Ruby RB1, η νέα σοκολάτα πειρασμός!

Στο κατάστημα Fresh παρουσιάστηκε η πρώτη σοκολάτα Ruby από την Callebaut®, πρόκειται για το 4ο είδος σοκολάτας μετά τη μαύρη, τη γάλακτος και τη λευκή

Με μια λαμπερή βραδιά πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της Ruby RB1, της πιο απίθανης σοκολατένιας ανακάλυψης των τελευταίων 80 χρόνων, από την Callebaut. Μια σειρά από επώνυμους είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία που πραγματοποιήθηκε  στο flagship store του Fresh στη Λεωφόρο Συγγρού 96.

Με έμπνευση το χρώμα και τη μοναδική φρουτώδη γεύση της Ruby RB1, ο executive pastry chef Νεκτάριος Βουρίκης και ο chef του Fresh, Μιχάλης Μερζένης, σε συνεργασία με τον Krsto Radovic, ambassador chef της Callebaut, ετοίμασαν ένα μενού υψηλής γαστρονομίας, προσφέροντας στους καλεσμένους έντονες γευστικές απολαύσεις. Στην υποδοχή συναντήσαμε των ιδιοκτήτη των Fresh, Ηλία Κρασσά και τη σύζυγό του Βίκυ Καγιά που πρόθυμα μας ξενάγησαν στο μαγευτικό κόσμο της σοκολάτας. Ιδιαίτεροι συνδυασμοί γεύσεων, εντυπωσιακές γλυκές και αλμυρές δημιουργίες και pairings με ροζέ σαμπάνια και κόκκινο Μοσχάτο, ήταν μερικές μόνο από τις γευστικές εκπλήξεις που περιλάμβανε η βραδιά. Παράλληλα, οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να «μυηθούν» στον κόσμο της Ruby RB1 μέσα από το pop-up Μουσείο Σοκολάτας που βρίσκεται στον πρώτο όροφο του καταστήματος, με εκθέματα από τη μέχρι σήμερα διαδρομή του κακάο στους ιθαγενείς λαούς της Κεντρικής Αμερικής.

Ο οικοδεσπότης Ηλίας Κρασσάς με τη σύζυγό του, Βίκυ Καγιά

Η Ruby αποτελεί το 4ο είδος σοκολάτας μετά τη μαύρη, τη γάλακτος και τη λευκή. Το λαμπερό χρώμα της και η φρέσκια, γλυκόξινη γεύση της χαρίζουν μια έντονα φρουτώδη αίσθηση σε όσους τη δοκιμάζουν. Χωρίς προσθήκη γλυκαντικών ή χρωστικών ουσιών η Ruby RB1 είναι το φυσικό αποτέλεσμα προσεκτικής συλλογής και εξειδικευμένης επεξεργασίας των κόκκων Ruby.

Ογδόντα χρόνια μετά την εισαγωγή της λευκής σοκολάτας, η Ruby αποτελεί μια απίθανη ανακάλυψηαποτέλεσμα της δουλειάς των κέντρων έρευνας και ανάπτυξης της Barry Callebaut που βρίσκονται στο Βέλγιο και στη Γαλλία, καθώς και του Jacobs University με έδρα τη Βρέμη της Γερμανίας. Χρειάστηκαν περισσότερα από 175 χρόνια εμπειρίας στην εξεύρεση προμηθειών και στις διαδικασίες παραγωγής, ώστε να αναγνωριστούν οι κόκκοι Ruby αλλά και ο καλύτερος τρόπος επεξεργασίας τους κατά τη διαδικασία παραγωγής σοκολάτας.

Ένα ακόμα καταπληκτικό χαρακτηριστικό της Ruby είναι το πόσο ταιριάζει με συστατικά όπως η ροζέ σαμπάνια, το foie gras, το blue cheese και άλλα αλμυρά στοιχεία. Μετά από 10 χρόνια έρευνας η Callebaut® δημιούργησε την πρώτη σοκολάτα Ruby που ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις των artisans της σοκολάτας αλλά και των σεφ, χαρίζοντάς τους ένα νέο πεδίο δημιουργικότητας.

Μίλτος Καμπουρίδης, Μαρίνα Βερνίκου

Για περισσότερα από 100 χρόνια, στην καρδιά του Βελγίου, η Callebaut® παράγει σοκολάτα και επιλέγει, ψήνει και αλέθει τους τους κόκκους κακάο μετατρέποντάς τους σε ένα ξεχωριστό κακάο που αποτελεί το πιο σημαντικό συστατικό για την κουβερτούρα. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1850 στο Βέλγιο αρχικά σαν ζυθοποιείο. Ο Octaaf Callebaut, εγγονός του ιδρυτή, δημιούργησε τις πρώτες μπάρες σοκολάτας το 1911 και σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκίνησε την παραγωγή κουβερτούρας για τους Βέλγους σοκολατοποιούς. Η Callebaut® , η οποία είναι μέλος του ομίλου Barry Callebaut που αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην παραγωγή υψηλής ποιότητας σοκολάτας και κακάο, άρχισε να εξάγει τις εκλεκτές βέλγικες σοκολάτες της το 1950.

Milana Mosurovic (marketing manager Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Callebaut), Λένα Δελενίκα.

Χριστίνα Μπόμπα, Σάκης Τανιμανίδης

Λιάνα Βουράκη, Ευφροσύνη Πολυζώη

Άντζι Μαργαρίτη-Άντριους, Ντέιβιντ Άντριους

Γιώργος Φλούδας, Κωνσταντίνος Πετρογιάννης (από την Trinity Wines)

Τόνια Σωτηροπούλου

Σοκολατένιες γεύσεις που δημιούργησε το Fresh έχοντας ως βάση τη νέα σοκολάτα Ruby της Callebaut

Άποψη από το Μουσείο Σοκολάτας στον πρώτο όροφο του Fresh, στη φωτό η σοκολάτα Ruby

Φωτογραφίες: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Food & Drinks