Γυναίκες στην πολιτική: Έμη Ζησιοπούλου-Λιβανίου, η γνωστή δημοσιογράφος είναι από τα πιο γοητευτικά πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας

Γλυκιά, δραστήρια, πετυχημένη και αγαπημένο πρόσωπο στα Media η όμορφη δημοσιογράφος θα είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια Νοτίου Τομέα Αθηνών (Β3). Η κ. Ζησιοπούλου δίνει το δικό της στίγμα στην εκλογική αναμέτρέηση και μεταξύ άλλων δηλώνει στο Magda's Magazine: «Πιστεύω ότι η πραγματική δύναμη του ανθρώπου δεν είναι ο πλούτος, δεν είναι η εξουσία, είναι η ανθρωπιά του»

Είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Έχει παρουσιάσει πολλές ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Από το 2014 είναι Head Of Special Editions στην ιστοσελίδα Huffpost.gr.

Το 2012 ξεκίνησε την εκδοτική της δραστηριότητα, εκδίδοντας το ετήσιο λεύκωμα «Η Δύναμη της Προσφοράς», το οποίο προβάλλει τη φιλανθρωπική και κοινωφελή δραστηριότητα ιδιωτών και ιδρυμάτων, ενώ τo 2018 δημιούργησε το dinamiprosforas.gr, τον πρώτο ειδησεογραφικό ιστότοπο της χώρας στο συγκεκριμένο θεματικό πεδίο. Είναι μέλος των Σωματείων Καλλιπάτειρα, Ελπίδα, MDA και ΕΛΕΠΑΠ, και έχει βραβευτεί πολλές φορές για τη δράση της στον τομέα της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης. Μιλά αγγλικά και γαλλικά και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Είστε μια γνωστή δημοσιογράφος πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική; Θα εγκαταλείψετε μια επιτυχημένη καριέρα για την πολιτική;

Δεν είναι μία απόφαση που πήρα ελαφρά τη καρδία. Ξέρετε, είμαι στη δημοσιογραφία από το 2000. Στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Δελτία ειδήσεων και εκπομπές κοινωνικού ενδιαφέροντος. Mega, Ant1, Alter, Star, Blusky, Αθήνα 9.84. Και από το 2014 επικεφαλής ειδικών εκδόσεων στο Huffpost.gr, μία από τις μεγαλύτερες Ηλεκτρονικές Εφημερίδες παγκοσμίως προβάλλοντας σημαντικές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο. Το 2012 ξεκίνησα τη «Δύναμη της Προσφοράς», ένα ετήσιο λεύκωμα για την προβολή της φιλανθρωπίας. Και το 2018 δημιούργησα το www.dinamiprosforas.gr, το πρώτο ειδησεογραφικό site στη χώρα μας για τα νέα της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης και το πρώτο web portal που φέρνει σε επαφή τους εθελοντές και τα ιδρύματα. Και σε αυτό το σημείο έρχεται η πρόταση του Κυριάκου. Να προσπαθήσουμε να ‘περάσουμε’ αυτές τις αξίες στην καθημερινότητα του Έλληνα. Ε, αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν θα μπορούσα να πω όχι.

Το να σου δίνεται η ευκαιρία να προσπαθήσεις να αλλάξεις προς το καλύτερο την καθημερινότητα του κόσμου μέσα από την εξάπλωση της Προσφοράς θεωρώ ότι είναι κάτι που πρέπει να γίνει προτεραιότητα για όλους μας. Και για να δώσω πρώτη το καλό παράδειγμα, επέλεξα να μην κάνω μια τυπική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση. Προτίμησα να διοργανώσω μια φιλανθρωπική συναυλία, στην οποία καλώ τον κόσμο να φέρει ένα δεύτερο ρούχο, το οποίο θα δοθεί στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών –την οποία και θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω για τη συνεργασία της- προκειμένου να μοιραστεί σε κάποιον που το έχει πραγματικά ανάγκη. Σας περιμένω λοιπόν, όλες και όλους στο Ελλάδος Εικόνες στον Άλιμο (Λ. Ποσειδώνος 10) στις 20:30. Έτσι, δίνουμε το καλό παράδειγμα. Έτσι κάνουμε την κοινωνία μας πιο δυνατή. Για την συνολική επανεκκίνηση των αξιών μας. Αφορά στην εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών. Αυτό ξέρω να κάνω και το κάνω καλά!

Είστε υποψήφια υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Νότιο Τομέα της Αθήνας. Ποιοι είναι οι στόχοι σας, και ειδικότερα για τη συγκεκριμένη περιφέρεια;

Μα ασφαλώς να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στην εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών αναφορικά με τη δύναμη της προσφοράς στην κοινωνία μας. να συμμετέχω με την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια από την προβολή των καλών προτύπων και της προσφοράς στην κοινωνία μας. Η πολιτική αλλαγή που οραματίζεται ο Κυριακός Μητσοτάκης δεν αφορά μόνο στην οικονομία, την ανάπτυξη και την ασφάλεια. Αφορά τη συνολική επανεκκίνηση των αξιών μας. Αφορά στην εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών. Στο να διορθώσουμε όσα μας έχουν πληγώσει. Να αποκτήσουμε αντανακλαστικά ανθρωπισμού 24 ώρες την ημέρα. Να νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο στην καθημερινότητά μας. Αυτό είναι η νέα συλλογικότητα. Αυτή είναι η νέα αλληλέγγυα κοινωνία στην οποία θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Αυτός είναι ο νέος Πολιτισμός της Καθημερινότητας.

Τι πιστεύετε πως μπορείτε να προσφέρετε και με ποιον τομέα θα θέλατε να ασχοληθείτε αν εκλεγείτε;

Θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλεγούν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι με τις φρέσκιες ιδέες τους θα είναι υπεύθυνοι να ‘τρέξουν’ για την υλοποίηση του προγράμματος της ΝΔ. Προσωπικά δεν θα αποφάσιζα να εκτεθώ προσωπικά εάν δεν είχα να προτείνω κάτι πολύ συγκεκριμένο και πραγματοποιήσιμο, που αλλάζει προς το καλύτερο τη ζωή όλων. Μην περιμένετε να ακούσετε μεγαλόσχημα λόγια από εμένα. Δεν θα χτίσω γεφύρια. Δεν θα πω θα σας διορίσω, ‘ετελείωσε’! Από εμένα δεν θα ακούσετε υποσχέσεις για μεγάλα έργα. Θα ακούσετε όμως συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα ζήσουμε σε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Πώς θα μπορούμε να κάνουμε την κοινωνία πιο αλληλέγγυα. Πως  η πραγματική δύναμη του ανθρώπου δεν είναι ο πλούτος, δεν είναι η εξουσία είναι η ανθρωπιά του. Είναι η δύναμη του ανθρωπισμού του.

Η δύναμη της προσφοράς είναι η δύναμη της κοινωνίας μας. Της γειτονιάς μας, την πόλης μας, της χώρας μας. Ελάτε μαζί μου να αναδείξουμε νέα πρότυπα. Ελάτε μαζί μου να κάνουμε πόλεμο στην αδιαφορία. Να αναδείξουμε τη συμπόνοια και το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο τη νέα σημαία της κοινωνίας. Να ψάχνουμε και να αναδείξουμε το καλό που υπάρχει μέσα μας και γύρω μας. Αυτό λέω στους συμπολίτες μου του Νότιου Τομέα της Αθήνας και αυτό θέλω να περάσω σαν αξία σε όλη την Ελλάδα.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας;

Αυτό που φαντάζει ως η μεγαλύτερη πρόκληση για το μέλλον της χώρας είναι η οικονομία και η εξασφάλιση μιας ισχυρής ανάπτυξης. Είναι η αποκατάσταση του αισθήματος της ασφάλειας –τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό- σε όλες και όλους μας. Είναι, όμως, η επιστροφή σε μια κανονικότητα. Και αυτό αφορά την  αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας και την επανεκκίνηση των αξιών μας. Και για μένα αυτό περνά μέσα από ένα δυναμικό πακέτο ενίσχυσης των κοινωνικά ευαίσθητων και οικονομικά αδύναμων ομάδων.

Περνά μέσα από την ενίσχυση των νέων οικογενειών και την αντιμετώπιση του το οποίο είναι μακροπρόθεσμα η μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία, την κοινωνία, την ίδια την εθνική μας υπόσταση. Και αυτό που έχω να πω, είναι ότι η κοινωνική ευαισθησία δεν έχει αριστερό πρόσημο και ότι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει στην καρδιά του προβλήματος. Με την καθιέρωση επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα. Με την αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Με την επαναφορά του επιδόματος για τις μεγάλες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018. Με θέσεις στους παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.

Οι γυναίκες έχουν πλέον τις ίδιες ευκαιρίες στην πολιτική με τους άνδρες; Ο κόσμος εμπιστεύεται τις γυναίκες πολιτικούς;

 Θέλω να σας πω ότι τα προβλήματα θα ήταν πολύ λιγότερα εάν ο κόσμος διοικούνταν από γυναίκες. Δυστυχώς αυτό απέχει πολύ από το να γίνει πραγματικότητα. Και οι πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας βάζουν τη γυναίκα στο επίκεντρο της πολιτικής της ευαισθησίας. Είμαι σκληρά εργαζόμενη, είμαι μητέρα δύο παιδιών, είμαι υποψήφια. Αντιλαμβάνεστε ότι βιώνω προσωπικά αυτό καλείται ως ‘πολύπλευρος ρόλος των γυναικών’ στην σημερινή κοινωνία. Και για το λόγο αυτό είμαι ιδιαίτερα υπερήφανη για το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει ως προτεραιότητα την ενίσχυση του θεμελιώδους ρόλου της γυναίκας στην κοινωνία, αυτόν της μητέρας!

Ως εργαζόμενη μητέρα, πώς κρατάτε τις ισορροπίες μεταξύ των μεγάλων απαιτήσεων της επαγγελματικής και της οικογενειακής ζωής;

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν έχεις βιώσει τις πολλαπλές απαιτήσεις ρόλων όπως του γονιού και του ελεύθερου επαγγελματία στην καθημερινότητά σου, δύσκολα καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται.  Ειδικά όταν όλα αυτά τα κάνεις αναγκαστικά μόνο σου. Και ειδικά όταν είσαι τύπου ‘Ελληνίδα μάνα’, όπως είμαι εγώ. Πάντα θα αγχώνομαι, πάντα θα ανησυχώ. Και δε σας κρύβω ότι λυγίζεις κάθε φορά που μπροστά σου έρχεται το φάσμα του να μην μπορείς να παρέχεις όλα όσα θα ήθελες στα παιδιά σου. Και αυτό είναι μια πραγματικά προσωπική και εσωτερική πληγή στον καθένα από εμάς. Πρέπει να επιστρατεύεις μεγάλες δόσεις ευρηματικότητας κάθε φορά. Και πάνω από όλα να λες –και να το εννοείς- ότι τα υλικά αγαθά δεν είναι αυτά που πρέπει να μας καθορίζουν ως ανθρώπους. Αν οι αξίες που ‘περνάμε’ στα παιδιά μας δεν είναι τέτοιες που χτίζουν ισχυρές προσωπικότητες με ενσυναίσθηση και διάθεση προσφοράς τότε νομίζω ότι κάτι δεν έχουμε κάνει καλά ως γονείς.

Ποια θεωρείτε ότι θα είναι η επόμενη ημέρα των εκλογών; Ποια θα είναι η πρόκληση για τον νέο πρωθυπουργό;

Εφόσον οι συμπολίτες μας πάνε μαζικά στις κάλπες στις 7 Ιουλίου, ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Το μείζον λοιπόν, είναι πρώτα απ’ όλα, να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Και το λέω αυτό γιατί κανείς δεν βαίνει αυτόματα ή από καλή πρόθεση. Βγαίνει μόνο όταν στο τέλος της καταμέτρησης συγκεντρώσει τον μεγαλύτερο αριθμό ψηφοδελτίων. Από εκεί και πέρα η απόλυτη πρόκληση είναι να μπει σε άμεση εφαρμογή το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ένα πρόγραμμα με εφαρμόσιμες λύσεις για όλα αυτά που μας πονάνε. Για όλα αυτά που μας πλήγωσαν το προηγούμενο διάστημα. Και αυτό πρέπει να γίνει από την πρώτη κιόλας ημέρα. Χρόνος δεν περισσεύει. Καθυστερήσεις δεν συγχωρούνται. Ο κόσμος που θα μας εμπιστευτεί με την ψήφο του είναι περιμένει πολλά από εμάς. Δεν θα τους απογοητεύσουμε!

Με δυο λόγια γιατί κάποιος πρέπει να σας ψηφίσει;

Γιατί έχουμε πολύ δρόμο ακόμα για να γίνουμε η κοινωνία που θέλουμε να είμαστε. Ξέρετε, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει αφήσει έντονο το στίγμα της στην ελληνική κοινωνία, η έννοια της προσφοράς στον συνάνθρωπο συνεχίζει να έχει μια συγκυριακή χροιά. Δεν αποτελεί στάση ζωής. Δεν είναι καθημερινή συνήθεια. Δεν είναι αναμενόμενη πρακτική. Για εμένα η αλληλεγγύη δεν υπάρχει μόνο μέσα στην κρίση. Είναι πάντα επίκαιρη. Και στις παχιές και στις αδύνατες αγελάδες. Ας θυμόμαστε ότι μπορεί και εμείς να χρειαστούμε αυτό που χρειάζονται άλλοι από εμάς. Το μυστικό είναι να μάθουμε να μπαίνει ο ένας στη θέση του άλλου. Αυτή είναι η πρόταση μου. Για αυτό θα παλέψω. Γι’ αυτό επέλεξα να συμμετέχω. Γιατί πιστεύω ότι η πραγματική δύναμη του ανθρώπου δεν είναι ο πλούτος, δεν είναι η εξουσία, είναι η ανθρωπιά του. Είναι η δύναμη του ανθρωπισμού του. Για την συνολική επανεκκίνηση των αξιών μας. Η δική μου παρουσία και συμβολή ευελπιστώ να βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην προγραμματική βούληση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενισχύσει τις αξίες και τα κοινωνικά αντανακλαστικά όλων μας. Για αυτό το λόγο ζητώ τον έναν από τους τέσσερις σταυρούς των συμπολιτών μου.

Αν περιγράφατε τον εαυτό σας ποιες λέξεις θα χρησιμοποιούσατε;

Θα σας το πω με υπέρ και κατά. Ελαττώματα: επίμονη, πεισματάρα, συγκεντρωτική, ευαίσθητη, Ελληνίδα μάνα, με ό,τι σημαίνει αυτό…. Προτερήματα: στοχοπροσηλωμένη, άμεση, συνεπής, ευαίσθητη, καταφερτζού.

Η Έμη Ζησιοπούλου Λιβανίου
Υποψήφια Βουλευτής Νότιου Τομέα Αθηνών (Β3) αντί προεκλογικής ομιλίας, και με τη συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σας προσκαλεί όλες και όλους, σε μια φιλανθρωπική συναυλία για καλό σκοπό!

🔎Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, 🕒ώρα 20.30,
στο 📍ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ (Λ. Ποσειδώνος, 10, στον Άλιμο)

Ελάτε μαζί μας να απολαύσουμε γνωστούς καλλιτέχνες, αλλά κυρίως να αποδείξουμε ότι η κοινωνική μας ευαισθησία περισσεύει!

Πώς;👇
Φέρνουμε όλοι μας ένα δεύτερο ρούχο που δεν χρειαζόμαστε για να το χαρεί κάποιος που το έχει ανάγκη! Για να γεμίσουμε το Ιμάτιο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και να βιώσουμε όλοι μας τη Δύναμη της Προσφοράς!

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ People