Η μόδα συναντά την τέχνη στην Evripides Art Gallery

Μια εντυπωσιακή συνεργασία του Δημήτρη Ντάσιου και της Ιωάννας Παρασκευά, μια μοναδική σύζευξη μόδας και τέχνης, η οποία μας «ταξιδεύει» σε έναν μαγευτικό κόσμο, γεμάτο μυστήριο και ανατροπές, ή πιο σωστά σε ένα «Guilty Secret The Bizarre Catwalk»

Ιωάννα Παρασκευά, Δημήτρης Ντάσιος, Ελευθερία Ντεκώ

Εως τις 12 Ιανουαρίου 2019 η γκαλερί Evripides Art Gallery θα φιλοξενεί την εντυπωσιακή συνεργασία του Δημήτρη Ντάσιου και της Ιωάννας Παρασκευά, η οποία φέρει τον τίτλο«Guilty Secret The Bizarre Catwalk».

Μαίρη Φιξ

Το «παρών» στη βραδιά των εγκαινίων έδωσαν προσωπικότητες της τέχνης, επιχειρηματίες, ηθοποιοί, σχεδιαστές, δημοσιογράφοι, στιλίστες, αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αυτή τη μοναδική σύζευξη μόδας και τέχνης και να «ταξιδέψουν» σε έναν μαγευτικό κόσμο, γεμάτο μυστήριο και ανατροπές.

Κώστας Ευρυπίδης, Δημήτρης Ντάσιος, Ιωάννα Παρασκευά

 Με αφετηρία το παραμύθι των αδελφών Grimm «The twelve Dancing Princesses», ο Δημήτρης Ντάσιος μεταμορφώνει ενδυματολογικά 12 γλυπτές γυναικείες φιγούρες της Ιωάννας Παρασκευά σε σύγχρονες πριγκίπισσες, που μας προκαλούν να ανακαλύψουμε το «ένοχο» μυστικό τους, ενώ η βραβευμένη σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ «ντύνει» με φως το παραμυθένιο σκηνικό, κορυφώνοντας το ενδιαφέρον.

Ειρήνη Ευρυπίδη, Δημήτρης Ντάσιος, Ιωάννα Παρασκευά

Ο Δημήτρης Ντάσιος, με την ευρηματικότητα, τη φαντασία, το ταλέντο και τις γνώσεις του από το θέατρο και τη μόδα μετατρέπει την αίθουσα ισογείου της Evripides Art Gallery σε ένα σκοτεινό «black box», όπου οι εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη δημιουργώντας ένα ανατρεπτικό σκηνικό γεμάτο αντικατοπτρισμούς και είδωλα.

Δημήτρης Ντάσιος, Ελενα Ντάκουλα, Δήμητρα Κατσιμεντέ

Η Ιωάννα Παρασκευά του προσφέρει τον «καμβά» για να «ζωγραφίσει» με τα ρούχα του πάνω στις μοναδικές δημιουργίες της, ενώ ταυτόχρονα η πλαστικότητα των μορφών της και η ευγένεια των χαρακτηριστικών τους, συμβάλλουν αποφασιστικά στο τελικό αποτέλεσμα. Διάρκεια Έκθεσης: έως Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019. Evripides Art Gallery Ηρακλείτου 10 & Σκουφά Κολωνάκι, Αθήνα.

Άντζελα Ευρυπίδη, Δημήτρης Ντάσιος, Μάρκελλος Νύκτας

Ειρήνη Σκλήβα

Νατάσα Μποφίλιου

Φαίη Χουρμουζιάδου

Δημιουργία των καλλιτεχνών

Δημιουργία των καλλιτεχνών

 

Φωτό: Studio Panoulis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Various