Argo Film Festival για τους λάτρεις της 7μης τέχνης

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Βόλο, ο Τέρι Ντούγκας ο γνωστός παραγωγός κινηματογραφικών ταινιών, ο οποίος διαπρέπει στο Χόλιγουντ, για 8η χρονιά διοργάνωσε το Argo Film Festival. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ δίνει ευκαιρίες σε νέους δημιουργούς και τιμά Έλληνες καλλιτέχνες που προσέφεραν στην 7μη τέχνη. Η Άννα Φόνσου ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της διοργάνωσης

O Πάνος Βλάχος, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και ο εμπνευστής και δημιουργός του Argo Film Festival, Τέρι Ντούγκας

Σε μια γιορτινή και συγκινητική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε στον Βόλο το όγδοο Argo Film Festival, με επώνυμους καλεσμένους που παρευρέθηκαν για να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα από τη διαδικασία του Online Voting, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του (argofilmfestival.com).

Η Άννα Φόνσου με τον δημιουργό του Argo Film Festival, Τέρι Ντούγκα

Σκοπός του φεστιβάλ Το 2010 ο Tέρι Ντούγκας ξεκίνησε τη διοργάνωση του Αrgo Film Festival, γνωστό ως Vollywood. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να τιμά τους καλλιτέχνες που σημάδεψαν την 7η τέχνη με το έργο και την πορεία τους και ταυτόχρονα να στηρίζει τους νέους ώστε να δημιουργούν ταινίες, προβάλλοντας τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους. Ήδη από τα πρώτα δύο φεστιβάλ αναδείχτηκαν οι εξαιρετικά ταλαντούχοι δημιουργοί Ανδρέας Λαμπρόπουλος και Κώστας Σκύφτας, που κατάφεραν τα πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για μία μεγάλου μήκους ταινία με το « Short Fuse». Η ταινία κυκλοφόρησε πανελλαδικά στις αίθουσες τον  Απρίλιο του 2016 από την Village Films  και πουλήθηκε σε πολλές ξένες αγορές.

Ο παρουσιαστής της βραδιάς, Μάνος Γαβράς, με τον μεγάλο νικητή της φετινής χρονιάς Κώστα Καρύδα να κρατά το βραβείο του για την ταινία «Activists»

Οι πόρτες του ιστορικού Κινηματογράφου «Αχίλλειον» άνοιξαν για ακόμη μια φορά για να υποδεχτούν όλους τους επίσημους προσκεκλημένους, τους συμμετέχοντες, αλλά και όσους έφθασαν για να παρακολουθήσουν τις έντεκα ταινίες-φιναλίστ του Διαγωνιστικού Τμήματος που προβλήθηκαν στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

Ο Μάνος Γαβράς, ο Tέρι Ντούγκας, οι ηθοποιοί Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και Πάνος Βλάχος και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος, υποδέχονται την Άννα Φόνσου, τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς.

Σημαντικοί καλλιτέχνες έδωσαν το «παρών», όπως ο οικοδεσπότης της βραδιάς, Μάνος Γαβράς, ο Πάνος Βλάχος και η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, ο Σταμάτης Παγασαίος, ο πρώην νικητής του A.F.F  ( Argo Film Festival) Ανδρέας Λαμπρόπουλος, αλλά και η Άννα Φόνσου, (μαζί με την επί χρόνια φίλη και βοηθό της Άντα Αγοραστού), η οποία παρέλαβε το 8ο Lifetime Achievement Award της Διοργάνωσης που ήταν αφιερωμένο στη μεγάλη καριέρα της και  στην προσφορά της στην 7η τέχνη.

Ο Μάνος Γαβράς με τον Σωτήρη Πολύζο

Να υπενθυμίσουμε πως έχουν ήδη βραβευτεί οι: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Γιάννης Βόγλης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Λάμπρος Κωνσταντάρας και η Ζωή Λάσκαρη.

O Πάνος Βλάχος, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου και και ο Τέρι Ντούγκας

Φέτος λοιπόν, δίπλα σε όλα τα Μαρμάρινα Αστέρια, που φιλοξενούνται στον τοίχο του Κινηματοθεάτρου “Αχίλλειον” τοποθετήθηκε και αυτό της Άννας Φόνσου. Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί επιστέγασμα των κόπων της Οργανωτικής του A.F.F που, από τον πρώτο κιόλας χρόνο της διοργάνωσης, επιθυμούσε η πόλη του Βόλου, να φιλοξενεί ένα διαχρονικό καλλιτεχνικό αποτύπωμα απόδοσης φόρου τιμής προς όλα αυτά τα αξιομνημόνευτα πρόσωπα. Όλο αυτό βέβαια με την αμέριστη συμβολή του Δήμου Βόλου.

Μπροστά στα μαρμάρινα αστέρια οι ηθοποιοί Σταμάτης Παγασαίος, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Πάνος Βλάχος, Μάνος Γαβράς, ο Τέρι Ντούγκας, τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής Λιθαδιώτη Βιβή και Κωνσταντίνος Μουτσινάς, ο Σωτήρης Πολύζος, ο νικητής του πρώτου βραβείου Κώστας Καρύδας και η Άννα Φόνσου

Παρών βέβαια ήταν και ο εμπνευστής και δημιουργός του Argo Film Festival, Tέρι Ντούγκας, ο οποίος βρισκόταν στην υποδοχή και καλωσόριζε προσωπικά έναν προς έναν τους προσκεκλημένους του.

Ο ιδρυτής του Argo Film Festival, Τέρι Ντούγκας, μπροστά στα μαρμάρινα αστέρια που έχουν απονεμηθεί τα 8 χρόνια του φεστιβάλ σε σπουδαίους ηθοποιούς του ελληνικού κινηματογράφου

Εδώ και τρία χρόνια το Τμήμα του Online Voting σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για το θεσμό του φεστιβάλ, όπου το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τις τρεις καλύτερες ταινίες. Οι φετινοί νικητές ήταν: 1)«Activists» του Κώστα Καρύδα 2) «Elderless» του Δημήτρη Χαραλαμπίδη 3)«Yawth» του Δημήτρη Τσακαλέα και της Λήδας Βαρτζιώτη.

Η Άννα Φόνσου γεμάτη συγκίνηση κρατά το βραβείο προσφοράς

Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Μουτσινά, Ξάνθο Βλάχο, Βιβή Λιθαδιώτη και Βασίλη Κύρου. Για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης πολύτιμη ήταν και η συμβολή του Βολιώτη δημοσιογράφου Σωτήρη Πολύζου.

Τα βραβεία των τριών πρώτων νικητών του Argo Film Festival, χορηγία της επιχείρησης «Πετράδι»

Το Argo Film Festival ευχαριστεί τους χορηγούς και υποστηρικτές του:  Κ. Καρακάνα, ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, ΕΨΑ, Azzouro Café (που φιλοξένησεκαι το after party της βραδιάς), Πετράδι (που φιλοτέχνησε τα βραβεία μας, σήμα κατατεθέν για τα επόμενα χρόνια), Domotel Xenia Volos (για την φιλοξενία των διάσημων καλεσμένων), Volos Palace (για την φιλοξενία των διάσημων καλεσμένων), Foto Karmi (για την φωτογραφική κάλυψη του event), Λογιστικά Καραβοσιάνης, Makis Taste it, Nikos & Themis, Κρέατος Τέχνη, Μιμίκος Τσιπουράδικο, Ραΐδη Δώρα και TRT για τη βοήθεια και τη στήριξη που παρείχαν στην όλη διοργάνωση.

Ο Μάνος Γαβράς ήταν ο παρουσιαστής της βραδιάς και συγκαταλέγεται στους καλλιτέχνες που έχουν στηρίξει με την παρουσία τους το Argo Film Festival

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Events