Το Δέντρο των Ευχών άναψε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα»

Ένα δέντρο γεμάτο από παιδικές ευχές για Υγεία, Ελπίδα και Αγάπη άναψε στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα, παρουσία της προέδρου του Σύλλογου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», Μαριάννας Βαρδινογιάννη

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη τοποθετεί το στολίδι με τις ευχές της στο Δέντρο των Ευχών

Μικροί και μεγάλοι έγραψαν τις ευχές τους στα χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία τοποθέτησαν στο πιο ελπιδοφόρο χριστουγεννιάτικο δέντρο των φετινών γιορτών.

Ο Στέφανος Κορκολής τοποθετεί το δικό του στολίδι με τις ευχές

Οι ευχές των παιδιών, τα οποία αυτές τις γιορτινές ημέρες νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα, είναι πολύ δυνατές, γεμάτες ψυχή και αισιοδοξία. Το ίδιο δυνατή αλλά και συνάμα συγκινητική ήταν και η ευχή της προέδρου του συλλόγου «Ελπίδα», Μαριάννας Βαρδινογιάννη: «Εύχομαι σε όλες τις οικογένειες υγεία και αγάπη. Μα πάνω από όλα εύχομαι του χρόνου τα Χριστούγεννα να είστε όλοι γεροί και να γιορτάσετε τα Χριστούγεννα στα σπίτια σας», είπε τοποθετώντας το στολίδι της στο χριστουγεννιάτικο δέντρο η κυρία Βαρδινογιάννη.

Ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη τοποθετούν το στολίδι με τις ευχές τους στο Δέντρο των Ευχών

Στην συγκινητική και ιδιαίτερα ανθρώπινη εκδήλωση παραβρέθηκαν ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» Μανώλης Παπασάββας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Ογκολογικής Μονάδας, καθώς και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων «Ελπίδα» και «Όραμα Ελπίδας».

Η Σοφία Μανουσάκη τοποθετεί το στολίδι της

Τη φωνή τους με τα παιδιά της «Ελπίδας» ένωσαν και φέτος γνωστοί καλλιτέχνες που δείχνοντας την αγάπη τους βρέθηκαν στη γιορτή προσφέροντας χαμόγελα στους μικρούς ασθενείς. Ο Αγγελιοφόρος του συλλόγου Σάκης Ρουβάς, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Κάτια Ζυγούλη, ο γνωστός συνθέτης Στέφανος Κορκολής και η  ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη στόλισαν μαζί με τα παιδιά το χριστουγεννιάτικο δέντρο και τους ευχήθηκαν «Καλά Χριστούγεννα».

Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη σε μια ζεστή αγκαλιά με τα παιδιά της «Ελπίδας»

Συγχρόνως, η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, που εδώ και χρόνια βρίσκεται στο πλευρό του συλλόγου, έπαιζε αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες που αντηχούσαν από άκρη σε άκρη στην Ογκολογική Μονάδα δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας. Μάλιστα τα μέλη της μπάντας αφού ευχήθηκαν «Χρόνια Πολλά» προσέφεραν στην κυρία Βαρδινογιάννη, ένα αναμνηστικό καπέλο του Πολεμικού Ναυτικού.

Η κ. Βαρδινογιάννη με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

Στην εκδήλωση παρέστη και ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος και η αντιδήμαρχος Παιδείας Νεολαίας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, Μαρία Αθανασάκου – Μουντάκη, οι οποίοι μαζί με μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων του Δήμου προσέφεραν δώρα στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας.

Ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά του προσέφεραν χαρά και δώρα στα παιδιά

Αμέσως μετά τον στολισμό του «Δέντρου των Ευχών», οι μικροί ασθενείς παρέλαβαν με ενθουσιασμό τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους από τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά του, ενώ είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια σειρά από χαρούμενες εορταστικές δραστηριότητες τις οποίες είχε οργανώσει η Κοινωνική Υπηρεσία του συλλόγου«Ελπίδα».

Το Δέντρων των Ευχών

 

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Various