Τα βραβεία «FNL Best Restaurant Awards 2019» στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Βραβεύτηκαν με αστέρια 137 εστιατόρια από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ήπειρο και Θεσσαλία. Στόχος των βραβείων είναι η ανάδειξη των καλύτερων εστιατορίων και ταυτόχρονα η δημιουργία ενός αξιόπιστου και σύγχρονου οδηγού, ο οποίος να τα περιλαμβάνει.

Ο Ράλλης Κυράνης, η Ελίνα Μπακατσέλου και η Δήμητρα Τσόκα στην τελετή απονομής των FNL Best Restaurant Awards στο Ecali Club

Στο Ecali Club φιλοξενήθηκε η λαμπερή τελετή απονομής των FNL Best Restaurant Awards για το 2019.  Βραβεύτηκαν με αστέρια 137 εστιατόρια από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Ήπειρο και Θεσσαλία , ενώ απονεμήθηκαν και 17 μεγάλα βραβεία σε ισάριθμες κατηγορίες.

Πάνος Δεληγιάννης (διευθυντής FNL), Εύη Φέτση (αρχισυντάκτρια FNL), Γιώργος Καπουτζίδης

To FNL είναι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό (The Food and Leisure Guide), το οποίο δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2011 και ασχολείται με τη γαστρονομία και την ευζωία γενικότερα. Μέσα στο φάσμα των δραστηριοτήτων του εντάσσεται και η απονομή των ομώνυμων βραβείων στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Στέλλα Έλληνα, Στέλλα Βουλγαράκη

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότεροι από 700 καλεσμένοι: εκπρόσωποι των βραβευμένων εστιατορίων, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και αναγνώστες από όλη τη χώρα. Φέτος είναι η τρίτη χρονιά για τα FNL Best Restaurant Awards, τα οποία στοχεύουν να δώσουν το στίγμα μιας έγκυρης αξιολόγησης στον χώρο των εστιατορίων, σε μια περίοδο που η ανάγκη για σωστή πληροφόρηση είναι μεγαλύτερη από ποτέ καθώς ο τουρισμός αναπτύσσεται δυναμικά.

Ο Νικόλας Λαμπρόπουλος με τη σύζυγό του (εστιατόριο Vezene), ο Φώτης Τσιμέλας και η Τζόση Βιτζηλαίου

Αρκετά εστιατόρια έχασαν αστέρι και αρκετά περισσότερα κέρδισαν, ενώ από στις 17 κατηγορίες των μεγάλων βραβείων μόνο 5 νικητές ήταν ίδιοι με το 2018. Στόχος των βραβείων, εκτός από την ανάδειξη των καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας, είναι ταυτόχρονα και η δημιουργία ενός αξιόπιστου και σύγχρονου οδηγού εστιατορίων,  ο οποίος να αφουγκράζεται και να απαντά στα ερωτήματα του κοινού.

Δημήτρης και Άργυ Κλώνη, Χριστίνα Παπαθανασίου

Ο έντυπος οδηγός FNL The Guide, Restaurants 2019, με όλα τα βραβευμένα εστιατόρια, θα κυκλοφορήσει ένθετος στο περιοδικό Eat me, μαζί με το Έθνος της Κυριακής, στις 3 Μαρτίου, ενώ θα πωλείται σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και το περιεχόμενο του είναι διαθέσιμο και online, σε ειδικό section του FNL.

Αντώνης Κονιάκος, Μαριάννα Σμπώκου, Ανδρέας Βουγιουκλαράκης

Εμπνευστής και δημιουργός των βραβείων είναι το portal γαστρονομίας & ευζωίας, FNL (The Food and Leisure Guide, www.fnl-guide.com), με κριτές μια εξαιρετική ομάδα κριτικών γεύσης, δημοσιογράφων και life style influencers.

Βίκτορας Σιμώσι, Χάρης Ντάβλας

Tο όλο εγχείρημα υποστηρίχτηκε από την σαμπάνια Moet & Chandon, το ουίσκι Chivas Regal Ultis, τα νερά Evian & Badoit, την μπίρα Stella Artois και τoν καφέ Taf. Τη λαμπερή βραδιά παρουσίασε, με χιούμορ και το δικό του μοναδικό στυλ, ο Γιώργος Καπουτζίδης συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους Μιχάλη Κατσαρό, Μανόλο Βέγκα Σόσα και Βαγγέλη Κοτζαμπάση.

Κέλλυ Μαυρομάτη, Όλγα Καραβερβέρη

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα απολαυστικό Food Party. Τέσσερα food corners στήθηκαν σε ολόκληρο το Ecali Club, το καθένα με την επιμέλεια ενός βραβευμένου σεφ. Συγκεκριμένα, o Παναγιώτης Γιακαλής από το Patio και το Malabar επιμελήθηκε τον μπουφέ της Moet & Chandon, ενώ ο Γιάννης Μαρκαδάκης από το Papillon συνδύασε τις δημιουργίες του με το Chivas Ultis.

Έκτορας Μποτρίνι, Απόστολος Πλαχούρας

Ο Σπύρος Λιάκος και ο Περικλής Κοσκινάς του Hoocut με την Stella Artois, ενώ ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης των Μεγάλη Βρεταννία & King George δημιούργησε τα γλυκά που συνδυάστηκαν με τους εκλεκτούς καφέδες Taf. Τέλος, το catering του Ecali Club και ο σεφ του Γιάννης Κεφαλληνός δημιούργησαν την υποδομή, ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το πολύπλοκο γαστρονομικό εγχείρημα.

Μαριάντα Πιερίδη, Δημήτρης Κατριβέσης

Τα μέλη της επιτροπής των βραβείων, είναι οι: Πάνος Δεληγιάννης, Θάλεια Τσιχλάκη, Πάνος Σταθόπουλος, Ντίνος Στεργίδης, Τάσος Μητσελής, Βασίλης Δημαράς, Φώτης Βαλλάτος, Φώτης Τσιμέλας, Γιάννης Δεβετζόγλου, Πέτρος Μπουροβίλης, Δημήτρης Παπαζυμούρης και Χρίστος Φίλιος.

Γιάννης Γεωργακάκης

 Κατηγορίες των βραβείων και των ειδικών βραβείων: • Διεθνής υψηλή γαστρονομία • Ελληνική υψηλή γαστρονομία • Σύγχρονη Ελληνική κουζίνα • Παραδοσιακή Ελληνική κουζίνα • Modern Brasserie • High-end Beach Restaurants • Ευρωπαϊκές κουζίνες • Fusion & ethnic κουζίνα • Εστιατόριο για Κρέας • Εστιατόριο για Ψάρι • Street food • Newcomers (όσα άνοιξαν από κάθε κατηγορία μέσα στην υπό κρίση χρονιά, μέχρι και τον Νοέμβριο του 2018) • Most Influential chef • Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος σεφ (που φέτος δεν απονεμήθηκε) • Βραβείο συνολικής προσφοράς • Καλύτερη λίστα κρασιών.

Αναστασία Δικούνη, Γιάννης Ζαφείρης

Νίκος Δαδίτσιος, Μύρωνας Στρατής

Πάνος Δεληγιάννης, Εύη Φέτση

Έφη Γιαλούση, Νίκος Μαούνης

Γιάννης Καγιούλης, Γιάννης Γεωργακάκης, Γιώργος Παπακώστας

Μαρίλη και Χρήστος Φίλιου

Μανώλης Λυκιασρδόπουλος, Λευτέρης Γεωργόπουλος

Ευριπίδης Γουργουλίδης, Ειρήνη Κουφάκη

Νεκτάριος Ντάλλας, Παναγιώτης Γρηγορίου

Γιάννης Πέρας, Μιχάλης Νούρογλου, Πάνος Δεληγιάννης

Άνν Γαϊτάνα, Σπύρος Σταμούλης

Μιχάλης Λιάπης, Γεωργία Δώδου

Ο Φώτης Βαλλάτος απονέμει τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια Ελληνικής Υψηλής Γαστρονομίας.

Η Κατερίνα Ζερίτη, brand manager Evian & Badoit απονέμει τα βραβεία στα εστιατόρια που διακρίθηκαν στην κατηγορία Ευρωπαϊκές κουζίνες.

Η Θάλεια Τσιχλάκη απονέμει τα βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια με Σύγχρονη Ελληνική κουζίνα.

Το Ecali club, κατάμεστο τη βραδιά της εκδήλωσης

Κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων FNL Best Restaurant Awards

 

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Food & Drinks