Δύο χρόνια χωρίς τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη & η ΕΛΠΙΔΑ συνεχίζει επάξια το σημαντικό της έργο
Δύο χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον χαμό της μεγάλης Ελληνίδας, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, και ο σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ συνεχίζει με το ίδιο υψηλό ενδιαφέρον και επιτυχία το ανεκτίμητο έργο της με πρόεδρο του σωματείου την κόρη της, Χριστιάννα Βαρδινογιάννη, και με επικεφαλής του ELPIDA Youth την εγγονή της, Μαριάννα Λαιμού. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΛΠΙΔΑ ετοιμάζει αύριο 16 Ιουλίου μια μοναδική συναυλία με την Νταϊάνα Ρος στο Καλλιμάρμαρο, ενώ πριν από λίγες εβδομάδες διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Riviera Shopping For a Good Cause που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Ήταν Ιούλιος του 2023, ακριβώς δύο χρόνια πριν, όταν η Μαριάννας Βαρδινογιάννη έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο που αποτελεί μια μεγάλη κληρονομιά για τη χώρα μας. Ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», το Όραμα Ελπίδας, η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ο Ξενώνας της Ελπίδας, το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη (με μια σειρά από διεθνή συνέδρια, εκδόσεις βιβλίων και σπουδαίες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες) και πολλές ακόμα και σημαντικές δράσεις που είναι δύσκολο να απαριθμήσουμε σε ένα μόνο άρθρο.
Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν μια προσωπικότητα με διεθνή εμβέλεια, υπήρξε πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco σε θέματα που αφορούν τα δικαιώματα και την προστασία των παιδιών, καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά. Συμμετείχε σε Διοικητικά Συμβούλια μεγάλων φιλανθρωπικών και πολιτιστικών οργανισμών όπως η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Είχε τιμηθεί με το βραβείο Nelson Mandela από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, με το βραβείο του Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής από τη Γαλλική Δημοκρατία, με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος Ευεργεσίας από την Ελληνική Δημοκρατία και είχε λάβει ακόμα πλήθος τιμητικών διακρίσεων, εντός και εκτός συνόρων.
Aξίζει να αναφέρουμε πως ένα μεγάλο της όραμα και ως Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της Unesco ήταν να ενταχθούν τα Μινωικά Ανακτορικά Κέντρα στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, το οποίο έγινε πραγματικότητα πριν από λίγες ημέρες. Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη αγωνίστηκε με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου να αναγνωριστούν τα ανάκτορα της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας ως ορισμένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία διεθνώς. Έχοντας εκπονήσει και σχετική μελέτη έκανε γνωστό το αίτημα της Ελλάδας διεθνώς, μέσω της Unesco. Τη συγκεκριμένη προσπάθεια της είχε εμπιστευτεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για μια ακόμα δικαίωση και αναγνώριση της προσφοράς της όχι μόνο στον φιλανθρωπικό τομέα αλλά και στον χώρο του πολιτισμού.
Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε πως η Μαριάννα Βαρδινογιάννη ήταν και ένας ιδιαίτερα λαμπερός άνθρωπος με φίλους και επαφές σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσω των οποίων πάντα προσπαθούσε να βοηθήσει και να προσφέρει στη χώρα της. Η οικογένεια Κένεντι, η Ράνια της Ιορδανίας, η Σούζαν Μουμπάρακ, η Μπριζίτ Μακρόν κ.ά. Αξέχαστες θα μείνουν οι μοναδικές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, συναυλίες και δράσεις που διοργάνωσε όλα αυτά τα χρόνια. Θα είναι πάντα μαζί μας στο μυαλό και την ψυχή μας και το ανεκτίμητο έργο της θα κρατά πάντα την ανάμνησή της ζωντανή.
Άξιοι συνεχιστές της η κόρη της Χριστιάννα Βαρδινογιάννη, η εγγονή της Μαριάννα Λαιμού, τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΠΙΔΑΣ αλλά και όλοι οι στενοί της συνεργάτες που με σύμπνοια, ομοψυχία και σωστό σχεδιασμό συνεχίζουν το όραμά της διοργανώνοντας μια σειρά από μοναδικές εκδηλώσεις, τα έσοδα των οποίων ενισχύουν τα παιδιά του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ.

Σε μια φωτογραφία τρεις γενιές: Μαριάννα Λαιμού, Μαριάννα και Χριστιάννα Βαρδινογιάννη. Η κόρη της, Χριστιάννα, και η εγγονή της, Μαριάννα, συνεχίζουν το έργο της μαζί με το ΔΣ της ΕΛΠΙΔΑΣ και τους παλιούς συνεργάτες της.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο σύλλογος διοργανώνει αύριο 16 Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο μια μοναδική συναυλία με τη θρυλική Νταϊάνα Ρος, ενώ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε πριν λίγες εβδομάδες το Riviera Shopping For a Good Cause, το οποίο φιλοξενήθηκε το ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace Hotel στη Βουλιαγμένη και ήταν το μεγαλύτερο bazaar, που έχει οργανωθεί στη χώρα μας, στον τομέα του. Οι δύο όροφοι του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου γέμισαν με τις ξεχωριστές δημιουργίες 74 μεγάλων εταιρειών που ένωσαν τις δυνάμεις για καλό. Με το που άνοιξαν στις 12 το μεσημέρι οι πόρτες του bazaar μέχρι τις 9 το βράδυ οι φίλες του συλλόγου κατέκλυσαν το Four Seasons στηρίζοντας με τις αγορές τους τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ

Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαριάννα Λαιμού
Η πρόεδρος του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ», Χριστιάννα Βαρδινογιάννη και η Μαριάννα Λαιμού, επικεφαλής του ELPIDA Youth, καθώς και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου βρέθηκαν εκεί από την πρώτη στιγμή καλωσορίζοντας τους επισκέπτες και ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς για τη σημαντική συμβολή τους στους σκοπούς του Σωματείου.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΝΤΕΠΗ ΣΙΔΕΡΑΚΗ
«Νιώθω πολύ μεγάλη συγκίνηση για την στήριξη του κόσμου στην «ΕΛΠΙΔΑ», για την αγάπη και την ευαισθησία της ελληνικής κοινωνίας. Στα 35 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου μας, η αγκαλιά για τα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη, αποκτάμε όλο και περισσότερους συμμάχους και αυτό δίνει σε όλους μας μεγάλη δύναμη. Θα ήθελα ολόθερμα να ευχαριστήσω όλους τους επισκέπτες καθώς και τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς που ήταν στο πλευρό μας!», δήλωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΚΑΚΟΥ, ΝΑΣΙΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΦΟΥΡΕΪΡΑ, ΑΛΙΝΑ ΜΙΝΕΤΤΑ, ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΕΛΛΗΝΑ
Οι επισκέπτες του Bazaar στήριξαν με τις αγορές τους το περίπτερο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» επιλέγοντας τα μοναδικά καλοκαιρινά προϊόντα του eshop του σωματείου και ιδιαίτερα τα προϊόντα της νέας σειράς In the Pink που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Μια νέα σειρά που αποτυπώνει μια θετική στάση ζωής, γεμάτη υγεία, ελπίδα και αισιοδοξία, αξίες που στηρίζουμε με αγάπη για κάθε παιδί.

ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ-ΜΑΝΕΣΗ, ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ-ΣΑΡΑΚΑΚΗ
Ανάρπαστη έγινε και η συλλεκτική tote bag που σχεδίασε η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου αποκλειστικά για το Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ, καθώς οι επισκέπτες του Riviera Shopping είχαν την δυνατότητα να προσωποποιήσουν τις τσάντες τους με το μονόγραμμά τους. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται και διαδικτυακά για όσους κάνουν τις παραγγελίες τους μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα του Σωματείου.

ΜΑΡΙΑ ΠΙΛΙΟΥΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΠΑΤΕΡΑ, ΑΝΝΑ ΜΑΜΙΔΑΚΗ, ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ
Στον υπαίθριο χώρο του Nafsika Plateia οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική θέα στην θάλασσα, ενώ τους περίμεναν και πολλές εκπλήξεις, καθώς για όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ο ραδιοφωνικός σταθμός Δρόμος 89,8 με τους παραγωγούς Πέτρο Πολυχρονίδη και Ράνια Αντωνάκη εξέπεμπαν ζωντανά, φιλοξενώντας αγαπημένους καλλιτέχνες που βρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν την «ΕΛΠΙΔΑ», και συγκεκριμένα τους: Έλενα Παπαρίζου, Ελένη Φουρέιρα, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Γιάννη Πλούταρχο, Πέτρο Ιακωβίδη, Αναστασία, Πάνο Κιάμο, Κατερίνα Λιόλιου.

ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΛΕΣΣΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΥ
Kαθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τα Three Cents Artisanal Beverages, της Coca-Cola Τρία Έψιλον, προσέφεραν δωρεάν αναψυκτικά της αγαπημένης σειράς, ενώ το CHILLBOX προσέφερε δωρεάν παγωτό για μικρούς και μεγάλους. Τα καταστήματα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής ΕΞΗ Bakery & Cafe προσέφεραν όλα τα έσοδα της ημέρας στο Σωματείο ΕΛΠΙΔΑ, ενώ οι BARFLIES ετοίμαζαν δροσιστικά smoothies, αναψυκτικά και ποτά, προσφέροντας μέρος από τα έσοδα της ημέρας στο σωματείο. Εκεί ήταν και το FYSTIKI SHOP με πρωτότυπες γευστικές προτάσεις βασισμένες στους ξηρούς καρπούς αλλά και υπέροχο καφέ Illy, όπως και το CHAMOMILE LIVING αλλά και το PHIL’S GRANOLA με υγιεινές γευστικές προτάσεις.

ΦΑΙΗ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΜΠΟΥΜΠΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ, ΣΑΝΤΥ ΜΠΗΤΡΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ
Στην οργανωτική επιτροπή του Riviera Shopping for a Good Cause συμμετείχαν οι κυρίες: Τζωρτζίνα Έλληνα, Νάσια Θανοπούλου, Αλίνα Μινέτα και Μαρία Κουρούπη.
O Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στο Four Seasons Astir Palace Hotel και σε όλους τους εργαζομένους του ξενοδοχείου για τη ζεστή και ευγενική φιλοξενία για ακόμα μια χρονιά, και βέβαια σε όλα τα μέλη, εθελοντές και υποστηρικτές του Σωματείου που συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης.
Θερμές ευχαριστίες και στους: Ελίνα Σμπώκου, Only for you και Events The Secret Garden για τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, την εταιρεία Target Security για την φύλαξη του χώρου, την εταιρεία FSD Event Logistics για την υποστήριξη της εκδήλωσης και τη Stefania Frangista για την ευγενική δωρεά.

ΝΟΥΛΗ ΜΑΝΩΛΗ, ΝΤΟΡΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ, ΣΙΑ ΚΟΛΛΑΚΗ

ΜΑΡΙΛΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ΜΕΛΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ

ΝΤΕΠΗ ΣΙΔΕΡΑΚΗ, ΦΑΝΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΧΡΟΥΣΑΛΑ, ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ

ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΤΤΑ

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΕΛΛΗΝΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ, AΘΑΝΑΣΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΝΤΟΡΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΛΙΝΑ ΜΙΝΕΤΤΑ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΛΑΛΑΟΥΝΗ, ΛΑΟΥΡΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ

ΚΕΛΛΥ ΔΡΙΤΣΑ, ΤΑΛΙΝ ΤΖΑΝΙΚΙΑΝ

ΝΑΝΤΙΑ ΦΕΙΔΑΚΗ, ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΙΛΔΙΡΙΔΗ, ΛΩΡΑ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, ΤΟΝΙΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΧΡΥΣΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΕΝΤΟΥΔΗ-ΜΟΥΝΔΡΕΑ, ΝΑΣΙΑ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΑΟΥΡΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ

ΛΕΤΤΑ ΜΠΑΡΛΑ, ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΕΛΛΗΝΑ, ΑΣΠΑ ΓΥΦΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙΣΑΡΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΙΜΟΥ, ΕΛΕΝΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΗ, ΡΟΜΥ ΠΑΠΑΔΕΑ, ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΛΑΙΜΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΛΑΙΜΟΥ

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΑΒΛΙΡΗ, ΛΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ

ΑΛΙΝΑ ΜΙΝΕΤΑ, ΝΤΟΡΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΕΛΛΗΝΑ

ΙΩΑΝΝΑ ΔΡΑΓΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΟΪΖΟΥ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΝΝΑ ΚΑΛΛΟΥ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΙΛΔΙΡΙΔΗ, ΝΑΝΤΙΑ ΦΕΙΔΑΚΗ

Μαρία Κουρούπη, Μαρία Παπαθανασίου, Λάουρα Λαλαούνη, Αλίνα Μινέτα, Μαίρη Πετρούτσα-Βούτσελα, Χριστιάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαριάννα Λαιμού, Τζωρτζίνα Έλληνα, Νάσια Θανοπούλου, Έλενα και Φαίη Μπαρμπαλιά, Αλεξάνδρα Χλωρού
Να τονίσουμε ότι οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να κάνουν τις καλοκαιρινές τους αγορές επιλέγοντας ανάμεσα σε μοναδικά προϊόντα 61 αγαπημένων brands, και συγκεκριμένα: 2803 FASHION LOFT, ALALEON, ALEXANDRA KOUMBA, ΑLL ABOUT EVE, AMPHORA COLLECTION, ANGELINA, ANTONIA KARRA, AtoJ, BIG LITTLE ONES, DESIGN LOFT SHOWROOM, DIRTY LAUNDRY, DR VILLY SKINCARE, EPTA THE CONCEPT STORE, EYE-Q OPTICAL STORES, FAYEMAR, FEM GLYFADA & PAROS, FINELY FRAMED CREATIONS, FRENCHIE, GIORGIA P, IBO MARACA, ÎLE DES RÊVES, ILEANA MAKRI, KIDDOBOO, KESSARIS, KIOHNE, KOKU CONCEPT, LALAOUNIS, LIVELE JEWELS, LOVE FOR WAVES, MAA BOO SWIMWEAR, MARCH THE BRAND, MARIA ZOUPOU, MARIE RAXEVSKY, MARIETTA CHROUSALA, MEYIA, MRS ZEBRA, MYKOCOS, NATUS MARRAKECH, NEW MOON, OCEAN HERO, PAJA TOQUILLA, REMEDI, REVE DE LA MAISON, ROSINA PERFUMERY, SEASONAL EXPRESS, SERKOS, SISSY FEIDA INTERIORS, SOLID FASHION CONCEPT, SORBET ISLAND, STORYBOOK, THE HIPPO AND THE DONKEY, THE MAMACITA STORE, THE MOJO WORLD, THE SECRET GARDEN, THE WONDER ROOM, THERINOS, TWO MONKEYS, VALIA GABRIEL, VENETIA VILDIRIDIS, VST, WINGS LEATHER BAGS. Οι εταιρείες αυτές θα διαθέσουν μέρος των εσόδων τους για τη στήριξη των σκοπών του Σωματείου.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως οι επισκέπτες του Riviera Shopping for a Good Cause είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν εισιτήρια για την μεγάλη συναυλία της Diana Ross που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στις 17 Ιουλίου 2025 και μέρος των εσόδων θα δοθεί για την ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου.