Ένα άκρως νεανικό πάρτι για τα 5 χρόνια της Wéngko Molé

Είναι ελπιδοφόρο νέοι άνθρωποι να δημιουργούν τη δική τους επιχείρηση και να κυνηγούν το όνειρό τους. Κάπως έτσι σκεπτόμενη η Χριστίνα Πιστοφίδου αποφάσισε το 2014, σε ηλικία τότε μόλις 23 χρονών, να ιδρύσει τη φίρμα Wéngko Molé με μεταξωτά ενδύματα και παρεό.

Από αριστερά, η Μαρία-Χριστίνα Πανταζοπούλου, η Δάφνη Καρνέζη, η σχεδιάστρια Χριστίνα Πιστοφίδου, η Σοφία Πιστοφίδου, η Καρολίνα Πλεξίδα, η Δανάη Κοντζάκουλάκη και η Αλεξία Μίχαλου

Στο πάρτι που διοργάνωσε, πριν από λίγες ημέρες, σε έναν ολάνθιστο κήπο στη Νέα Φιλοθέη για τη συμπλήρωση των 5 χρόνων της εταιρείας της, Wéngko Molé, η σχεδιάστρια Χριστίνα Πιστοφίδου ήταν περικυκλωμένη από τις φίλες της, οι οποίες κατέφθασαν φορώντας, στην πλειονότητά τους, δημιουργίες της.

Η Νικόλ Παπαγγελή, η σχεδιάστρια Χριστίνα Πιστοφίδου και η Άρτεμις Κλωνιζάκη

Αντλώντας την έμπνευσή της από τον τρόπο ζωής και ένδυσης στην Ανατολή, οι συλλογές της φίρμας της σε μεταφέρουν σε έναν άλλο μακρινό κόσμο. Η φετινή κολεξιόν Wéngko Molé SS2019 «Seasons in the sun» έχει έντονες επιρροές από τα φεστιβάλ μουσικής της δεκαετίας των 70s.

Από αριστερά, Γιάννης Κλωνιζάκης, Γιάννης Καραγιάννης, Κοσμάς Θωμόγλου, Γιάννης Μαρινόπουλος

Γι’ αυτό και η διακόσμηση του χώρου, όπου δόθηκε το πάρτι, έφερε και αυτή επιρροές από τα 70s, όπως και οι μουσικές επιλογές του DJ. Στην άκρη του κήπου είχε στηθεί ένα έξυπνο pop-up store με όλες τις τελευταίες δημιουργίες της Wéngko Molé, καθώς και ένας φωτογραφικός θάλαμος με αυτόματο σύστημα φωτογράφισης (photo booth).

Ιζαμπέλα Λυγινού, Ιωάννα Καμπάση, Κρύστα Φωτεινοπούλου

Μέσα στον θάλαμο υπήρχαν κιμονό από τη νέα συλλογή, τα οποία φορούσαν οι καλεσμένοι για να βγάλουν την αναμνηστική φωτογραφία τους από το πάρτι. Το γιορτινό σκηνικό συμπλήρωναν δροσιστικά κοκτέιλ και μια make- up artist.

Ιφιγένεια Παπαθανάση, Δημήτρης Τρύφων

Η Χριστίνα Πιστοφίδου, η οποία σπούδασε σκηνογραφία και ενδυματολογία στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ανέφερε: «Μετά τις σπουδές μου εργάστηκα για ένα μικρό διάστημα στην Οπερα του Λονδίνου και στην Οπερα της Σκωτίας. Η Wéngko Molé ιδρύθηκε το 2014 στο Λονδίνο και δημιουργεί μεταξωτά παρεό και φορέματα, τα οποία σχεδιάζω εγώ.

Αμέλια Θεοδωροπούλου, Κωνσταντίνος Σιαμπλής

Να αναφέρω εδώ πως σχεδιάζω και τα μοτίβα των υφασμάτων. Το όνομα Wéngko Molé σημαίνει τον ειδικό τρόπο με τον οποίο φορούν και δένουν τα παρεό στους ώμους τους στην Ινδονησία όταν θέλουν να προστατευτούν από το κρύο. Μάλιστα στο ξεκίνημά μας, την πρώτη χρονιά, λανσάραμε κυρίως παρεό και έναν μόνο τύπο φορέματος.

Αντέλ Κύτταρη, Μαρία Παπαγεωργίου

Ενώ στις τελευταίες συλλογές μας αυτό έχει αλλάξει, δηλαδή εκτός από τα παρεό λανσάρουμε και αρκετά φορέματα και κιμονό. Τα μοτίβα που σχεδιάζω τυπώνονται επάνω στα υφάσματα στην Αγγλία, ενώ τα ρούχα μας ράβονται στην Ελλάδα. Μας αρέσουν τα απλά και άνετα σχέδια και χρησιμοποιούμε κυρίως μεταξωτά υφάσματα. Μόνο στη φετινή συλλογή μας έχουμε βάλει και μερικά κομμάτια από λινό.

Σεραφείμ Παπαδόπουλος, Αλεξία Μίχαλου, Περικλής Αλεξίου

Πηγή έμπνευσής μας εξακολουθεί να είναι η Ασία και γενικότερα η Ανατολή, όμως, το στιλ των ρούχων μας είναι προσαρμοσμένο στον δυτικοευρωπαϊκό τρόπο ζωής. Οι δημιουργίες μας πωλούνται σε όλα σχεδόν τα ελληνικά νησιά, ενώ στην Αθήνα η συλλογή μας φιλοξενείται σε δυο καταστήματα (στο «Yard 242» στην Κηφισιά και στο «Mirina Tsantili» στο Κολωνάκι). Μέσω του e-shop μας, εκτός από την Ελλάδα, πουλάμε στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Ξένια Στεφανάκη, Σίσσυ Κωνσταντινίδου

Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι πρόσφατα υπογράψαμε συνεργασία με το «Μαζί για το Παιδί» και μέρος από τις πωλήσεις του e-shop μας (http://www.wengkomole.com/) θα διατίθενται για τους σκοπούς της ένωσης».

Μπίλη Τζώρτζη, Νίκος Κλωνιζάκης, Αρίστη Κλωνιζάκη, Άννα Μαμιδάκη

Άρτεμις Κλωνιζάκη, Νικόλ Παπαγγελή

Ιωάννα Λαλαούνη, Γιώργος Πιστοφίδης, Κατερίνα Πίτσου, Αλέξης Ορφανός

Μαριάννα Αγιοστρατίτη, Χριστίνα Πιστοφίδου, Ναταλία Μαρκαντωνάτου

Έλενα Μίχαλου, Κωνσταντίνος Αλεξίου, Αλεξία Μίχαλου

 

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Fashion