Γιάννης Πλακιωτάκης: «Φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε ένα κλίμα οικονομικής σταθερότητας και σιγουριάς για τους Έλληνες»

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο ιδιαίτερα αγαπητός βουλευτής Λασιθίου και Τομεάρχης Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας έδωσε μια ενδιαφέρουσα ομιλία για τους ετεροδημότες της Αθήνας στο κατάμεστο Athens Plaza, από την οποία παραθέτουμε αποσπάσματα.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Γιάννη ΠΛακιωτάκη στο Athnes Plaza

Αγαπητοί φίλες και φίλοι  συναγωνιστές, Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες, καλησπέρα σας.

Με τη συγκλονιστική σας παρουσία, επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά, ότι η δύναμη του Λασιθίου και της Κρήτης γενικότερα είναι τεράστια. Οι Λασιθιώτες και οι Κρητικοί είμαστε πολλοί και είμαστε παντού. Στην καρδιά της πρωτεύουσας σήμερα, μοσχοβολάει έντονα το Λασίθι μας και ξεχειλίζει η Κρητική λεβεντιά.  Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου. Σας ευχαριστώ για τη συγκλονιστική υποδοχή και τη μαζική παρουσία σας. Νιώθω συγκινημένος από την διαχρονική αγάπη σας και τη στήριξή σας.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης με τη σύζυγό του, Αφροδίτη Δωρίτη-Πλακιωτάκη, και την Έμη Ζησιοπούλου-Λιβανίου

Έρχομαι από την ιδιαίτερη πατρίδα μας το Λασίθι, και σας μεταφέρω το μήνυμα της νίκης. Εδώ και πολύ καιρό γυρίζω από χωριό σε χωριό και από γειτονιά σε γειτονιά όλο το Λασίθι.Έχω συνομιλήσει με πολίτες κάθε ηλικίας και έχω συναντηθεί με δεκάδες εργαζόμενους, επαγγελματίες, αγρότες, ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους. Από κάθε γωνιά του Νομού μας, το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής είναι ισχυρό και κάθε ημέρα που περνά, όλο και πιο πολύ δυναμώνει. Επέλεξα τέσσερις ημέρες πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, να βρεθώ εδώ, κοντά σας, για να σας κάνω κοινωνούς αυτού του μηνύματος και να σας διαβεβαιώσω ότι την προσεχή Κυριακή για ακόμη μια φορά, ο χάρτης του Λασιθίου θα ξαναβαφτεί γαλάζιος. Και στο σημείο αυτό, θέλω να σας ευχαριστήσω για τους διαχρονικούς αγώνες σας. Γιατί αυτή η πολιτική αλλαγή δεν θα είχε συμβεί στο Λασίθι, αν εσείς δεν είχατε σταθεί αρωγοί στους διαχρονικούς αγώνες τόσο τους δικούς μου όσο και των τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Λασίθι. Σας ευχαριστώ από καρδιάς που εμπιστεύεστε τις πολιτικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αγαπητοί Φίλες και φίλοι, Σε πέντε ημέρες ολοκληρώνεται η πολιτική αλλαγή στην πατρίδα μας. Με τη δική σας στήριξη, θα τεθούν οριστικά στο περιθώριο οι δυνάμεις του λαϊκισμού και του ψέματος. Οι δυνάμεις που τόσο πριν όσο και μετά τις Ευρωεκλογές, ξεσκέπασαν το προσωπείο τους και απέδειξαν τον πραγματικό τους εαυτό. Οι δυνάμεις που έξι ημέρες πριν τις ευρωεκλογές προσπάθησαν να εξαγοράσουν τους Έλληνες ψηφοφόρους με δεκάδες φιλοδωρήματα. Οι δυνάμεις που έξι ημέρες πριν τις ευρωεκλογές πέρασαν δεκάδες ρουσφετολογικές τροπολογίες για να ικανοποιήσουν τους κολλητούς τους. Θυμηθείτε πόσο καθυστερημένα έκλεισε η Βουλή για να γίνουν οι μετατάξεις των στελεχών του Σύριζα και να βολευτούν τα παιδιά και οι συγγενείς των Υπουργών του Σύριζα στη Βουλή. Οι δυνάμεις αυτές φίλες και φίλοι ακόμη και σήμερα, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, πολιτεύονται χωρίς ίχνος ντροπής και υποβιβάζοντας τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατίας μας. Χρησιμοποιούν το κράτος ως λάφυρο και εκμεταλλεύονται το μηχανισμό του κράτους για να ικανοποιήσουν τις προεκλογικές τους ανάγκες.

Χτες ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε το πρωθυπουργικό σκάφος, για να μεταβεί σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη. Ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, χρησιμοποίησε το ιστορικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών για τις ανάγκες του προεκλογικού του σποτ. Στην ίδια λογική, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης τύπωσε με χρήματα των Ελλήνων πολιτών, αλλά και με απευθείας ανάθεση, φυλλάδια που προπαγανδίζουν το έργο του και τα μοίρασε μέσω των εφημερίδων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ.Ευτυχώς φίλες και φίλοι, οι δυνάμεις αυτές που μέχρι και σήμερα εμφανίζονται ως «εκφραστές του καινούριου», πολύ σύντομα θα καταγραφούν στη λήθη της ιστορίας.

Το κρίσιμο ερώτημα που πλανάται βέβαια στη σκέψη όλων μας,, είναι το τι αφήνουν πίσω τους ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του; Αφήνουν:

 • δυσβάστακτες δεσμεύσεις όπως 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2022 και 2,2% έως το 2060,
 • κατάργηση του ΕΚΑΣ που αποτελούσε ένα σημαντικό στήριγμα για τους συνταξιούχους.
 • αύξηση κατά 15% στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών
 • υποθήκευση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, μέχρι το 2115,
 • ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες που ξεπερνούν τα 3 δισ. Ευρώ,
 • υπερχρεωμένους τους Έλληνες πολίτες όπου οι οφειλές τους στην εφορία ξεπερνούν τα 103 δις. Ευρώ,
 • 7 στους 10 ανέργους να είναι μακροχρόνια άνεργοι,
 • 1 στους 3 Έλληνες να ζει στη φτώχεια,
 • 3 στους 10 Έλληνες να έχουν δυσκολία να πληρώσουν το ρεύμα και
 • 4 στους 10 Έλληνες να έχουν δυσκολία να πληρώσουν την ιδιωτική συμμετοχή στα φάρμακά τους.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αφήνει πίσω:

 • μια χρεωκοπημένη ΔΕΗ,
 • χρεωκοπημένες και κατεστραμμένες ΔΕΚΟ, όπως οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά, και στα ΕΛΤΑ,
 • τα κόκκινα δάνεια που απειλούν συνολικά το τραπεζικό σύστημα αφού επί ΣΥΡΙΖΑ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έφτασαν από το 35% στο 45% του συνόλου των δανείων και
 • μια μαύρη τρύπα 1,2 δισ. ευρώ στους δημοσιονομικούς στόχους για το 2019 αφού σύμφωνα με την εκτίμηση της Τράπεζας της Ελλάδας, το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι μικρότερο κατά 0,6% σε σύγκριση με τον στόχο του 2,9%.

Ο κ. Τσίπρας επίσης, σε μια αβέβαιη και ταραχώδης περίοδο, όπου συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές τόσο σε γεωοικονομικό όσο και γεωπολιτικό επίπεδο χειρίστηκε με ανεύθυνο τρόπο τα εθνικά μας θέματα και αφήνει πολλές εκκρεμότητες. Συγκεκριμένα, στο σημερινό βραδυφλεγές περιβάλλον της Μεσογείου και  της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο κ. Τσίπρας με την πολιτική των ανοικτών συνόρων που ακολούθησε, μετέτρεψε την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών αφού έμειναν εγκλωβισμένοι στην πατρίδα μας χιλιάδες μετανάστες – πρόσφυγες. Στην ίδια λογική, ο κ. Τσίπρας με τον σύντροφό του κ. Κοτζιά ακολουθώντας μυστική διπλωματία, μας φόρτωσαν την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, απεμπολώντας την ιστορία μας και εκχωρώντας αβίαστα όχι μόνο το όνομα, αλλά τη γλώσσα, την ταυτότητα και την εθνότητα στους Σκοπιανούς. Μια συμφωνία όπου οι αρνητικές συνέπειές της έχουν γίνει ήδη ορατές και θα τις αντιμετωπίζουμε για πολλές δεκαετίες στο μέλλον.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας και ο ανύπαρκτος Υπουργός Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλος αφήνουν ανοικτά εθνικά ζητήματα και προβληματικές τις σχέσεις μας με την Τουρκία και την Αλβανία. Αποτέλεσμα της πολιτικής τους, είναι η κατάρρευση της αποτρεπτικής μας πολιτικής και ενώ, συζητούν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, οι γείτονές μας παραβιάζουν καθημερινά τον εθνικό και θαλάσσιο χώρο της πατρίδας μας και επιχειρούν να κάνουν γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Σε συνέχεια αυτών, ο κ. Ράμα στην Αλβανία εδώ και καιρό, ασκεί μια καλοδουλεμένη εκστρατεία εκφοβισμού και διώξεων στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και τολμά να μιλά, για επαναχάραξη των συνόρων μας με την Αλβανία. Αλλά και στο εσωτερικό της χώρας μας, στα ζητήματα ασφάλειας η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Μια ομάδα ακραίων αναρχικών με μια χούφτα περιθωριακών του Ρουβίκωνα, έχουν καταλύσει το κράτος και έχουν ασυλία από την κυβέρνηση και προσωπικά από τον κ. Τσίπρα.

Την ώρα που η εγκληματικότητα οργιάζει και οι πολίτες αγωνιούν για την ασφάλεια της ζωής τους και των περιουσιών τους, το κύριο μέλημα του κ. Τσίπρα και των αριστερών συντρόφων του, είναι η αποφυλάκιση των πολυισοβιτών εγκληματιών της 17 Νοέμβρη. Όλη αυτή η νοσηρή πραγματικότητα φίλες και φίλοι συμπατριώτες, μόνο θυμό και αγανάκτηση προκαλεί για την απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Απέναντι στους εκφραστές αυτής της ζοφερής πραγματικότητας, η Νέα Δημοκρατία απαντά με τον ήπιο και νηφάλιο πολιτικό λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου έχει αγκαλιάσει και προσπαθεί να ενώσει όλους τους Έλληνες.

Εμείς φίλες και φίλοι, κοιτάζουμε μπροστά και μιλούμε με τον προγραμματικό μας λόγο.Ένα σαφή και ξεκάθαρο λόγο, με τεκμηριωμένες θέσεις για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και την εθνική ανάταση της πατρίδας μας. Πρωταρχικός μας στόχος αγαπητοί συμπατριώτες, είναι να δώσουμε και πάλι προοπτική σε όλους τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους που τόσο βάναυσα επλήγησαν από της ληστρικές φορολογικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας και να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να επιστρέψουν άμεσα στον τόπο τους οι χιλιάδες νέοι μας που έφυγαν στο εξωτερικό για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη.

Φιλοδοξούμε να διορθώσουμε τις παθογένειες της ελληνικής οικονομίας και να οικοδομήσουμε ένα κλίμα οικονομικής σταθερότητας και σιγουριάς για τους Έλληνες. Στο πλαίσιο αυτό, θα δώσουμε ώθηση στην υγιή επιχειρηματικότητα, μέσω της παροχής κινήτρων για να προσελκυστούν νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν πλούτο στη χώρα και νέες θέσεις εργασίας. Υπό το πρίσμα αυτό, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μειώσουμε το φόρο των επιχειρήσεων από το 28% στο 20%, εντός μιας διετίας και τον φόρο μερισμάτων από το 10% στο 5%, αμέσως. Θα στηρίξουμε τη ρευστότητα των επιχειρήσεων μέσω της μείωσης του κόστους δανεισμού και θα κάνουμε δικαιότερη τη φορολογία για όλους τους Έλληνες. Για το λόγο αυτό:

 • Θα μειώσουμε το φορολογικό συντελεστή για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες από το 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.
 • Θα καταργήσουμε σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
 • Θα μειώσουμε τις εισφορές στην κύρια σύνταξη από το 20% στο 15% εντός μιας τετραετίας.
 • Θα καταλήξουμε στο τέλος της τετραετίας, σε δυο συντελεστές Φ.Π.Α. 22% και 11% διατηρώντας, πάντα, τον υπερμειωμένο συντελεστή του 6%, για τις ειδικές κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών που εντάσσονται σε αυτόν τον συντελεστή.
 • Θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός μιας διετίας για όλους τους ιδιοκτήτες.

Ως Τομεάρχης Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας, χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι ο Πρόεδρός μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσίαση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε ότι θα  δοθούν κίνητρα, για να πραγματοποιηθούν νέες επενδύσεις ύψους 20-25 δις ευρώ, στην Ναυτιλία και τον Τουρισμό όπου αποτελούν τις δύο χρυσοφόρες όρνιθες της Ελληνικής Οικονομίας. Είμαι βέβαιος, ότι η εξαγγελία αυτή θα υλοποιηθεί τάχιστα, ώστε να δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία, να δημιουργηθεί επιπλέον κοινωνικό εισόδημα, να πάρουν ανάσα τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της είσπραξης νέων ασφαλιστικών εισφορών και να πέσει χρήμα στην αγορά.

Αν χρησιμοποιήσουμε ως αναπτυξιακό όχημα τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό και προβούμε στις απαραίτητες επενδύσεις στον τομέα των υποδομών μας φίλες και φίλοι, είμαι βέβαιος ότι το Λασίθι μας θα αναπτυχθεί πολύπλευρα. Είμαι σίγουρος, ότι πολύ σύντομα θα αναπτυχθεί η τοπική μας οικονομία και θα αυξηθεί το εισόδημα των συμπατριωτών μας. Συγκεκριμένα, οι προοπτικές που ανοίγονται στους τομείς του γιότινγκ και της κρουαζιέρας σε συνδυασμό με την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τη συνεχιζόμενη αύξηση της τουριστικής κίνησης μπορούν να αποτελέσουν ένα αναπτυξιακό παράθυρο ευκαιρίας για το Λασίθι μας.

Για να αξιοποιηθούν οι ανωτέρω ευκαιρίες αγαπητοί συμπατριώτες, απαιτείται άμεση πολιτική αλλαγή και η διαμόρφωση μιας νέας εθνικής στρατηγικής για τη στήριξη και αξιοποίηση των εθνικών κεφαλαίων της χώρας μας που είναι η Ναυτιλία και ο Τουρισμός. Πρέπει να διαμορφώσουμε ένα φιλικότερο νομοθετικό και φορολογικό πλαίσιο, ώστε να προσελκυστούν νέες επενδύσεις στους τομείς αυτούς. Πρέπει να υπάρξει άμεση νομοθετική παρέμβαση με σκοπό την προσέλκυση σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα και ιδίως αυτών που αφήνουν σημαντικό εισόδημα στην ελληνική οικονομία. Θα πρέπει να υιοθετηθούν νομοθετικές διατάξεις και πρακτικές, αντίστοιχες με αυτές που ισχύουν στη Γαλλία και την Ιταλία, που πρωταγωνιστούν στο παγκόσμιο yachting λόγω απουσίας  της ισχυρής ελληνικής παρουσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να καταργηθούν όλες οι διατάξεις που δυσχεραίνουν με ανούσιο τρόπο την είσοδο, κίνηση και παραμονή των σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα και δυσφημούν παγκοσμίως τη χώρα μας. Επιπλέον, θα πρέπει να κωδικοποιηθεί η νομοθεσία για τον Θαλάσσιο Τουρισμό η οποία αυτή τη στιγμή είναι διάσπαρτη. Επίσης, πρέπει να καταρτιστεί άμεσα εθνικό σχέδιο (Master Plan) σχετικά με την χωροθέτηση – κατασκευή μαρινών.

Η κατασκευή μίας μαρίνας δεν μπορεί να εξαρτάται μόνο από τις ανάγκες μίας τοπικής κοινωνίας, αλλά να καθορίζεται από τις ανάγκες του ίδιου του προϊόντος (yachting) π.χ. ποιες είναι οι πύλες εισόδου, που εμφανίζονται οι μεγαλύτερες ανάγκες παραμονής – διαχείμασης σκαφών αναψυχής, τουριστική κίνηση σκαφών αναψυχής, γεωγραφική κατανομή της χώρας κτλ. Έτσι δεν θα παρατηρείται το φαινόμενο αλλού να υπάρχουν έρημες μαρίνες και αλλού να μην υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. Παράλληλα, είναι ανάγκη να προχωρήσει η άμεση απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τη διευκόλυνση των επενδυτικών δραστηριοτήτων στον Θαλάσσιο Τουρισμό.

Δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα να χρειάζεσαι το λιγότερο τρεις μήνες για να ιδρύσεις εταιρεία ΝΕΠΑ, να νηολογήσεις ένα σκάφος αναψυχής και να εκδώσεις μία επαγγελματική άδεια όταν για τον ίδιο λόγο στη Μάλτα χρειάζεσαι μόλις 10 ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να προχωρήσουμε στην ίδρυση one stop shops που θα αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να απλοποιηθούν οι διαδικασίες νηολόγησης, λεμβολόγησης και μεταβίβασης των σκαφών αναψυχής υπό ελληνική σημαία. Είναι τραγικό, ακόμη και σήμερα, να λειτουργούμε με διατάξεις του 1955 που μας ντροπιάζουν όταν συγκρινόμαστε με αλλοδαπά νηολόγια όπως της  Μεγάλης Βρετανίας, της Μάλτας, της Ολλανδίας ή της Κύπρου.

Πρέπει να αναβαθμίσουμε τις λιμενικές υποδομές μας και τις υπηρεσίες τους, ώστε να βελτιωθεί η προσβασιμότητά τους καθώς και η συνδεσιμότητά τους με τη νησιωτική Ελλάδα. Η αναβάθμιση των λιμένων μας, θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την μεγέθυνση της ναυτιλιακής και τουριστικής πίτας της χώρας μας. Για παράδειγμα, αν αναβαθμιστούν τα ελληνικά λιμάνια θα αποτελούν ελκυστικό home port για τα κρουαζιερόπλοια και παράλληλα, θα αναβαθμιστεί ο κλάδος του θαλάσσιου τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, θα επικαιροποιηθεί η εθνική στρατηγική λιμένων και θα ενσωματωθεί στην εθνική στρατηγική για τα logistics. Φίλες και φίλοι συμπατριώτες, Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν στην πατρίδα μας και είμαι βέβαιος, ότι με τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πολλά από αυτά που σας προανέφερα, θα λάβουν άμεσα σάρκα και οστά. Το γεγονός στο οποίο συμφωνούν όλοι οι Έλληνες σήμερα, είναι ότι αυτή η μίζερη κατάσταση που βιώνουμε δεν αξίζει στην πατρίδα μας και πολύ περισσότερο στους Έλληνες, που είναι ένας υπερήφανος και άξιος λαός. Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει για πολύ ακόμη, κολημμένη στο βάλτο της πολιτικής αναξιοπιστίας, του λαϊκισμού και των ιδεοληψιών του χθες.

Για να βγούμε από το τέλμα και το αδιέξοδο, πρέπει να προχωρήσουμε με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να επαναφέρουμε την Ελλάδα και τους Έλληνες στη θέση που τους αξίζει. Πρέπει να καταστήσουμε και πάλι την Ελλάδα σημαντικό παίκτη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και να της δώσουμε τη δυνατότητα να διαδραματίσει το ρόλο που της αξίζει. Για το λόγο αυτό, σας ζητώ από σήμερα έως και την Κυριακή της 7ης Ιουλίου να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί η μεγάλη πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος μας. Σας ζητώ να σταθείτε από την πρώτη στιγμή δίπλα μας και στο πλευρό της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να επανεκκινήσουμε την εθνική μας οικονομία, και να οδηγήσουμε την Ελλάδα και πάλι στο δρόμο της προόδου και της ευημερίας.

Σε αυτή τη μάχη δεν πρέπει να απουσιάσει κανείς. Για το λόγο αυτό, ζητώ την εμπιστοσύνη σας. Ζητώ τη θετική ψήφο σας. Πάμε λοιπόν όλοι μαζί, για να ξαναπάρουμε τις τύχες της πατρίδας μας στα χέρια μας. Με δύναμή μας το Λασίθι πάμε ενωμένοι να αλλάξουμε τον τόπο μας και την πατρίδα μας.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς, για την αγάπης σας και την εμπιστοσύνη σας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ People