Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή βραβεύει τους κορυφαίους αθλητές

Το 2018 ολοκληρώθηκε για τη χώρα μας με 125 μετάλλια στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες. Με μια λαμπερή εκδήλωση στο κτίριο της ΕΟΕ στο Χαλάνδρι βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι αθλητές της περασμένης χρονιάς

Μεταξύ των κορυφαίων αθλητών του 2018 ήταν οι Ολυμπιονίκες Άννα Κορακάκη (σκοποβολή) και Λευτέρης Πετρούνιας (ενόργανη γυμναστική), καθώς και η παγκόσμια πρωταθλήτρια Έλενα Χατζηλιάδου (καράτε).

Το  επιβλητικό κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Χαλάνδρι φιλοξένησε  τη λαμπερή τελετή βραβεύσεων των κορυφαίων αθλητών του 2018 από την ΕΟΕ καθώς και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλοπούλος βραβεύει τον Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια (χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής στη Γλασκώβη).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου, πολλών Ολυμπιονικών και πρωταθλητών αλλά και προσωπικοτήτων της αθλητικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

O πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος (δεξιά), παραλαμβάνει το βραβείο του από τον πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Γιάνες Κόντσιαντσιτς.

Η περυσινή χρονιά ήταν άκρως επιτυχημένη για τους Έλληνες αθλητές, οι οποίοι έφεραν στη χώρα μας 125 μετάλλια στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα σε όλες τις κατηγορίες.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος βράβευσε και τον προπονητή του Λευτέρη Πετρούνια, Δημήτρη Ράπτη.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν μαζί με τους προπονητές τους, όσοι πήραν χρυσά μετάλλια στα Ευρωπαϊκά και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα του 2018 και ήταν οι Λευτέρης Πετρούνιας, Άννα Κορακάκη, Ελένη Χατζηλιάδου, Κατερίνα Στεφανίδη, Μίλτος Τεντόγλου και Βούλα Παπαχρήστου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης βραβεύει την Ολυμπιονίκη Άννα Κοράκη (χρυσό στα 10 μέτρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Τσανγκουόν της Νότιας Κορέας) και τον προπονητή και πατέρα της, Αναστάσιο Κορακάκη.

Επίσης, βραβεύτηκαν όσοι κατέκτησαν μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων Buenos Aires 2018, που ήταν οι Ελίνα Τζένγκο, Χριστίνα Μπούρμπου, Μαρία Κυρίδου, Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης, Σάββας Θώμογλου, Φανή Τζέλη, Όλγα Φιάσκα και Αντωνία Σακελλαρίδου.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης, βραβεύει τον Ολυμπιονίκη Βύρωνα Κοκκαλάνη (ιστιοπλοΐα) και τον επίσης Ολυμπιονίκη προπονητή του, Νίκο Κακλαμανάκη. Στην αγκαλιά του Βύρωνα Κοκκαλάνη είναι η 15 μηνών κόρη του, η οποία έκλεψε την παράσταση.

Ακόμα, τιμήθηκαν και οι Άννα Κορακάκη, Βύρωνας Κοκκαλάνης, Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και Βασιλεία Καραχάλιου που έξασφάλισαν προκρίσεις για την Ελλάδα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Tokyo 2020.

Ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας απονέμει τιμητικό έπαθλο στην πρωταθλήτρια της γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση, η οποία αποχώρησε το 2018 από την ενεργό αθλητική δράση.

Στην Tελετή παραβρέθηκε και ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Γιάνες Κόντσιαντσιτς, ο οποίος βράβευσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο αλλά και τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο. Επίσης, η ΕΟΕ βράβευσε τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, με τον Σπύρο Καπράλο και τον γενικό γραμματέα της Μανώλη Κολυμπάδη, να παραδίδουν το βραβείο στον πρόεδρο Γιάνες Κόντσιαντσιτς και στον γενικό γραμματέα ΕΟΕ Ραφαέλε Πανιότσι.

Ο Σπύρος Καπράλος και ο Νίκος Ιατρού (μέλος της ΕΟΕ) βραβεύουν την Ελένη Χατζηλιάδου (χρυσό μετάλλιο στο καράτε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Μαδρίτη) και τον προπονητή και πατέρα της, Μάξιμο Χατζηλιάδη.

Το βραβείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής IOC Trophy 2018 με θέμα: «Ολυμπισμός εν δράσει» απονεμήθηκε στον Δρ. Στέφανο Χανδακά, ο οποίος μερίμνησε για το ιατρικό πρόγραμμα υποστήριξης των αθλητών και για την προσφορά του στον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό.

Η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά βραβεύει τη Βούλα Παπαχρήστου (χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο)

Το βραβείο Αριστείας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής «Δημήτριος Βικέλας» πήραν η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο Ιωάννης Παπαδογιαννάκης, πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ και Αρχηγός της ελληνικής αποστολής σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Ισίδωρος Κούβελος, πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, βραβεύει τη Χριστίνα Μπούρμπου και τη Μαρία Κυρίδου (χρυσό μετάλλιο στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, στο Μπουένος Άιρες), καθώς και τον προπονητή τους Τζιοβάνι Ποστιλιόνε.

Τέλος, απονεμήθηκε τιμητικό έπαθλο στην πρωταθλήτρια της γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση, που αποχώρησε το 2018 από την ενεργό αθλητική δράση.

Ανάμεσα στους βραβευθέντες ήταν η Ραφαηλίνα Κλωναρίδου και η Μαρία Μπόζη (ιστιοπλοΐα).

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις σημαντικές επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών το 2018, στις τέσσερις πρώτες προκρίσεις για το Τόκυο, έκανε ειδική αναφορά στο πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο δρόμο για το Τόκιο», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη ΔΟΕ και οι Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, οι οποίες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι πρόσφεραν 150.000 δολάρια  σε αθλητές και αθλήτριες που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα, καθώς και σε αθλητικούς χώρους στις πυρόπληκτες περιοχές.

Βραβεύτηκαν, επίσης, ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης (χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες) και ο προπονητής του Κώστας Μουτσάτσος. Μαζί τους στη φωτό ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων   Ιάκωβος Φιλιππούσης,

Την παράσταση έκλεψε η 15 μηνών κόρη του Ολυμπιονίκη Βύρωνα Κοκκαλάνη, η οποία ανέβηκε μαζί του στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο. Κατεβαίνοντας ο 33χρονος πρωταθλητής (στην ιστιοσανίδα) δέχτηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Η Ελίνα Τζένκο (χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες ) παραλαμβάνει το βραβείο της από τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό

Στην τελετή βραβεύσεων της ΕΟΕ παρέστησαν, επίσης, ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Amar Addadi, ο γενικός γραμματέας Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο γενικός γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας, οι βουλευτές Άννα Καραμανλή (Ν.Δ.), Χαρά Κεφαλίδου (KΙΝ.ΑΛ.), Γιώργος Μαυρωτάς (Ποτάμι), Μάριος Γεωργιάδης (Ένωση Κεντρώων), ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργος Πατούλης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός κ.ά.

Το βραβείο του παραλαμβάνει ο Σάββας Θωμόγλου (ασημένιο μετάλλιο στα 200 μέτρα πρόσθιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες) από τον βουλευτή Γιώργο Μαυρωτά (Ποτάμι).

Μετά τις βραβεύσεις ακολούθησε η κοπή της πίτας της ΕΟΕ και η βραδιά συνεχίστηκε με δεξίωση στον 50 όροφο του κτιρίου.

Η Αντωνία Σακελλαρίδου (χάλκινο μετάλλιο στον μικτό ομαδικό αγώνα της γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες) με το βραβείο της, το οποίο της απένειμε ο Γιάννης Σγουρός.

Η Φανή Τζέλη (χάλκινο μετάλλιο στο τάεκβοντο στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες) και ο προπονητής της Νικόλαος Παπαδέας κρατώντας τα βραβεία τους.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος βραβεύει την Όλγα Φιάσκα (χάλκινο μετάλλιο στο βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες).

Ο Ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής παρέδωσε το βραβείο στη μητέρα της Βασιλείας Καραχάλιου (ιστιοπλοΐα), η οποία απουσίαζε λόγω αθλητικών υποχρεώσεων.

Η Ζωή Βαρέλη, μητέρα της Κατερίνας Στεφανίδη, (η οποία απουσιάζει στις ΗΠΑ) παραλαμβάνει εκ μέρους της το βραβείο από το μέλος της ΕΟΕ, Δημήτρη Γεωργούλη.

Ο Λάμπης Νικολάου βραβεύει τον Δρ. Στέφανο Χανδακά, στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής IOC Trophy 2018 με θέμα: «Ολυμπισμός εν δράσει».

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Γιώργος Λενός, με την Βούλα Πατουλίδου που κρατά το Βραβείο Αριστείας της ΕΟΕ «Δημήτριος Βικέλας» και την Άννα Καραμανλή.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ, Μανώλης Κολυμπάδης απονέμει το Βραβείο Αριστείας της ΕΟΕ «Δημήτριος Βικέλας» στον Ιωάννη Παπαδογιαννάκη, πρώην αντιπρόεδρο της ΕΟΕ και αρχηγός της ελληνικής αποστολής σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο γενικός γραμματέα των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Ραφαέλε Πανιότσι, ο Μανώλης Κολυμπάδης, ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Γιάνες Κόντσιαντσιτς και ο Σπύρος Καπράλος

Ο δημοσιογράφος Δήμος Μπουλούκος με τη Βούλα Πατουλίδου και τον δημοσιογράφο Τάσο Παπαχρήστου

Έλλη Φλέγγα, Μαρίνα Κουταρέλλη

Μάγδα Λιβέρη, Κατερίνα Τζήκα

Η Ντόρα Πάλλη ανάμεσα στις Ολυμπιονίκες Βούλα Ζυγούρη (αριστερά) και Βιργινία Κραβαριώτη

Ο Σπύρος Καπράλος κόβει την πίτα υπό το βλέμμα της Πόπης Τσαπανίδου (η οποία παρουσίασε την εκδήλωση) και του Μανώλη Κολυμπάδη.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος συγχαίρει τον Βύρωνα Κοκκαλάνη για τις επιδόσεις του και τη 15 μηνών κόρη του.

Η Άννα Κορακάκη παραλαμβάνει το βραβείο της από τα χέρια του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας και η Πόπη Τσαπανίδου σε στιγμιότυπο από την εκδήλωση

Η Ολυμπιονίκης Βούλα Κοζομπόλη (δεξιά) με την Ελίνα Τζένκο (χρυσό στον ακοντισμό στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες) και τον προπονητή της

Η Βούλα Παπαχρήστου με το βραβείο της

Το αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν κατάμεστο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Events