Το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» προσφέρει το Επετειακό Συλλεκτικό Νόμισμα στέλνοντας ένα παγκόσμιο μήνυμα Δημοκρατίας

Με πρωτοβουλία και προσφορά της Προέδρου του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» Μαριάννας Βαρδινογιάννη, τα Συλλεκτικά Νομίσματα της Τράπεζας της Ελλάδας εστάλησαν σε: Αρχηγούς Κρατών, Διεθνείς Οργανισμούς, όλες τις Πρεσβείες και Ξένες Αποστολές στη χώρα μας, στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΝ, σε σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας, σε όλες τις Περιφέρειες και Δήμους της Χώρας, σε διεθνείς προσωπικότητες, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους της Εκκλησίας, των Τεχνών, του Αθλητισμού και των ΜΜΕ.

Η Προέδρος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» Μαριάννα Βαρδινογιάννη ανάμεσα στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα. Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την παρουσίαση του Νομισματικού Προγράμματος 2020 στην Τράπεζα της Ελλάδας τον Φεβρουάριο του 2020.

Με μια σπουδαία εθνική προσφορά του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» κορυφώνονται οι δράσεις του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020».

Με πρωτοβουλία και προσφορά της Προέδρου του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» Μαριάννας Βαρδινογιάννη, τα Συλλεκτικά Νομίσματα της Τράπεζας της Ελλάδας εστάλησαν σε: Αρχηγούς Κρατών, Διεθνείς Οργανισμούς, όλες τις Πρεσβείες και Ξένες Αποστολές στην χώρα μας, στο ΓΕΕΘΑ και στο ΓΕΝ, σε σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας, σε όλες τις Περιφέρειες και Δήμους της Χώρας, σε διεθνείς προσωπικότητες, ακαδημαϊκούς, εκπροσώπους της Εκκλησίας, των Τεχνών, του Αθλητισμού και των ΜΜΕ.

Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Στουρνάρας, Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την παρουσίαση του Νομισματικού Προγράμματος 2020 στην Τράπεζα της Ελλάδας τον Φεβρουάριο του 2020.

Στόχος της κορυφαίας αυτής συμβολικής προσφοράς είναι να σταλεί από την Ελλάδα ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο για τις πανάρχαιες αξίες της Αρετής, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας, που παραμένουν διαχρονικές και είναι οι μόνες που μπορούν να εγγυηθούν ένα καλύτερο αύριο για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

«Η Επέτειος των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας γίνεται όχημα για την προβολή της ιστορίας της Ελλάδας και του θεμελιώδους ρόλου της στη γένεση και τη διαμόρφωση του Δυτικού Πολιτισμού. Ταυτόχρονα δίνει σε όλους την ευκαιρία να αναστοχαστούμε πάνω στους αμέτρητους συμβολισμούς και τις οικουμενικές αξίες όπως της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της αρετής και της ανδρείας, που απορρέουν μέσα από την πιο ένδοξη ήττα, αυτή στις Θερμοπύλες, και την πιο κρίσιμη νίκη, αυτή στη Σαλαμίνα, αλλά και στη νέα γενιά να γίνει κοινωνός αυτής της μεγάλης κληρονομιάς και ταυτόχρονα αγγελιοφόρος της στις κοινωνίες του μέλλοντος.

Το Ίδρυμά μας με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης αποφάσισε να στείλει ένα Σύμβολο της ιστορίας μας, όπως είναι τα Επετειακά Συλλεκτικά Νομίσματα της Τράπεζας της Ελλάδας, σε αρχηγούς κρατών, φορείς, ιδρύματα και κυρίως στα σχολεία της Ελλάδας και της ομογένειας.

Ο στόχος είναι ένας. Εδώ από την Ελλάδα να στείλουμε όλοι μαζί ένα δυνατό μήνυμα Αρετής, Δημοκρατίας και Ελευθερίας.  Των αξιών που μπορούν να μας κρατήσουν όρθιους σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για ολόκληρη την ανθρωπότητα», τονίζει σε δήλωση της η κυρία Βαρδινογιάννη.

Το Νομισματικό Πρόγραμμα 2020 της Τράπεζας της Ελλάδας, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του οποίου ήταν η έκδοση και η κυκλοφορία νομισμάτων που τιμούν την Επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας τον Φεβρουάριο του 2020, παρουσία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και της Προέδρου της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη

Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος για αυτή τη δράση καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη».

 

 

Photo: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Various