Τα “γλυπτά” κοσμήματα της Charlotte Chesnais στην Αθήνα, στα i-D Concept Stores

Τα i-D Concept Stores παρουσιάζουν αποκλειστικά στο αθηναικό κοινό, τη Γαλλίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων Charlotte Chesnais με ένα μοναδικό POP UP στο κατάστημα του Κολωνακίου.

Έτα Σαμαρά, Ειρήνη Ντέρου, Ζέττη Παπαθανασίου

Η επιλογή από τα  i-D Concept Stores της Charlotte Chesnais δεν είναι τυχαία, αφού η ταλαντούχα Γαλλίδα σχεδιάστρια αποτελεί αγαπημένη κοσμηματοποιό των fashion icons όπως η: Naomi Cambell, Nicole Kidman, Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve, Laettia Casta, Lea Seydoux, Liya Kebede, Lou Doillon, και Adele Exarchopoulos, ξεκίνησε την καριέρα της στον οίκο Balenciaga δίπλα στον Nicolas Ghesquière και δημιούργησε τη σειρά κοσμημάτων του γνωστού οίκου.

Charlotte Chesnais, Ειρήνη Ντέρου

Στην πορεία συνεργάστηκε με καταξιωμένες μάρκες όπως Kenzo, Mayiet, Maison Kitsuné και Paco Rabanne, για λογαριασμό των οποίων σχεδιάζει ακόμα δερμάτινα είδη και κοσμήματα.Tελευταία ο Ben Gorham συνεργάστηκε μαζί της για την σειρά κοσμημάτων της Byredo.

Ειρήνη Ντέρου, Πολίνα Σαπουνά-Έλλις

Πρίν πέντε χρόνια, λάνσαρε τη δική της επώνυμη μάρκα Charlotte Chesnais και κέρδισε το σημαντικό βραβείο αξεσουάρ μόδας ANDAM. Οι συλλογές της, μικρά αντικείμενα τέχνης, θυμίζουν γλυπτά. Ευρηματικές ρευστές γραμμές, ένας συνδυασμός γραφικών γνωστών και αφηρημένων σχημάτων που αγκαλιάζουν απόλυτα το σώμα. Δημιουργίες που ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά.

Δανάη Ντέρου, Βικτώρια Τόλη

Τα κομμάτια της είναι χειροποίητα, δημιουργούνται στη Γαλλία και διατίθενται σε ασήμι, βερμίλ και χρυσό 18 καρατίων. Η ίδια είναι λάτρης της Ελλάδας την οποία και επισκέπτεται συχνά. Λόγω των συνθηκών και ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, τα i-D Concept Stores απέφυγαν -προς το παρόν- την οργάνωση κάποιου μεγάλου event για να γιορτάσουν την έναρξη αυτής της συνεργασίας.

Κατερίνα Ρούκα

Παρά όλα αυτά, φίλοι του γνωστού καταστήματος παραβρέθηκαν στο opening του Pop Up και θαύμασαν από κοντά τα κοσμήματα απολαμβάνοντας ένα δροσερό ποτήρι γαλλική σαμπάνια Taittinger. Οι συλλογές της Charlotte Chesnais είναι διαθέσημες στα καταστήματα i-D Concept Stores και στο www.idconceptstores.com.

Sahar Kadri

Νίκη Παπανικολάου, Ειρήνη Ντέρου

Άποψη από τις δημιουργίες της Charlotte Chesnais

Άποψη από τις δημιουργίες της Charlotte Chesnais

Άποψη από τις δημιουργίες της Charlotte Chesnais

Άποψη από τις δημιουργίες της Charlotte Chesnais

 

photo: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Fashion