Μια κολεξιόν υποδημάτων με μεσογειακή αύρα

Η νέα συλλογή χειροποίητων υποδημάτων Collection Resort 2020 της Ιταλίδας σχεδιάστριας Ingrid Incisa di Camerana παρουσιάστηκε σε αποκλειστικότητα στο κατάστημα της Ileana Makri στο Κολωνάκι. Πρόκειται κυρίως για εντυπωσιακά, φινετσάτα και υψηλής ποιότητας σανδάλια, είτε φλατ είτε ψηλοτάκουνα, τα οποία κατασκευάζονται στην πόλη Βιγκέβανο της Ιταλίας.

Από αριστερά, Η Έτα Σαμαρά, η Ιλεάνα Μακρή, η σχεδιάστρια Ινγκριτ Ιντσίζα ντι Καμεράνα και η Μυρτώ Αναστασοπούλου

Με πατέρα Ιταλό, μητέρα Βραζιλιάνα και σύζυγο Έλληνα… η σχεδιάστρια υποδημάτων Ινγκριτ Ιντσίζα ντι Καμεράνα -αν και η ίδια δηλώνει επισήμως Ιταλίδα- είναι σίγουρο πως διαθέτει έναν διεθνή αέρα. Πριν από λίγες ημέρες η κ. Nτι Καμεράνα μας προσκάλεσε στο κατάστημα της Ιλεάνας Μακρή («Ileana Makri») στην Πατριάρχου Ιωακείμ 13-15 στο Κολωνάκι προκειμένου να μας παρουσιάσει την πρώτη της συλλογή Collection Resort 2020, η οποία φέρει το όνομά της Ingrid Incisa di Camerana.

Η Λούλου Ζέιν και η σχεδιάστρια Ινγκριτ Ιντσίζα ντι Καμεράνα

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα art σκηνικό που είχε στηθεί με καθρέπτες και διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία παρέπεμπαν στον Γάλλο ζωγράφο Ανρί Ματίς και στον Αμερικανό γλύπτη Αλεξάντερ Κάλντερ, οι καλεσμένες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα πιο κομψά και λαμπερά σανδάλια του καλοκαιριού.

Ιλεάνα Μακρή, Σοφία Καραγιώργη

Η σχεδιάστρια δημιούργησε μια ξεχωριστή σειρά εμπνευσμένη από τα ταξίδια της και τη συνεχή επαφή της με διαφορετικές κουλτούρες, καθώς και με ανθρώπους της μόδας και των τεχνών. Το αποτέλεσμα είναι μία εντυπωσιακή κολεξιόν χειροποίητων υποδημάτων που συνδυάζει την αύρα της Μεσογείου με την ιταλική ποιότητα και φινέτσα.

Αλίκη Μαρτίνου, Μυρτώ Αναστασοπούλου

Η Ινγκριτ Ιντσίζα Nτι Καμεράνα δήλωσε: «Γεννήθηκα στη Βραζιλία και έχω ακόμα τρεις αδελφές. Η μητέρα μου είναι Βραζιλιάνα και πατέρας μου ήταν πρέσβης της Ιταλίας. Γι’ αυτό και κάθε 3 με 4 χρόνια μετακομίζαμε και σε άλλη χώρα. Από τη μία πλευρά ήταν δύσκολο για εμένα και τις αδελφές μου γιατί έπρεπε κάθε φορά να κάνουμε νέα αρχή και νέους φίλους, από την άλλη όμως ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον γιατί έτσι ζήσαμε σε διάφορα κράτη και γνωρίσαμε καλά τον πολιτισμό και την αισθητική τους.

Χάλα Χούρι

Βέβαια η περιοχή της Μεσογείου αποτελεί για εμένα το πιο οικείο περιβάλλον, είναι το σπίτι μου… Πριν από 30 χρόνια σε διακοπές στην Ελλάδα γνώρισα τον σύζυγό μου που είναι Έλληνας και έτσι μέσα σε όλες τις άλλες κουλτούρες που έχω γνωρίσει προστέθηκε και η ελληνική, την οποία λάτρεψα από την πρώτη στιγμή. Αγάπησα τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ εκτός από Ιταλίδα δηλώνω και Σπετσιώτισσα, αφού οι Σπέτσες είναι πλέον το νησί μου.

Μαρίνα και Ανούσκα Ραφαήλ

Για πολλά χρόνια εργάστηκα για τον Ερυθρό Σταυρό και ταξίδεψα μαζί του σε ανθρωπιστικές αποστολές σε διάφορες περιοχές όπως το Αφγανιστάν, η Ρουάντα, η Σομαλία, η Τουρκία, η Ρωσία… Την τελευταία περίοδο θέλησα να ασχοληθώ με κάτι, στο οποίο έχω μεγάλη έφεση: τον σχεδιασμό υποδημάτων. Αγαπώ τα παπούτσια, είναι το πάθος μου. Γι’ αυτό αποφάσισα να σχεδιάσω τη δική μου κολεξιόν.

Έλενα Χαραλαύτη, Ρόζμαρι Χατζηιωαάννου

Στην πρώτη μου αυτή συλλογή παρουσιάζω κυρίως σανδάλια, είτε φλατ είτε ψηλοτάκουνα. Μου αρέσουν επίσης τα κοσμήματα και πιστεύω πως κάθε ζευγάρι παπούτσια είναι μοναδικό, όπως ένα κόσμημα. Έτσι, αρκετά από τα σχέδια μου είναι διακοσμημένα με τη χαρακτηριστική αγκράφα μας από κρύσταλλα swarovski, καθώς και με φτερά και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Τα υποδήματά μου είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται από τον κορυφαίο κατασκευαστή υποδημάτων Cesare Martinoli-Caimar, στην πόλη Βιγκέβανο της Ιταλίας, εκεί όπου κατασκευάζουν τα προϊόντα τους οι μεγαλύτερες φίρμες στον χώρο της υποδηματοποιίας παγκοσμίως.

Εφη Βακάκη, Αννα Νταλάρα, Ιλεάνα Μακρή

Κάθε ζευγάρι αποτελεί ένα κομμάτι υψηλής δεξιοτεχνίας που μοιράζεται τα ίδια στοιχεία: δέρμα κομμένο στο χέρι, εξαιρετικό φινίρισμα και τέλεια εφαρμογή». Τα χρώματα και τα σχήματα παραπέμπουν στο μεσογειακό καλοκαίρι, ενώ η συλλογή εντυπωσιάζει με τις θηλυκές φόρμες και τα πολυτελή υλικά της.

Βίτα Παρασκευά

Από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές της παρουσίασης ήταν η αποκλειστική συλλογή Tutti Frutti di Mare, μια ειδική έκδοση χειροποίητων μπαλαρίνων με ζωηρά χρώματα και παιχνιδιάρικα μοτίβα, εμπνευσμένα από τη θάλασσα και τους θησαυρούς του βυθού.

Ρενάτα Σαρακάκη, Νάντια Κανδυλίδη

Ζέττα Αντσακλή, Έτα Σαμαρά

Νινέτα Βαφειά, Χάλα Χούρι

Γιώργος Ραφαήλ, Αλέξανδρος Σαμαράς

Ετα Σαμαρά, Μαίρη Φιξ

 

Αντζελα Βαγιωνή

Alexandra Burke, Ρόζμαρι Χατζηιωάννου, Ιωάννα Τσικοπούλου, Έλενα Χαρλαύτη

Φραντζέσκα Μάνγγελ

Μελίνα Τραυλού

Ανούσκα Ραφαήλ, Ιωάννα Τσικοπούλου

Κατερίνα Γιαβρίδη, Ράνια ~σαμάν, Λούλου Ζέιν

Μαρία Σγουμποπούλου, Μαριλένα Μηναΐδη

Μαίρη και Κάρολος Φιξ

Alexandra Burke, Tina Abegg, Ludovica Incisa di Camerana

Ludovica Incisa di Camerana, Ludovico Guidi

Η Collection Resort 2020 της Ingrid Incisa di Camerana

Η Collection Resort 2020 της Ingrid Incisa di Camerana

Η Collection Resort 2020 της Ingrid Incisa di Camerana

 

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Fashion