Sir”) και την Κλέλια, που μεγάλωσαν μεταξύ Ελλάδας και Λονδίνου.

Τερέζα Ηλιάδη, Κατερίνα Λαναρά, Αγγέλω Δημητρίου

Σήμερα η Κλέλια Χατζηιωάννοη μαζί με τα αδέλφια της, Πόλυ και Στέλιο, αποτελούν μια από τις πιο ισχυρές οικονομικά οικογένειες σε Ελλάδα και Κύπρο. Η Κλέλια αφού αποφοίτησε από το Εκπαιδευτήρια Δούκα, συνέχισε τις σπουδές της στα οικονομικά στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου (Bayes Business School). Πέρα από τη ναυτιλία δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία στον χώρο των αερομεταφορών (η οικογένεια Χατζηιωάννου είναι οι πιο ισχυροί μέτοχοι της easyJet), αλλά και σε διάφορους ακόμα τομείς. Μάλιστα στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και επιχειρηματικά, για μικρό χρονικό διάστημα, και με τον χώρο της μόδας. Πέρα όμως από δυναμική επιχειρηματίας η Κλέλια ξεχωρίζει και για το σημαντικό φιλανθρωπικό της έργο. Έτσι, κάθε χρόνο χορηγεί μεταπτυχιακές υποτροφίες σε Ελλάδα και Κύπρο, σε παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Παράλληλα ενισχύει πολλούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς και ιδρύματα και ιδιαίτερα εκείνα που ασχολούνται με τα παιδιά, μιας και αποτελούν τη μεγάλη της αδυναμία.

Μάγδα Λιβέρη, Κατερίνα Παναγοπούλου

Στις πιο σημαντικές φιλανθρωπικές της ενέργειες συγκαταλέγονται: Το 2007 δώρισε στο Ελληνικό κράτος το ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Ηλεία. Το 2020 έκανε επίσης την δωρεά 900.000 ευρώ στο Ελληνικό κράτος για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τα τελευταία 6 χρόνια έχει δωρίσει στο ίδρυμα Χαμόγελο του Παιδιού συνολικά το ποσό των 600.000 ευρώ για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ των ακινήτων του ιδρύματος, καθώς και για την κάλυψη των αναγκών άρρωστων και κακοποιημένων παιδιών που φιλοξενούνται στα σπίτια του συγκεκριμένου ιδρύματος.

Η πολιτικός και κουμπάρα της Κλέλιας, Ντόρα Πάλλη, με τον σύζυγό της, Παναγιώτη Σιούτο

Το 2021 βραβέυτηκε απο το Ίδρυμα “Το Χαμόγελο του Παιδιού” για την συνολική της προσφορά στο συγκεκριμένο ίδρυμα παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Επίσης, πραγματοποιεί πολλές δωρεές και σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα, καθώς και σε μεμονωμένα άτομα που δεν γίνονται γνωστά από τον Τύπο. Μεταξύ άλλων η Κλέλια Χατζηιωάννου έχει ιδρύσει το «Ίδρυμα Κλέλιας Χατζηιωάννου», το οποίο στεγάζεται στον ιδιόκτητο πύργο Τρικούπη στην Κηφισιά και σκοπός του είναι η χορήγηση υποτροφιών σε Έλληνες φοιτητές αποφοίτους Ελληνικών και Κυπριακών πανεπιστημίων για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία.

Η Άντζελα Βαγιωνή με τον σύζυγό της, Μπάμπο Οικονομίδη

Τάνια Παπακωνσταντίνου, Μαρίζα Φασιανού, Ναλίτα Καρρέρ, Λίτσα Λάβδα

Η Ρόζμαρι Χατζηιωάννου και η Άντζελα Βαγιωνή με την Κλέλια, τον Κωνσταντίνο Σκορίλα και τα παιδιά τους, Άννα και Λουκά

Φωτεινή Πιπιλή, Λιάννα Βουράκη

Κατερίνα Λαναρά, Κριστιάν Ντιουρόν

Μάγδα Λιβέρη, Ρόζμαρι Χατζηιωάννου

Ο Δημήτρης Λυμπερόπουλος με τον σχεδιαστή “Laskari”

Τάνια Παπακωνσταντίνου, Μαρίζα Φασιανού

Νίκος και Ελένη Μεταξωτού

Η Ναλίτα Καρρέρ με τον σύζυγό της, Στέλιο Κοκκάλα

Ο Γιάννης Αλεβίζος με τη σύζυγό του, Μελίνα

Η εορτάζουσα Κλέλια Χατζηιωάννου με τον σύζυγό της, Κωνσταντίνο Σκορίλα, τον αδελφό της, Πόλυ Χατζηιωάννου και τη σύζυγό του, Ρόζμαρι

Ένα παραμυθένιο σκηνικό, το οποίο πλαισίωναν πολύχρωμα λουλούδια, είχε στηθεί με φόντο τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα

Άποψη από το art de la table

Τα δεκάδες κεριά δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό σκηνικό

Το μενού επιμελήθηκε το «Δειπνοσοφιστήριον»

Η εντυπωσιακή τούρτα δημιουργήθηκε ειδικά ώστε να εναρμονίζεται με το πνεύμα της διακόσμησης του χώρου και των τραπεζιών με πολύχρωμα λουλούδια

 

 

Photo: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Events