Το λαμπερό πάρτι του 9ου Argo Film Festival

Πλήθος επώνυμων καλεσμένων έδωσαν το «παρών» στο οpening party του 9ου Argo Film Festival, γνωστό και ως Vollywood, το οποίο έχει ως σκοπό να τιμά τους καλλιτέχνες που σημάδεψαν την 7η τέχνη με το έργο τους και ταυτόχρονα να στηρίζει τους νέους ώστε να δημιουργούν ταινίες, προβάλλοντας τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους.

Ο Πάρις Κασιδόλωστας και ο εμπνευστής και οικοδεσπότης του Argo Film Festival, Τέρι Ντούγκας

Στο Zinglee bistro and cocktails στο Κολωνάκι ο Τέρι Ντούγκας, εμπνευστής και οικοδεσπότης του Argo Film Festival, υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους του, ανάμεσά τους και αρκετοί κινηματογραφιστές που συμμετέχουν στο φεστιβάλ.

Μίνως Μάτσας, Τέρι Ντούγκας

Το λαμπερό αυτό event, το οποίο σηματοδότησε την έναρξη της διαδικασίας υποβολής συμμετοχών, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του φεστιβάλ (www.argofilmfestival.gr), κράτησε έως τις πρώτες πρωινές ώρες και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην πόλη του Βόλου.

Ο μουσικοσυνθέτης Κώστας Χρηστίδης και ο Κώστας Σόμμερ

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Argo Film Festival είναι οι: Κωνσταντίνος Μουτσινάς, Ξάνθος Βλάχος, Βιβή Λιθαδιώτη και Χαρητίνα Παπατόλια, οι οποίοι σε συνεργασία με τους εθελοντές κατάφεραν να φέρουν εις πέρας τη βραδιά με επιτυχία.

Τόνια Σωτηροπούλου, Μάνος Γαβράς

H υποβολή των μικρού μήκους ταινιών (έως 30 λεπτά) θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2020. Στη συνέχεια, όλες οι ταινίες θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή που αποτελείται από μέλη της εταιρείας 1821 MEDIA (Los Angeles) ώστε να επιλεχθεί η τελική δεκάδα του official selection. Κατόπιν, θα διεξαχθεί η διαδικασία του Online Voting όπου το κοινό θα ψηφίζει για τις 3 αγαπημένες του ταινίες μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www. argofilmfestival.gr

Μαλού Κυριακοπούλου, Τάμτα

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν στον Κινηματογράφο «Αχίλλειον» στην παραλία του Βόλου, οι προβολές των μέχρι τώρα νικητήριων ταινιών της διοργάνωσης.

Αποστόλης Τότσικας, Τέρι Ντούγκας

Το Argo Film Festival ευχαριστεί θερμά τον Βολιώτη δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο το προσωπικό του Zinglee και τον φωτογράφο Γιώργο Ξανθινάκη.

Άνθιμος Ανανιάδης, Κώστας Σκύφτας, Ανδρέας Λαμπρόπουλος, Μάνος Γαβράς, Αποστόλης Τότσικας

Η ιστορία και ο σκοπός του φεστιβάλ Το 2010 ο Tέρι Ντούγκας ξεκίνησε τη διοργάνωση του Αrgo Film Festival, γνωστό ως Vollywood. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να τιμά τους καλλιτέχνες που σημάδεψαν την 7η τέχνη με το έργο και την πορεία τους και ταυτόχρονα να στηρίζει τους νέους ώστε να δημιουργούν ταινίες, προβάλλοντας τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους. Ήδη από τα πρώτα δύο φεστιβάλ αναδείχτηκαν οι εξαιρετικά ταλαντούχοι δημιουργοί Ανδρέας Λαμπρόπουλος και Κώστας Σκύφτας, που κατάφεραν τα πραγματοποιήσουν το όνειρό τους για μία μεγάλου μήκους ταινία με το « Short Fuse». Η ταινία κυκλοφόρησε πανελλαδικά στις αίθουσες τον  Απρίλιο του 2016 από την Village Films  και πουλήθηκε σε πολλές ξένες αγορές.

Ευγενία Δημητροπούλου

Μαλού Κυριακοπούλου

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Μίνως Μάτσας, Κώστας Σόμμερ, Σπύρος Πώρος

Πέτρος Κωστόπουλος

Τέρι Ντούγκας, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Various